PALVELUT | TEHTYJÄ TÖITÄ | YRITYS | ARVOT | YHTEYSTIEDOT | KIRJOKANSI | KIRJAKUSTANNUS | ETUSIVU

Kirjat & kirjailijat


Vieno Linna: Tuntematon sotelas

ISBN: 978-952-7142-77-6
Hinta: 25 € (HUOM! hinta sisältää postikulut 5,60 €!)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, pehmytkantinen, 234 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Vieno Linna: Tuntematon sotelas

Tuntematon sotelas -soteromaanissa seurataan julkishallinnollisen sairaanhoitoyksikön siirtymistä kohti yhtiöittämistä sekä kohti globaaleja terveysbusinessmarkkinoita. Kirjan perimmäinen kysymys kuuluukin: "Suomalainen sairaanhoitaja huolehtii tunnissa kymmenestä potilaasta - mutta mitä tapahtuu kun tulee se yhdestoista?"

Tuntematon sotelas -romaanissa soten eturintaman melskeessä seikkailevat mm. Akan Rontti, ylihoitaja Vilja Koskelo, Sari Luoto, Rahinainen, Nuorteva ja Riitta Oja. Nämä sankarilliset naissotelaat antavat lähestulkoon kaikkensa taistelussaan potilaiden hyvinvoinnin puolesta.

Kirja on luonteeltaan kaikkea muuta kuin epäpoliittisesti korrekti.Kirjoittajista:

Teoksen on kirjoittanut salanimellä Vieno Linna esiintyvä kirjoittajakollektiivi, joka muodostuu neljästä helsinkiläisestä korkean tason sosiaali- ja terveysalan ammattilaisesta. He toteavat kirjastaan näin: - Halusimme kirjoittaa ajantasaisen sekä ennen kaikkea realistisen surkuhupaisan kuvauksen terveydenhuollon arkipäivän sotekokemuksista. Vaikka teoksen aihe on sananmukaisesti hengenvakava, ja vaikka kirja sisältää runsaasti myös sote-faktaa, on käsittelytapamme makaaberilla tavalla humoristinen. - aivan kuten meneillään oleva sote-prosessikin on. Kirjan luontevaksi viitekehykseksi valitsimme Väinö Linnan "Soteromaanin" ja "Tuntematon sotelas" on myös pastissimainen kunnianosoitus Linnan hienolle teokselle.

Aika siskokultia!


Lisätietoja TUNTEMATON SOTELAS -soteromaanista
sekä yhteydenotot kirjailijoihin ja heidän haastattelupyyntönsä:
jussi.virratvuori@kirjokansi.fi
p. 050 321 2279


Pertti Pulkkanen: Me noustiin kellareista - 17 lukua suomipunkin/uuden aallon historiaa

ISBN: 978-952-7142-87-5
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 78
Nidottu, 137 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pertti Pulkkanen: Me noustiin kellareista - 17 lukua suomipunkin/uuden aallon historiaa

Teokseen on koottu 17 keskeisen suomalaisen punkin/uuden aallon edustajan historiikit. Yhtyeiden historiikkien laajuudessa on saatavilla olleiden tietojen ja yhtyeiden eripituisten elinkaarten vuoksi huomattaviakin eroja. Jokainen kyseisistä bändihistoriikeista on saanut hyväksynnän vähintään yhdeltä jäseneltä jokaisesta teoksessa esitellystä yhtyeestä. Ajallisesti teos kattaa vuodet 1977-1980, eli tuoreimmat teoksen yhtyeistä edustavat ensilevyttäjinä vuosikertaa 1980.

Kirjassa saavat ansaitsemansa esittelyt seuraavat 17 yhtyettä: Briard, Hellhound, Karanteeni, Kollaa kestää, Lama, Loose Prick, Maukka Perusjätkä, Pelle Miljoona & 1980, Pelle Miljoona & NUS, Problems, Ratsia, SE, Sehr Schnell, Sensuuri, Vaavi, Woude ja Ypö-Viis.Pertti Pulkkanen:

Pertti Pulkkanen (s. 1973) on seurannut rockmusiikkia 80-luvun alusta lähtien. Ensimmäinen tärkeä tyylisuunta oli juuri kotimainen uusi aalto ja vuosikymmeniä kestäneen musiikkiharrastuksen myötä keskeisimmiksi diggauskohteiksi ovat muodostuneet 60-luvun lopun ja seuraavan vuosikymmenen alun classic rock- yhtyeet ja -artistit. Tärkeimpiä rockmusiikin genreistä Pulkkaselle ovat blues-, hard- ja psykedeelinen rock. Joensuun yliopistosta suomen kieli pääaineenaan ja kulttuuriantropologia ja kirjallisuus sivuaineinaan valmistunut Pulkkanen on suorittanut asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkinnon. Elokuusta 2014 lähtien hän on päivittänyt omaa classic rock- tyyppistä blogiaan osoitteessa http://johnnynkatu.blogspot.fi.


Marja-Liisa Julkunen ja Saara Koikkalainen: Nyt iskee pelko.

ISBN: 978-952-7142-84-4
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 14.1
Nidottu, 250 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Marja-Liisa Julkunen ja Saara Koikkalainen: Nyt iskee pelko.

Pelko tieto- ja kaunokirjallisuudessa ja suomalaisten kokemuksissa

Pelko on henkilökohtainen tunnekokemus, johon kuuluvat esimerkiksi levottomuus, hermostuneisuus, jännitys, ahdistus ja pelokkuus. Saatamme pelätä pimeää, verta, hämähäkkejä, kuolemaa, käärmeitä, tulevaisuutta, kipua, sosiaalisia tilanteita tai lentokoneeseen astumista. Pelko on toisaalta hyödyllinen, elämää suojaava tunne, mutta ottaessaan vallan ihmisen mielessä, pelko voi ahdistaa ja haitata elämää monin eri tavoin.

Pelko on myös fysiologinen ja kehollinen tapahtuma, joka ilmenee eleissä, ilmeissä, puheessa ja liikkeissä. Pelko nostaa sydämen sykettä, se hikoiluttaa ja kuristaa kurkussa tai nipistelee vatsaa. Pelko on siis läsnä niin mielessä kuin ruumiissakin.

Mitä tunteita pelkoon tarkalleen ottaen liittyy ja miltä se tuntuu? Tässä teoksessa pelkoa ja sen merkitystä ihmiselämässä tarkastellaan tutkimuskirjallisuuden sekä ihmisten omien kokemusten kautta. Pelon luonnetta valaistaan myös kaunokirjallisuuden, runouden ja populaarikulttuuriin liittyvien tekstien avulla ja kirja rakentuu näiden aineistojen vuoropuhelulle.Kirjoittajista:

FT Marja-Liisa Julkunen (s. 1943) on joensuulainen professori (emerita) ja tietokirjailija. Hän on tutkinut lukemaan oppimista ja opettamista, julkaissut aapisia ja muita oppikirjoja sekä useita tietokirjoja, kuten Katsomosta kulisseihin. Satavuotias Joensuun kaupunginteatteri (2012, Pohjois-Karjalan teatteriyhdistys), Opetus, oppiminen ja vuorovaikutus (toim. 1998, WSOY) ja Lukijaksi kasvaminen (1993, WSOY).

YTT Saara Koikkalainen (s. 1971) on rovaniemeläistynyt sosiologi ja yliopistotutkija. Hän on tutkinut korkeasti koulutettujen suomalaisten työkokemuksia ulkomailla, muuttoliikepäätöksentekoa ja irakilaisia turvapaikanhakijoita Suomessa. Hän on julkaissut useita vertaisarvioituja kotimaisia ja kansainvälisiä artikkeleita sekä muita tieteellisiä julkaisuja. Nyt iskee pelko, on hänen ensimmäinen tietokirjansa.


Tarita Ikonen: Kylmyyden monologi

ISBN: 978-952-7142-90-5
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 122 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tarita Ikonen: Kylmyyden monologi

Kylmyyden monologi on raju kuvaus koulukiusaamisesta ja kostofantasioista. Halusta tulla nähdyksi, tarpeesta unohtaa kaikki.

Pakkosyötetty keltainen lumi valuu öisin reisiäsi pitkin
lumen alta paljastuvat kengät ja pipo
lapsen sisältä ei enää mitään. Ei mitään.Tarita Ikonen:

Tarita Ikonen (s.1992) on opiskellut kirjoittamista Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulussa ja Oriveden opiston kursseilla. Ja kerää rohkeutta osallistuakseen lavarunotapahtumiin.

Kylmyyden monologin runojen pohjalta Q-teatterin nuoret tekivät kiusaamista käsittelevän näytelmän: RUMA, TYHMÄ, VAARALLINEN (2017)

Tõnu Õnnepalu: Paratiisi

ISBN: 978-952-7142-88-2
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 254 s.
Koko: 167 x 210 x 25

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tõnu Õnnepalu: Paratiisi

Paratiisi on pieni, viisas kirja, meditatiivinen, jopa raamatullinen kertomus (kirjeitä rakkaalle ystävälle) Hiidenmaan Ristnan niemellä olevan pienen kyläyhteisön elämästä ja erityisesti sen parinkymmenen vuoden ajanjaksosta, suurten muutosten vuosista, jolloin tuli vapaus - vai tuliko?

Kirjan minä asui Paratiisissa lähes kolmetoista vuotta, kasvoi aikuiseksi ja oppi tuntemaan ja hyväksymään itsensä. Romaanissa kirjailija palaa viikoksi nuoruutensa maille ja herättää henkiin entisen kyläyhteisön ja ennen kaikkea omat nuoruusvuotensa siellä. Ystävälleen hän kirjoittaa: "Mutta se, mitä Sinulle kirjoitan, on kuitenkin kaikki totta. Tämä ei ole romaani eikä tarina. Minä kirjoitan siitä, millaista Paratiisissa oli, ja ketkä siellä kerran olivat. Haluan, että mielesi tulisi siitä iloisemmaksi ja keveämmäksi, mehän lupasimme toisillemme: emme murehdi enää." Juhlavasti sanottuna Paratiisi on yksinäisyyden - ja rakkauden - korkea veisu.Tõnu Õnnepalu:

Tõnu Õnnepalu on Viron tunnetuimpia nykykirjailijoita. Häntä on sanottu myös Viron eurooppalaisimmaksi kirjailijaksi. Maailmanmaineeseen hän kohosi romaanillaan Piiririik (suom. nimellä Enkelten siemen), joka Neuvostoliiton romahdettua toi Baltian maiden äänen myös läntisen Euroopan kuuluviin.

Paratiisi (ilm. viroksi 2009) on Õnnepalun rakastetuimpia kirjoja, josta Virossa on ilmestynyt useita painoksia. Siitä on muodostunut monelle lähes kulttikirjan kaltainen teos, johon on mukava palata ja joka ei menetä merkitystään kirjallisten sesonkien kiivaasti vaihtuessa. Romaanistaan Paratiisi hänelle myönnettiin A.H. Tammsaaren kirjallisuuspalkinto vuonna 2010.


Viljo Sohkanen: Punakaartilaisen päiväkirja

ISBN: 978-952-7142-82-0
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 350 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Viljo Sohkanen: Punakaartilaisen päiväkirja

"Ruumiita käsitellessä ei huomaa mitään eroa omien ja valkoisten välillä. Eikä heidän välillään mitään eroa olekaan. Saman kansan työläisiä, jotka onneton kohtalo on toisiaan vastaan saattanut. Tuntevatkohan nuo tuolla puolella samoin?"

Viljo Sohkasen PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA on ensimmäinen sisällissodan aikaisiin päiväkirjamerkintöihin perustuva punakaartilaisen teos. Sohkanen kirjoitti päiväkirjaa rintamalla sekä myös vankileirillä löytämiinsä lappusiin ja viimeisteli teoksen 1920-luvun alkuvuosina. Kirja julkaistiin kuitenkin vasta 50 vuotta sisällissodan jälkeen.

Sohkanen teoksen vahvuus on toteavassa dokumentaarisuudessa, tarkoissa havainnoissa ihmisestä ja yhteiskunnasta. Lisäksi PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA taustoittaa kansalaissodan syitä ja seurauksia. Jälkiviisasteluun Sohkanen ei sorru, vaan osoittaa surullisen sisällissodan mielettömyyksien yhteiskunnalliset taustat.

VILJO SOHKANEN (1900-1989) liittyi 17-vuotiaana Tikkurilan punakaartiin. Hän toimi lääkintämiehenä mm. Kavantsaaren rintamalla Antreassa. Jäätyään saksalaisten vangiksi huhtikuussa 1918 hän joutui Suomenlinnan vankileirille yli kahdeksi kuukaudeksi ja vapautui 1.7.1918. Samaan aikaan hänen isänsä Juho oli Tammisaaren pahamaineisessa vankileirissä, jossa hän myös menehtyi elokuussa 1918. Sohkanen toimi myöhemmin mm. Helsingin maalaiskunnan ensimmäisenä sosiaalijohtajana vuosina 1958-1963. Suomalaisen hyvinvoinnin eteen tekemästään työstään hän sai sosiaalineuvoksen arvon.

PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1967 (Weilin&Göös) ja toisen kerran 1988 (Työväenperinne). Tämä painos sisältää myös Sohkasen vuonna 1987 julkaiseman TIKKURILAN PUNAKAARTIN VÄLSKÄRI MUISTELEE -omakustannekirjankeskesiltä osiltaan. Teos on runsaasti kuvitettu.


Jarl Hemmer: Mies ja hänen omatuntonsa

ISBN: 978-952-7142-95-0
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 271 s.
Koko: 175 x 210 x 20

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Jarl Hemmer: Mies ja hänen omatuntonsa

— Sovit yhtä hyvin papiksi kuin peppu alttaritauluksi.

Pääasiallisesti kansalaissodan aikaan ja Suomenlinnan vankileirille kesään 1918 sijoittuva teos sukeltaa ihmisen syyllisyyden ja vastuun syövereihin.

Tarinan keskiössä on jaakobinpainia itsensä kanssa käyvä "syntinen pappi" Johan Samuel Bro, joka päätyy teologisten epäröintien harhaisille poluille. Tuomiokapituli pitää hänen saarnojaan epäkristillisinä ja asettaa papin virantoimituskieltoon. Vapaana saarnamiehenä Bro kokee maallisen rakkauden, joka johtaa väkivaltaan ja papin vankeustuomioon.

Vankilasta vapauduttuaan Bro päätyy apupapiksi Suomenlinnan vankileirille, jossa hänellä on ihmisyyden peilinään ystävänsä Hastig - vankileirin pastori. Teloitusten siunaajina nämä kaksi kirkonmiestä kohtaavat itsensä, uskonsa ja kieltäymyksensä. Miten säilyttää uskonsa teloituksia seuratessa ja teloitettavia lohdutellessa? Missä on vankileirin Jumala?

Romaanin psykologinen ihmiskuvaus on tarkka ja Suomen sisällissodan jälkeistä mentaliteettia huikealla tavalla kuvaava. Suurten kärsimysten keskeltä nousee aina suurin ihmisyys. Sielunhoitajuus syntyy äärimmäisessä puristuksessa ja kumpikin pappi tekee omat henkilökohtaiset ratkaisunsa.

Mies ja hänen omatuntonsa on ajaton teos koston ja vihan lietsomisen silmittömyydestä. Sovituksesta ja anteeksiannosta tämä romaani kertoo lähestulkoon kaiken oleellisen.

Toivo Särkkä ohjasi Hemmerin romaanin pohjalta elokuvan "1918 - mies ja hänen omatuntonsa", jonka pääosissa esiintyivät mm. Äke Lindman, Helge Herala, Anneli Sauli, Tuure Ara ja Pentti Irjala.Jarl Hemmer
Jarl Hemmer

Suomenruotsalaisen kirjailijan ja runoilijan Jarl Hemmerin (1893-1944) romaani "Mies ja hänen omatuntonsa" (En man och hens samvete) julkaistiin vuonna 1931 (Otava). Teos perustuu Hammerin vuonna 1928 julkaisemaan näytelmään Gehenna och ljusstrålen. Romaanistaan Hemmer sai suuren pohjoismaisen romaanipalkinnon. Hemmer kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1912 ja opiskeli venäjän kieltä ja kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja valmistui filosofian kandidaatiksi 1917. Hemmer oli naimisissa Saga Södermanin (1897-1987) kanssa, ja heillä oli kaksi lasta. Jarl Hemmer aloitti kirjailijanuransa 1914 runokokoelmalla Rösterna ja teki varsinaisen läpimurtonsa julkaistuaan runokokoelman Rågens rike (Viljan valtakunta). Tunnetuin Hemmerin teoksista on Suomen sisällissotaan sijoittuva Mies ja hänen omatuntonsa (En man och hans samvete). Viimeisiä Hemmerin elinvuosia varjosti alkoholismi ja lääkkeiden väärinkäyttö, ja hän teki itsemurhan Porvoossa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 1944.


Minna Ronkainen: Tulikukon vuosi

ISBN: 978-952-7142-83-7
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 245 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Minna Ronkainen: Tulikukon vuosi

Usko. Toivo. Ihan seko guru.

Anne, henkiseltä nimeltään Padevi, palaa intialaisesta ashramista kotimaahan. Itä-Suomessa odottavat rakas sisko, karismaattiseen uskonhuruiluun uponnut äiti ja lahjakkaan pikkuveljen hautakumpu. Anne alkaa tajuta, että hengellisen väkivallan ja huuhaa-meininkiin heittäytymisen kuvio kulkee suvussa, eikä suinkaan ole pelkkää Intianperintöä. Välillä on käytävä turisemassa anglikaanipapin kanssa Espanjassa, puhuttava ääneen ikonille, istuttava terapiassa ja syötävä makkaraa suoraan paketista. Ja koetettava kestää se, että täysipäinen ja mukava mies tahtoo iholle.

Mutta suurin niistä on Rakkaus.

Minä jäin miettimään Intiaa ja edellistä iltaa. Syyllisyys ei tullut vieläkään, vaan tuli pehmeänpörheä haikeus. Sen jälkeen iski pelko; jokin outo lihallisuuden, aistillisuuden ja miehen kanssa olemiseen liittyvien tunnekuohujen ja läheisyyden pelko. Kaikki kerralla, kuin olisi kaadettu lavallinen kysymyksiä syliin, karjaistu, että tässä tulee vähän pohdittavaa. Että miten meinaat asiasi hoidella, kun tulet luostarin viileydestä yhtäkkiä miehen kuumaan syliin, miten meinaat tähän kaikkeen nyt tottua?

Joensuulainen Minna Ronkainen on alun perin tempautunut maailmalle yläsavolaisesta pikkukylästä, jossa oli enemmän lypsykarjaa kuin asukkaita, mutta luovuutta ruokkiva aito meininki. Pohjois-Karjalaan hän on päässyt - omien sanojensa mukaan nimenomaan päässyt - maamme pääkaupungissa sekä Englannissa vietettyjen opinto- ja uravuosien jälkeen.

Minna on taideterapeutti, rentoutusohjaaja, entinen tiedottaja ja nykyinen sosionomi-lastentarhanopettaja. Vapaa-ajalla hän tekee taidetta ja lukee tolkuttomasti. Hän vastustaa palvelujen ja liikenneyhteyksien riistämistä niitä tarvitsevilta ja puolustaa ihmisen oikeutta olla sellainen kuin on, ilman muottiin tunkemista, pienestä pitäen.


Markus Niemi: Mestari - Joensuu-trilogia, osa III

ISBN: 978-952-7142-71-4
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 122 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markus Niemi: Mestari - Joensuu-trilogia, osa III

"Meillä kiitellään sitä Jumalaa joka järjestää hyvinvoinnin suureksi pyramidiksi ja meille siihen omat hissit, kullekin sen mukaan kuin on talentteja ja leivisköjä annettu. Sille paljon, jolla paljon, jolla vähän, sille vähemmän."

Aleksi Ylitalo on tiiviistä uskonnollisesta yhteisöstä vieraantumassa oleva perheenisä, joka tulee tarjonneeksi majapaikan pahamaineiselle kulkurijuopolle. Tämän jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

Aleksin helluntailaisyhteisö on mikrokosmos, eräänlainen oman yhteiskuntamme kupera peili. Risu jää viime kädessä arvoitukseksi, mutta arvoitukseksi vailla mysteeriä. Messiaaksi hän ei suostu.

MESTARI on suppea ja tiivis romaani vallasta ja valtaa käyttävistä ihmisistä, odottavan vallankumouksen aavistelusta.

Romaani on itsenäisistä teoksista koostuvan Joensuu-trilogian päätösosa

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija ja filosofian maisteri. Paitsi uskonto, mytologia ja halu, häntä kiinnostavat ideologiakritiikin ja filosofian alaan kuuluvat kysymykset. Näiden lisäksi tärkeitä oleskelun kiinnekohtia ovat levykauppa Levy-Eskot ja Utran soraharjut. Häneltä on aiemmin julkaistu novellikokoelma Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia (Kirjokansi, 2016) sekä Keskipäivän demonit (Kirjokansi, 2017).

Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta www.kaikkionvaletta.blogspot.com.


Topi Linjama, Pasi Huttunen, Janne Riiheläinen (toim.): Isän kirja - Kasvu vanhemmuuteen

ISBN: 978-952-7142-91-2
Hinta: 19 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 38.1
Nidottu, 75 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Topi Linjama, Pasi Huttunen, Janne Riiheläinen (toim.): Isän kirja - Kasvu vanhemmuuteen

Miten lapsi muuttaa miehen elämää? Mistä mies ammentaa isyyden ainekset? Isän kirjassa miehet kertovat, millaista on tulla isäksi ja olla isä. Kirja sopii perheellistyvän ja perheellistyneen miehen työkalupakkiin.

Isälle kirja tarjoaa tukevan ja kiinnostavan paketin tietoa ja tarinoita isyydestä, eikä holhoa tai paimenna. Kirjan luettuaan saattaa mies olla hiukan valmiimpi elinkaaren suurimpien joukkoon lukeutuvaan haasteeseen.

Isyys on mahtavaa. Ja se on kauheaa. Se antaa paljon, mutta luultavasti myös vie paljon. Ja samalla se on luonnollinen asia jos mikä. Se ei ole rakettitiedettä, vaikka tuntuukin maailman isoimmalta ja vaikeimmalta asialta.

Usein tuntuu siltä, kun yhteiskunta edelleen vähättelee miehen kykyjä vanhempana ja kasaa vastuuta äidin harteille. Tämä on yksi esimerkki niistä lukemattomista asioista, miten lähes kaikki isät käyvät läpi samoja asioita. Tämä kirja avaa näkymää siihen, mikä isyydessä on yhteistä siitäkin huolimatta, että se on niin henkilökohtaista.

Tietoa riittää tässä kirjassa, mutta tarinat ovat myös kiehtovia. Niissä on paljon sellaisia kiinnekohtia, jotka jokainen edes suunnilleen tyypillistä arkea elävä kyllä tunnistaa.

Monenlaiset tarinat isyydestä kertovat, että ei ole yhtä eikä oikeaa tapaa olla isä. Lukeminen, jutteleminen ja kokemusten jakaminen tekee silti mahdolliseksi sen, että ymmärtää paremmin omaa isyyttään ja tulee siinä paremmaksi. Kirjan perusviesti on, että juuri kukaan meistä ei itse asiassa ole kovin huono isä.

Tämä kirja tarjoaa tiedon lisäksi tukea vertaisilta. Me kirjan toimittajat ja kirjoittajat olemme ihan yhtä tunareita vanhempina kuin sinäkin. Ja ihan yhtä hyviä.Tekijät:

Kirjan ovat toimittaneet ja monilta osin kirjoittaneet kolme joensuulaista isää.

Topi Linjama on kokenut isätoimija, joka on vuosia tehnyt isätöitä eri yhteyksissä. Hänelle isyyttä tukevan isäpuheen synnyttäminen suomalaiseen yhteiskuntaan on pitkäaikainen tavoite ja kirja on siihen yksi väline. Topi järjestää isätapahtumia ja käy synnytysvalmennuksissa puhumassa tuleville isille.

Pasi Huttunen on vapaa toimittaja, joka toimi pitkään Itä-Suomen yliopiston ylioppilaslehti Uljaan toimittajana ja päätoimittajana. Yhteiskuntatieteiden gradunsa Pasi teki uudenlaisesta isyydestä uudenlaisessa maailmassa.

Janne Riiheläinen on viestintäasiantuntija, joka toimii luontevasti monilla elämänalueilla isyydestä turvallisuuspolitiikkaan ja markkinoinnista maailmanparannukseen.


Teppo Kulmala: Radio Tuupovaara 6 - Kirjailijan hevosenkenkä

ISBN: 978-952-7142-93-6
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.4
Nidottu, 195 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Teppo Kulmala: Radio Tuupovaara 6 - Kirjailijan hevosenkenkä

Radio jäi auki! Tuupovaaran studio jatkaa lähetyksiään yleisön pyynnöstä!

Teppo Kulmalan kirjasarjassa yhdistyvät elämyksellinen pakinaessee, radioselostus, päiväkirja ja Kuntokomppania -yhtyeen kirjeet.

Kirjailija-toimittaja-filosofi tarkkailee rajaseudun arkea, pohtii luovan työn mieltä ja kuvailee ihmisenä olemista. Kanavana on ainutlaatuinen radiokirjallinen tyylilaji.

Radio-ohjelmien hevosenkengällä risteilevät lapsekkaat hiihtoladut ja öisten aatosten ikääntyvät urat. Elämykset liukuvat pitkin uskovaa idealismia. Kokemukset kapuavat ahdistuksen poikki. Sarjansa finaalissa Teppo Kulmala avaa tuntemuksiaan aiempaakin alastomampina.

Aistikaa ja kuunnelkaa lähetyksiä rauhassa ja ajan kanssa. Luvassa on unohtumaton lukuradiomatka ihmisyyteen!Teppo Kulmala:

Teppo Kulmala (s. 1949 Iisalmi) on monitaitoinen kirjallisuusmies. Hän on kirjoittanut proosaa, näytelmiä ja tietokirjoja. Kulmala oli Keskisuomalaisessa kulttuuritoimituksen päällikkönä, ja hänet muistetaan erityisesti kirja- ja teatteriarvosteluista, maakunnan kirjallisuuden esittelyistä ja kolumneista. Kulmala on Hermann Hessestä väitellyt tohtorismies, esseisti, suomentaja ja järjestötoimija, ja hän on osallistunut useisiin kokoomateoksiin. Asuu nykyisin sekä Jyväskylässä että Iisalmessa.


Markus Niemi: Lautta - Joensuu-trilogia, osa II

ISBN: 978-952-7142-70-7
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 100 s.
Koko: 175 x 210 x 9

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markus Niemi: Lautta - Joensuu-trilogia, osa II

"Jostain, helvetistä ehkä, huokuu murhaavaa himoa joka valuu meihin kaikkiin aivan normaalina tajuttavana asiana; me kääntelemme sitä edestakaisin dialogeissa jotka ovat vähitellen kadonneet muististani. Viha tuo täyteyden ja rauhan ja hiljaisuuden. Mikä syksy se taas olikaan, loputon ja mädänhajuinen vetäytyminen, Jumalan tuomio oksennuksillemme - ja kaikki kelluu yhdessä jotakin kohti, en tiedä mitä."

Intensiivinen, neuroottinen, epäkorrekti. Purkauksenomainen pienoisromaani ihmisen halusta paljastaa ja tulla paljastetuksi. Kertomus yhteisöistä ja yhteiskunnasta, rakkauden pakahduttavasta väkivallasta, politiikasta, kapitalismista. LAUTTA on ruumiillistunutta hurjuutta, täydellistä puolueettomuuden ja viileän objektiivisuuden puutetta. Se on todellisuutta, jota riivaa kaiken liiallinen läsnäolo, puute, jota kutsumme minäksi.

LAUTTA on itsenäisistä teoksista koostuvan Joensuu-trilogian toinen osa.Markus Niemi:

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija ja filosofian maisteri. Paitsi uskonto, mytologia ja halu, häntä kiinnostavat ideologiakritiikin ja filosofian alaan kuuluvat kysymykset. Näiden lisäksi tärkeitä oleskelun kiinnekohtia ovat levykauppa Levy-Eskot ja Utran soraharjut. Häneltä on aiemmin julkaistu novellikokoelma Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia (Kirjokansi, 2016) sekä Keskipäivän demonit (Kirjokansi, 2017).

Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta www.kaikkionvaletta.blogspot.com.Lea Liinu Tajakka: Saattajat

ISBN: 978-952-7142-79-0
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 217 s.
Koko: 148 x 210 x 18

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Lea Liinu Tajakka: Saattajat

Hetket tuntemattoman äärellä, olemisen tihentymät, ne oudot siirtymät ja välitilat, joita kehystämme moninaisin eletyn ja koetun kertomuksin ja samalla keräännymme aika ajoin sille samuuden mykälle siirtymävyöhykkeelle, ehkä elämän merkittävimpiin hetkiin, jossa saattajat saattavat saatettaviaan ja saatettavat saattajiaan, missä rukous ja huoli puhuvat toisiaan kumoon, missä eletty puntaroi itseään ja asettuu huomaamattomuuden kaapuun, missä kaikki, mikä on tärkeää, kohtaa näennäisen samuuden ja merkityksellinen asettuu uusiin, odottamattomiin hetkiin ja huokosiin. Mitä, jos jokainen yksilöllinen kuolema sisällytettäisiin osaksi tärkeitä elämänvaiheita? Mitä jos saattajat kirjoittaisivat saattamisistaan muistelmia? Mitä kertomaa saatettavat sanovat itsestään ja saattajistaan saattamisen hetkellä? Saattajat on Lea Liinu Tajakan esikoisteos ja siinä ihmiset ovat erilaisten rajojen ja saattamisten äärellä.Lea Liinu Tajakka:
(s. 1968)

Karjalaiset juuret, metsä ja runolaulu. Siinä pääasiallisia Tajakan elämässä nykyisin vaikuttavia asioita kirjoittamisen, historian harrastuksen ja luovien projektien lisäksi. Lea Liinu Tajakka aloitti rakastumisen kieleen ja kirjoittamiseen jo lapsena ja päätyi sitten joidenkin toimittajavuosien jälkeen tekemään radiodokumentteja, töitä kulttuurin parissa sekä ohjaamaan kirjoittamista. Koulutukseltaan hän on filosofian lisensiaatti.
Tarja Okkonen: Suon yli

ISBN: 978-952-7142-81-3
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 88 s.
Koko: 148 x 210 x 9

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tarja Okkonen: Suon yli

Kun kohtaat lähiomaisesi, kohtaat menneisyytesi. Törmäät kaikkiin niihin muistoihin, joita kannat mukanasi. Saat silmillesi lapsuudenkotisi, vanhempasi, sisaruksesi, sukulaisesi. Odotukset, jotka ovat omaa elämääsi vastaan. Elämänohjeet ja arvot, jotka saavat vihasi pintaan.

Haluaisin pyyhkiä kyyneleet äidin ylpeiltä poskilta, äiti rakas, mutta rakastan sinua enemmän, rakastan sinua ainoastaan, kun olen poissa. Silloin rakastan sinua, nyt tunnen vain loputonta ristiriitaa, jonka alle rakkaus jää. Ymmärrän, miksi sanotaan, että ihminen on vapaa vasta, kun hautaa vanhempansa.Tarja Okkonen:

Suon yli on kirjailija Tarja Okkosen (s. 1963) ensimmäinen romaani ja kahdeksas teos. Hän asuu Kouvolassa ja toimii toista kautta Kirjoittajayhdistys Paltta ry:n puheenjohtajana. Tarja Okkonen on kiinnostunut myös lavarunoudesta ja esittää mielellään tekstejään livenä.

Kanerva Vaakanainen: Requiem

ISBN: 978-952-7142-75-2
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 142 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kanerva Vaakanainen: Requiem

Katson ukkosen kiihdyttämää merta, pilvien runnomaa taivasta ja salamoita, jotka ovat kuin kuivat käppyräiset oksat räpsähdellessään pitkin taivaan kantta. Meri on vihainen. Se syöksyy kohden rantaa, ja haluaisin antautua sille. Vie vain mennessäsi! Olen valmis lähtemään milloin vain, ja se on totta. Olen valmis kaikkeen muuhun paitsi palaamaan entiseen.Kanerva Vaakanainen
Kanerva Vaakanainen (kuva: Tomas Konieczny)

Kanerva Vaakanainen (s. 1968, Helsinki) on Liperissä asuva kirjoittaja. Lukeminen on ollut rakkain harrastus lapsuudesta asti. Lapsuuskodissa oli parhaimmillaan 6000 kirjaa, joten pulaa luettavasta ei ollut. Kirjastossa tuli käytyä siitä huolimatta. Kirjoittaminen tuli mukaan lukemisen myötä. Tähän mennessä Vaakanaiselta on julkaistu kolumneja eri lehtiin ja 1990-luvulla hän käänsi ruotsinkielisiä artikkeleita suomeksi.

Vaakanaisella on kaupallinen koulutus ja hän on toiminut useita vuosia vakuutus- ja pankkialalla. Tällä hetkellä Vaakanainen on kokopäiväinen opiskelija Itä-Suomen yliopistossa. Hän on myös Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry:n puheenjohtaja.

Kirjailijan kotisivut: www.kanervavaakanainen.fi


Alia Dannenberg: Suurmestari

ISBN: 978-952-7142-74-5
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 472 s.
Koko: 130 x 200 x 35

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Alia Dannenberg: Suurmestari

Todellisen elämän salaliitot eivät ole niin lennokkaita kuin usein kuvitellaan. Mutta niitä on olemassa, ja useimmat niistä saavat alkunsa yhdestä ja samasta syystä: ahneudesta. Oikeiden salaliittojen tarkoituksena on kerätä liittolaisille rahaa. Eikä rahaa koskaan ole tarpeeksi. Usein salaliittolaiset sijoittavat politiikkaan, jotta saisivat vaikutettua lainsäädäntöön tai julkisen sektorin toimintaan - haaliakseen itselleen vielä enemmän rahaa.

Oikeat salaliitot ovat hyvin yksinkertaisia. Pitää vain seurata rahan jälkiä.

Supolta keikkatöitä saanut Tiina Kivisaari päätyy agenttiharjoittelussaan tutkimaan Tangon kaupungin taloudellisia epäselvyyksiä. Rutiininomainen työharjoittelu muuttuu kuitenkin molemminpuoliseksi ajojahdiksi, kun Tiina rahan jälkiä seuratessaan yllättäen löytää jotain, minkä silmäätekevät toivoisivat pysyvän visusti piilossa. Ja mitä he ovat valmiit suojelemaan keinoja kaihtamatta.Alia Dannenberg:

Alia Dannenberg on joensuulaistunut filosofian tohtori, joka on hiljattain vaihtanut akateemisen maailman silpputyöt talousalan yrittäjyyteen.

Hän pelaa Joensuun Shakkikerhon edustusjoukkueessa ja on voittanut kolmesti shakin naisten SM-hopeaa.

Hänellä on pakkomielle totuudesta, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta.


Markus Niemi: Keskipäivän demonit - Joensuu-trilogia, osa I

ISBN: 978-952-7142-69-1
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 154 s.
Koko: 175 x 210 x 13

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markus Niemi: Keskipäivän demonit - Joensuu-trilogia, osa I

"Ketkä meistä ovat eläviä, ketkä kuolleita? Uneksiessani minusta tuntuu ja olen melkein varma siitä, että olen nähnyt tämän unen hyvin usein, unohtanut nähneeni sen, muistanut unohtaneeni."

Keskipäivän demonit aloittaa itsenäisistä teoksista koostuvan Joensuu-trilogian, joka jatkaa kirjailijan debyytissään (Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia, 2016) avaamien halun ja vallan horisonttien luotaamista. Se on triptyykkimuotoinen pienoisromaani vapauden traumaattisuudesta, ihmisen yrityksistä tulla toimeen sisuksissaan vaanivan tuntemattoman kanssa ja neuvottomuudesta tämän viime kädessä ratkaisemattoman Toisen äärellä.Markus Niemi:

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija ja filosofian maisteri. Paitsi uskonto, mytologia ja halu, häntä kiinnostavat ideologiakritiikin ja filosofian alaan kuuluvat kysymykset. Näiden lisäksi tärkeitä oleskelun kiinnekohtia ovat levykauppa Levy-Eskot ja Utran soraharjut. Häneltä on aiemmin julkaistu novellikokoelma Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia (Kirjokansi, 2016).

Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta www.kaikkionvaletta.blogspot.com.Tomi Sonster: Koska olen täydellinen

ISBN: 978-952-7142-60-8
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 53 s.
Koko: 160 x 200 x 8

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tomi Sonster: Koska olen täydellinen

Kirkko työntää unilääkepiikin
pitkään sääreni.
Tehtaan piippu suhauttaa puuterit
korkeille poskipäilleni.
Aikani on koittanut.
Papisto uhraa minut jumalilleen,
koska olen täydellinen.

Tämä runokokoelma on peilisali, joka avaa lukijalleen yhden maailman kuvajaiset.

Jokaisessa runossa, jokaisella rivillä on kauneus ja kauheus. Jokaisessa runossa, jokaisella rivillä on nauru, itku & parku.

Tomi Sonsterin kieli ja mieli ovat luoneet ehjän runoteoksen, joka rikkoo normiperseellisen arjen väriopit.

Lue! Nauti! Koe! Ajattele! Tunne! Hämmenny!Tomi Sonster:

Tomi Sonster on syntynyt Oulussa 1976 ja asuu nykyisin Vantaalla. Häneltä on aikaisemmin julkaistu runokokoelmat Siihen mihin tonttu astuu (ntamo 2009) ja Luonnos seikkailuksi (ntamo 2012).

Tomi Sonster on kirjallisuuden oppiaineesta valmistunut filosofian maisteri ja hän tekee väitöskirjaa Oulun yliopistoon suomalaisen spekulatiivisenfiktion kognitiivisuudesta. "Kirjoitan koska haluan vapauttaa ihmiskunnan järjen kahleista."

Siihen mihin tonttu astuu -kokoelmasta sanottua:

"Suosittelisinkin, että äidinkielen opettajat vilkaisisivat oppitunneille luettavaa etsiessään Sonsterin suuntaan. On varsin vahvistava kokemus ymmärtää - ehkä opettajaakin paremmin - mihin runossa viitataan." Henriikka Tavi/Helsingin sanomat

"Kokoelmassa on hienoa sen nokkeluus ja huumorintaju. Pitemmätkin runot koostuvat erillisistä, löyhästi yhteen liitetyistä sutkauksista tai surrealistisista aforismeista, joista parhaat ovat loistavia: 'Murretaan kuu, polvilumpio, jottei tämä ihana yö jättäisi meitä.'" -Jarkko Lauri, Kaltio

"Sonsterin maailmaan kiteyttää hyvin esimerkiksi ajatus poliisista joka 'ei jahdannut kuristajaa vain koska laki vaati vaan koska halusi/ tehdä tämän käsistä jarrut polkupyöräänsä'". -Saara Oranen, Kulttuurivihkot

Luonnos seikkailuksi -kokoelmasta sanottua:

"Jo ensimmäisessä runossa esiintyy karjaa lassoavia sikiöitä, jotka syntyvät uudestaan ja uudestaan lehmien sisältä - leikaten lihan pihveiksi. Tämä on vasta alkua riemastuttavan surrealistiselle fantasialle, joka sisältää runsaasti sekä tuttuja populaarikulttuuriviitteitä että absurdeja kielikuvia." Toni Jerrman/Tähtivaeltaja

"Parhaimmillaan ne [runot] sisältävät nokkelia oivalluksia, jotka nyrjäyttävät ajattelemaan tutusta asiasta aivan uudella tavalla". Erkka Leppänen/Portti

"Erikoinen runokokoelma, mutta pidin siitä." Mikko Saari/Kirjavinkit

"Mikäli ajoittain varsin rankka spefistinen runous kiinnostaa, kannattaa tutustua tähän kokoelmaan." Marko Ikäheimo/Kalaksikukko

"Sonster on todellakin surrealisti" Reijo Valta/Kaltio

"Runojen toiminnallisuus taas takaa sen, etteivät ne jää pelkiksi merkityksiksi, kuviksi ja symboleiksi (...) Runot ovat pääsääntöisesti hyviä." Pauli Tapio/Kiiltomato

Sulo Laamanen: Emeliensyrjän äärimmäinen tarkoitus - pohjoiskarjalaisten paikannimien perimmäiset merkitykset

ISBN: 978-952-7142-54-7
Hinta: 20 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 87
Nidottu, 142 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Sulo Laamanen: Emeliensyrjän äärimmäinen tarkoitus - pohjoiskarjalaisten paikannimien perimmäiset merkitykset

Ala-Liukku? Elimo? Hökkä? Itkiinpohja? Jäsys? Kusuri? Lapalie? Munatsu? Paalihta? Rapa-Ryysä? Sorveus? Tölppä? Yöttäjä? Öllölä? Emeliensyrjä? Mitä ihmettä!?!

POHJOISKARJALAINEN PAIKANNIMISTÖ on kielellisesti, mielikuvallisesti sekä historiallisesti valtava kulttuuriperintö. Maakunnan kylien, niemien, notkojen ja saarelmien nimet vilisevät menneisyydestä kumpuavia ja nykyajassa uusia sisältöjä hakevia merkityksiä.

Maamme johtavat sananiekat ovatkin rikastuttaneet ilmaisuaan ja Suomen kieltä ottamalla käyttöön pohjoiskarjalaisten paikkojen nimistöä. Tässä teoksessa esitettävien paikannimien yhteyteen on etsimällä löydetty ainoiden oikeiden alkuperäisten selitysten lisäksi myös viralliset lähteet: ne kirjoittajat ja syvälliset ajattelijat sekä ne syvälliset kirjalliset lähteet, joissa kyseistä paikannimeä on oivaltavasti osattu käyttää.

Lähestulkoon 315 sudeettisavolaesen paikannimen merkityksiä käsittelevä teos tulee avaamaan hämmentäviä näköaloja pohjoiskarjalaiseen itseymmärrykseen sekä maakunnallisen identiteetin vahvistamiseen.Sulo Laamanen:

Teoksen kirjoittaja SULO LAAMANEN (s. 1941) on Ilomantsin Emeliensyrjässä asuva, eläkkeellä oleva metsäkoneenkuljettaja ja harras paikallishistorioitsija.

Yhdessä & yksityisesti - 60 vuotta yhteiselämää Leinikkitien Selvaag-taloissa

ISBN: 978-952-7142-46-2
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 92.876
Nidottu, 164 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Yhdessä & yksityisesti - 60 vuotta yhteiselämää Leinikkitien Selvaag-taloissa

Norjalainen arkkitehti Olav Selvaag kehitti sotavuosien jälkeen edullisen tavan rakentaa kestäviä rivitaloasuntoja. Tämän mallin Joensuuhun toi rakennusmestari, vuorineuvos S. A. Tervo. Tervon rakennusliike rakensi Joensuuhun kaksi taloyhtiötä vuosina 1955-1957. Taustahistoriansa vuoksi taloja kutsutaan selvaageiksi tai norjalaistaloiksi.

Ensimmäinen Joensuun Selvaag-taloyhtiöistä asutettiin keväällä 1956 ja rivitalot olivat kaupungin ensimmäiset. Taloyhtiössä on 60 vuoden aikana asunut noin 750 sekä omistajien että vuokralaisten roolissa.

Kirja rakentuu Joensuun kaupunginosan Kanervalan alueen rakentamishistoriasta, Selvaag-talojen arkkitehtuurista, Asunto Oy Leinikkitie 3:n perustamis- ja rakentamisvaiheista sekä taloyhtiön eri vuosikymmenten historian esittämisestä. Mukana on toki tietoa asujista sekä asunnoista ja tapahtumat on pyritty sitomaan omaan aikaansa - siihen muutokseen, mihin metsälähiö on sopeutunut.

Teos perustuu taloyhtiön erinomaiseen arkistoon vuosilta 1955-2016. Paikallisten sanomalehtien Karjalaisen ja Karjalan Maan aikalaisartikkelit luovat tarinaan ajankuvaa ja lisäväriä.

Kirja on runsaasti kuvitettu.

Vastaavia Selvaag-taloja on rakennettu Ouluun, Vaasaan, Kankaanpäähän (Niinisalon varuskunta-alueelle), Tampereelle, Kuopioon ja Jyväskylään.

Risto Mikkonen: Bhang, Mezz, kukka ja Sativex - kannabiksen vapautuksen historia

ISBN: 978-952-7142-36-3
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 37.62
Nidottu, noin 460 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Risto Mikkonen: Bhang, Mezz, kukka ja Sativex - kannabiksen vapautuksen historia

Elämme murrosvaiheessa suhtautumisessamme yhteen ihmiskunnan vanhimmista hyötykasveista. Tämä murros vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään: puolustivat he laillistamista, vastustivat sitä tai ovat ymmällään kaikesta siitä ristiriitaisesta tiedosta, mitä huumepolitiikkamme on tuottanut.

Tuhansien vuosien hampun viljelyn ja hyötykäytön jälkeen poliitikot päättivät 1900-luvulla lopettaa sen kasvatuksen ja käytön kokonaan, juuria hamppu maan päältä lopullisesti. Mutta ajat muuttuvat: vuonna 2012 ensiksi Coloradon ja Washingtonin osavaltiot ja myöhemmin näiden esimerkin innoittamina Alaska, Oregon, Washington DC, Uruguay ja Kanada laillistivat kannabiksen.

Mitkä tekijät voivat aiheuttaa sadan vuoden aikana näin ristiriitaista toimintaa yhden kasvin kanssa? Miksi kannabiksen kieltolain toteuttamiseen on uhrattu niin valtavasti aineellisia ja inhimillisiä resursseja? Ja millaiseksi kannabiksen uudelleen laillistamisen hyötyjen on arvioitu olevan yksilöiden, yhteiskunnan ja valtion kannalta?

Teoksessa valotetaan niitä 1900-luvun yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtuma-ketjuja, jotka ensiksi veivät ihmiskunnan huumesotaan ja jotka 2000-luvun alussa saivat tämän pyrkimyksen vaikuttamaan turhalta, jopa tragikoomiselta resurssien tuhlaamiselta.


Risto Mikkonen
Risto Mikkonen

Risto Mikkonen (1956) opiskeli sosiologiaa Turun yliopistossa ja hänen vuonna 1989 julkaisema gradunsa "Muuttuvat kuviot. Huumeiden käyttö ja yhteiskunnan kehitys" käsitteli huumepolitiikkaa ja kansainvälistä huumevalvontaa sosiologisesta näkökulmasta.

Hän on kirjoittanut artikkelit "Vankila ratkaisuna huumeongelmaan" Osmo Kontulan toimittamaan kirjaan "Huumeiden käyttäjät Suomessa" vuonna 1992 ja "Kannabiksen kriminalisoinnin kansainvälinen tausta" Tapio Onnelan toimittamaan kirjaan "Pyhä huumesota. Huumepolitiikan pelkoja ja utopioita" vuonna 2001.

Hän on lisäksi toimittanut Suomen kannabisyhdistyksen ja Turun seudun kannabisyhdistyksen kotisivuille uutisia, artikkeleita ja kannanottoja, joihin tämän kirjan materiaali perustuu.

Risto Mikkonen on myös kirjoittanut seksuaalisuudesta, kasvissyönnistä ja uskonnoista sekä työskennellyt eri kansalaisliikkeissä.

VALEKSANTERI STUBBIDO: Valehtelijoiden stubin laskuoppi. Ministeritason prosenttilaskennon todella tiivis oppimäärä.

ISBN: 978-952-7142-29-5
Sähköinen julkaisu.
Sivumäärä: 7
Hinta: täysin ilmainen, sis. alv

Kirjan voi ilmaiseksi ladata ja lukea TÄÄLTÄ.
VALEKSANTERI STUBBIDO: Valehtelijoiden stubin laskuoppi. Ministeritason prosenttilaskennon todella tiivis oppimäärä.

Tiivistelmä

Valtiovarainministerin tehtävä on vastata valtion talouspolitiikasta. Vastuullisen talouden toteuttamiseen ja ymmärtämiseen ministerikin tarvitsee ihan rehellistä matematiikkaa.

Yhteenlasku, vähennyslasku, kertolasku ja prosenttilasku ovat usein talouspolitiikasta vastaavan ministerin jokapäiväisiä perustyökaluja. Aina nämä laskemisen perusvälineet eivät näytä olevan ministerin halussa...

Koska Suomen koulutusjärjestelmä on päätetty ajaa alas, päätimme julkaista vastineeksi oheisen ministeritason laskuoppia koskevan perusteoksen. Toivomme tällä teoksella olevan suotuisan vaikutuksen Suomen talouden kehittymiseen ja kilpailukykymme edistymiseen.

Tämä kirja ja sen sisältö ei – ymmärrettävistä syistä johtuen – sovellu minkään koulutusasteen oppikirjaksi.

Keskusrikospoliisi, Valtakunnanvoudinvirasto, Valtakunnansyyttäjänvirasto, Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikkö, Poliisihallitus, Helsingin poliisilaitos, Verohallinto, Valtiovarainministeriön vero-osasto, Finanssivalvonta ja Oikeusministeriö saattavat hyvinkin olla eri mieltä tässä kirjassa esitettyä matemaattista oppia kohtaan.

Silti ja siitä huolimatta: NO SORI!Kirjoittajasta

"Valeksanteri Stubbido" on kirjoittajakollektiivi, joka seuraa erityisesti kotimaista päivänpolitiikkaa. Kollektiiviin kuuluu kuusi eri alojen asiantuntijaa, jotka asemansa vuoksi eivät voi kirjoittaa omalla nimellään. Esikuvanaan kollektiivi pitää Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan poliittista dokumenttiteatteria sekä ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Hurmeen valloittavan viisasta näkemystä ihmisestä.

Tarvittaessa "Valeksanteri Stubbido" -kirjoittajakollektiiviin saa yhteyden kustantajan kautta.

Kirjoittajakollektiivi
Leo Tolstoi: Mitä on raha?

ISBN: 978-952-7142-18-9
Hinta: 20 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 36.01
Nidottu, 80 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Leo Tolstoi: Mitä on raha?

Leo Tolstoi (1828-1910) oli sekä kirjailija, filosofi, maanviljelijä, suutari, mystikko, pasifisti että anarkisti.

Yhteiskunnallisena ajattelijana ja vaikuttajana hän piti yhtenä pääteemanaan köyhyyden vastustamista sen kaikissa muodoissaan. Valtio ja kirkko edustivat hänelle koneistoja, jotka mahdollistivat ihmisten eriarvoistamisen. Sen, että yläluokka - rikas ja vähälukuinen eliitti - eli muiden tekemän työn hedelmillä.

Vuonna 1886 Tolstoi julkaisi rivakan yhteiskunnallisen teoksen ТАК ЧТО ЖЕ НАМ ДЕЛАТЬ. Teos julkaistiin Suomeksi 1908 nimellä Mitä meidän siis on tekeminen? (Otava, suom. K. W. Järnefelt). Aiemmin samana vuonna kirjan neljästä pääluvusta oli jo julkaistu erillispainoksena pamfletti nimellä Mitä on raha?, jonka suomensi Sulo Wuolijoki.

Tässä yhä vain ajankohtaisemmaksi käyvässä pamfletissa Tolstoi osoittaa kynän voimalla sen, kuinka väkivaltainen ja orjuuttava väline raha on. Ja kuinka rahalla alistetaan kokonaisia kansoja. Työntekijän alistamisen välinettä Tolstoi kutsuu rautaiseksi palkkalaiksi. Tätä termiä Suomen hallitus ei ainakaan syksyyn 2015 mennessä ole vielä keksinyt ottaa käyttämäänsä uuskieleensä, vaikka teoillaan rautaista palkkalakia toteuttaakin.

Näinä kvartaalitalouden ja kuoliaaksisäästämisen aikoina Leo Tolstoin anarkistinen eli tervejärkinen näkemys rahasta, omistamisesta ja luonnonvarojen riistämisestä osoittautuu viiltävän tarkaksi, ajattomaksi ajankuvaksi. Vai mitä olette mieltä näistä Tolstoin lauseista, jotka hän kirjoitti 130 vuotta sitten?

"Voin hyvin kuvitella mielessäni ihmisiä, joilta riistetään vesi ja raitis ilma, koska toiset ihmiset tahtovat ottaa itselleen yksinomaisen vallan veteen ja ilmaan, vaikka viimemainitut toisille ovat aivan välttämättömät".

"Terveelle ihmisjärjelle on aivan selvää rahan olevan syynä siihen, että toiset voivat orjuuttaa toisiaan".Leo Tolstoi:

Leo Tolstoi (1828–1910) on yksi tunnetuimmista venäläisistä kirjailijoista. Tolstoin tunnetuimpia teoksia ovat Sota ja rauha (1865-1869) sekä Anna Karenina (1875-1877). Tyyliltään hän edustaa realismia.

Pentti Laasonen: Kadonnut isoäiti ja Pietarin vetovoima

ISBN: 978-952-99939-9-4
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.3
Nidottu, 176 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pentti Laasonen: Kadonnut isoäiti ja Pietarin vetovoima

Eräänä päivänä äiti uskoutuu pojalleen, ettei sukuhistoria ole sitä, mitä on kerrottu. Mieheksi kasvettuaan poika ryhtyy selvittämään sukunsa historiaa – keitä olivat isoäiti ja isoisä, miksi äiti joutui vieraiden kasvattamaksi. Alkaa tiedonkeruu, johon yhdistyvät dokumentoitu ja tulkittava historia. Se, mistä ei ole asiakirjoja, on kuvitettava mielellä.

Syntyy tarina, jonka keskiössä on kadonnut isoäiti – kiteeläisen torpparin tytär. Hänestä löytyy jälkiä Pietarin kaupungista, jonne hänen veljensä oli muuttanut parempien aikojen perässä. Suurkaupunkiin näin syntynyt suku tarjosi isoäidille turvapaikan, kun elämä ja kohtalo pakottivat tekemään vääjäämättömiä valintoja.

Kiteen kirkkoherran U.W. Télenin muodostama säätyläissuku sivusi vaikutuksellaan isoäidin sukua, eritoten isoäitiä itseään. Näiden kahden suvun sosiaalinen kohtaaminen tarjoaa kiinnostavan kuvan 1800-luvun loppupuolen säätyläisten ja yhteisen kansan suhteista. U.W. Télenin elämäkerta kietoutuu isoäidin tarinaan välttämättä ja laajoin vedoin. Tarinan loppu on arvoituksellinen, sillä historian lehdet eivät suo lopullista totuutta.

Suomalainen historiantutkija ja kirkkohistorian professori Pentti Laasonen yhdistää henkilökohtaista sukuhistoriaansa käsittelevässä teoksessaan säätyläisten ja kansanihmisten elämänvaiheet. Näistä elementeistä punoutuu hieno ja suuri kertomus ihmisistä ajan virrassa. Ihmisistä, joiden on tehtävä valintoja joskus pakonkin edessä.Pentti Laasonen:

Pentti Laasonen (s. 1928) on suomalainen historiantutkija. Hän oli 1980–1992 Helsingin yliopiston Suomen ja Skandinavian kirkkohistorian professori. Hänen tutkimusalaansa oli kirkollinen kansankulttuuri, luterilainen ortodoksia ja vanha suomalainen oppihistoria.


Päivi Atjonen: Kehittävä arviointi kasvatusalalla

ISBN: 978-952-7142-03-5
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 38.6
Nidottu, 340 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Päivi Atjonen: Kehittävä arviointi kasvatusalalla

Kehittävä arviointi kasvatusalalla on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisesitys, miten tila-, teema- tai ohjelma-arviointi voi osallistamisen, tulevaisuuteen suuntautumisen ja moniarvoisuuden keinoin edistää nykyistä parempia opetus- ja kasvatuskäytäntöjä.

Teoksessa analysoidaan arvioinnin paradigmoja, menetelmiä, funktioita ja ajoittamista. Laajan kansainvälisen tutkimuskirjallisuuden ja kasvatusalan kansallisten esimerkkien avulla tarkastellaan, miten kehittävällä arvioinnilla voidaan edistää arviointitulosten hyödyntämistä, vähentää arvioinnin kielteisiä vaikutuksia ja voimaannuttaa toimijoita rakentaviin ratkaisuihin.

Kehittävän arvioinnin periaatteita ja edellytyksiä käsitellään kriittisesti. Sitä ei esitetä yhtenäisenä tai oikeana menetelmänä, joka soveltuu kaikkiin arviointitehtäviin. Teos tarjoaa tieteellisesti jäsennettyä teoriaperustaa erilaisten käytännön sovelluksien pohjaksi.

Teos on tarkoitettu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Se soveltuu myös sekä arvioijan työtä aloittaville ja siinä jo kokemusta saaneille ihmisille, jotka haluavat päivittää ja syventää arviointiosaamistaan.Päivi Atjonen:

Päivi Atjonen on Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen professori. Hänet tunnetaan pitkältä ajalta arvioinnin tutkijana, tekijänä ja vaikuttajana, jonka kynästä on lähtenyt myös suosittu arviointieettinen tietokirja "Hyvä, paha arviointi"


Pikkujoutsen © Kirjokansi 2015