PALVELUT | TEHTYJÄ TÖITÄ | YRITYS | ARVOT | YHTEYSTIEDOT | KIRJOKANSI | KIRJAKUSTANNUS | ETUSIVU

Kirjat & kirjailijat


Tõnu Õnnepalu: Paratiisi

ISBN: 978-952-7142-88-2
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 254 s.
Koko: 167 x 210 x 25

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tõnu Õnnepalu: Paratiisi

Paratiisi on pieni, viisas kirja, meditatiivinen, jopa raamatullinen kertomus (kirjeitä rakkaalle ystävälle) Hiidenmaan Ristnan niemellä olevan pienen kyläyhteisön elämästä ja erityisesti sen parinkymmenen vuoden ajanjaksosta, suurten muutosten vuosista, jolloin tuli vapaus - vai tuliko?

Kirjan minä asui Paratiisissa lähes kolmetoista vuotta, kasvoi aikuiseksi ja oppi tuntemaan ja hyväksymään itsensä. Romaanissa kirjailija palaa viikoksi nuoruutensa maille ja herättää henkiin entisen kyläyhteisön ja ennen kaikkea omat nuoruusvuotensa siellä. Ystävälleen hän kirjoittaa: "Mutta se, mitä Sinulle kirjoitan, on kuitenkin kaikki totta. Tämä ei ole romaani eikä tarina. Minä kirjoitan siitä, millaista Paratiisissa oli, ja ketkä siellä kerran olivat. Haluan, että mielesi tulisi siitä iloisemmaksi ja keveämmäksi, mehän lupasimme toisillemme: emme murehdi enää." Juhlavasti sanottuna Paratiisi on yksinäisyyden - ja rakkauden - korkea veisu.Tõnu Õnnepalu:

Tõnu Õnnepalu on Viron tunnetuimpia nykykirjailijoita. Häntä on sanottu myös Viron eurooppalaisimmaksi kirjailijaksi. Maailmanmaineeseen hän kohosi romaanillaan Piiririik (suom. nimellä Enkelten siemen), joka Neuvostoliiton romahdettua toi Baltian maiden äänen myös läntisen Euroopan kuuluviin.

Paratiisi (ilm. viroksi 2009) on Õnnepalun rakastetuimpia kirjoja, josta Virossa on ilmestynyt useita painoksia. Siitä on muodostunut monelle lähes kulttikirjan kaltainen teos, johon on mukava palata ja joka ei menetä merkitystään kirjallisten sesonkien kiivaasti vaihtuessa. Romaanistaan Paratiisi hänelle myönnettiin A.H. Tammsaaren kirjallisuuspalkinto vuonna 2010.


Viljo Sohkanen: Punakaartilaisen päiväkirja

ISBN: 978-952-7142-82-0
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 350 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Viljo Sohkanen: Punakaartilaisen päiväkirja

"Ruumiita käsitellessä ei huomaa mitään eroa omien ja valkoisten välillä. Eikä heidän välillään mitään eroa olekaan. Saman kansan työläisiä, jotka onneton kohtalo on toisiaan vastaan saattanut. Tuntevatkohan nuo tuolla puolella samoin?"

Viljo Sohkasen PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA on ensimmäinen sisällissodan aikaisiin päiväkirjamerkintöihin perustuva punakaartilaisen teos. Sohkanen kirjoitti päiväkirjaa rintamalla sekä myös vankileirillä löytämiinsä lappusiin ja viimeisteli teoksen 1920-luvun alkuvuosina. Kirja julkaistiin kuitenkin vasta 50 vuotta sisällissodan jälkeen.

Sohkanen teoksen vahvuus on toteavassa dokumentaarisuudessa, tarkoissa havainnoissa ihmisestä ja yhteiskunnasta. Lisäksi PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA taustoittaa kansalaissodan syitä ja seurauksia. Jälkiviisasteluun Sohkanen ei sorru, vaan osoittaa surullisen sisällissodan mielettömyyksien yhteiskunnalliset taustat.

VILJO SOHKANEN (1900-1989) liittyi 17-vuotiaana Tikkurilan punakaartiin. Hän toimi lääkintämiehenä mm. Kavantsaaren rintamalla Antreassa. Jäätyään saksalaisten vangiksi huhtikuussa 1918 hän joutui Suomenlinnan vankileirille yli kahdeksi kuukaudeksi ja vapautui 1.7.1918. Samaan aikaan hänen isänsä Juho oli Tammisaaren pahamaineisessa vankileirissä, jossa hän myös menehtyi elokuussa 1918. Sohkanen toimi myöhemmin mm. Helsingin maalaiskunnan ensimmäisenä sosiaalijohtajana vuosina 1958-1963. Suomalaisen hyvinvoinnin eteen tekemästään työstään hän sai sosiaalineuvoksen arvon.

PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1967 (Weilin&Göös) ja toisen kerran 1988 (Työväenperinne). Tämä painos sisältää myös Sohkasen vuonna 1987 julkaiseman TIKKURILAN PUNAKAARTIN VÄLSKÄRI MUISTELEE -omakustannekirjankeskesiltä osiltaan. Teos on runsaasti kuvitettu.


Jarl Hemmer: Mies ja hänen omatuntonsa

ISBN: 978-952-7142-95-0
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 271 s.
Koko: 175 x 210 x 20

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Jarl Hemmer: Mies ja hänen omatuntonsa

— Sovit yhtä hyvin papiksi kuin peppu alttaritauluksi.

Pääasiallisesti kansalaissodan aikaan ja Suomenlinnan vankileirille kesään 1918 sijoittuva teos sukeltaa ihmisen syyllisyyden ja vastuun syövereihin.

Tarinan keskiössä on jaakobinpainia itsensä kanssa käyvä "syntinen pappi" Johan Samuel Bro, joka päätyy teologisten epäröintien harhaisille poluille. Tuomiokapituli pitää hänen saarnojaan epäkristillisinä ja asettaa papin virantoimituskieltoon. Vapaana saarnamiehenä Bro kokee maallisen rakkauden, joka johtaa väkivaltaan ja papin vankeustuomioon.

Vankilasta vapauduttuaan Bro päätyy apupapiksi Suomenlinnan vankileirille, jossa hänellä on ihmisyyden peilinään ystävänsä Hastig - vankileirin pastori. Teloitusten siunaajina nämä kaksi kirkonmiestä kohtaavat itsensä, uskonsa ja kieltäymyksensä. Miten säilyttää uskonsa teloituksia seuratessa ja teloitettavia lohdutellessa? Missä on vankileirin Jumala?

Romaanin psykologinen ihmiskuvaus on tarkka ja Suomen sisällissodan jälkeistä mentaliteettia huikealla tavalla kuvaava. Suurten kärsimysten keskeltä nousee aina suurin ihmisyys. Sielunhoitajuus syntyy äärimmäisessä puristuksessa ja kumpikin pappi tekee omat henkilökohtaiset ratkaisunsa.

Mies ja hänen omatuntonsa on ajaton teos koston ja vihan lietsomisen silmittömyydestä. Sovituksesta ja anteeksiannosta tämä romaani kertoo lähestulkoon kaiken oleellisen.

Toivo Särkkä ohjasi Hemmerin romaanin pohjalta elokuvan "1918 - mies ja hänen omatuntonsa", jonka pääosissa esiintyivät mm. Äke Lindman, Helge Herala, Anneli Sauli, Tuure Ara ja Pentti Irjala.Jarl Hemmer
Jarl Hemmer

Suomenruotsalaisen kirjailijan ja runoilijan Jarl Hemmerin (1893-1944) romaani "Mies ja hänen omatuntonsa" (En man och hens samvete) julkaistiin vuonna 1931 (Otava). Teos perustuu Hammerin vuonna 1928 julkaisemaan näytelmään Gehenna och ljusstrålen. Romaanistaan Hemmer sai suuren pohjoismaisen romaanipalkinnon. Hemmer kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1912 ja opiskeli venäjän kieltä ja kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja valmistui filosofian kandidaatiksi 1917. Hemmer oli naimisissa Saga Södermanin (1897-1987) kanssa, ja heillä oli kaksi lasta. Jarl Hemmer aloitti kirjailijanuransa 1914 runokokoelmalla Rösterna ja teki varsinaisen läpimurtonsa julkaistuaan runokokoelman Rågens rike (Viljan valtakunta). Tunnetuin Hemmerin teoksista on Suomen sisällissotaan sijoittuva Mies ja hänen omatuntonsa (En man och hans samvete). Viimeisiä Hemmerin elinvuosia varjosti alkoholismi ja lääkkeiden väärinkäyttö, ja hän teki itsemurhan Porvoossa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 1944.


Minna Ronkainen: Tulikukon vuosi

ISBN: 978-952-7142-83-7
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 245 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Minna Ronkainen: Tulikukon vuosi

Usko. Toivo. Ihan seko guru.

Anne, henkiseltä nimeltään Padevi, palaa intialaisesta ashramista kotimaahan. Itä-Suomessa odottavat rakas sisko, karismaattiseen uskonhuruiluun uponnut äiti ja lahjakkaan pikkuveljen hautakumpu. Anne alkaa tajuta, että hengellisen väkivallan ja huuhaa-meininkiin heittäytymisen kuvio kulkee suvussa, eikä suinkaan ole pelkkää Intianperintöä. Välillä on käytävä turisemassa anglikaanipapin kanssa Espanjassa, puhuttava ääneen ikonille, istuttava terapiassa ja syötävä makkaraa suoraan paketista. Ja koetettava kestää se, että täysipäinen ja mukava mies tahtoo iholle.

Mutta suurin niistä on Rakkaus.

Minä jäin miettimään Intiaa ja edellistä iltaa. Syyllisyys ei tullut vieläkään, vaan tuli pehmeänpörheä haikeus. Sen jälkeen iski pelko; jokin outo lihallisuuden, aistillisuuden ja miehen kanssa olemiseen liittyvien tunnekuohujen ja läheisyyden pelko. Kaikki kerralla, kuin olisi kaadettu lavallinen kysymyksiä syliin, karjaistu, että tässä tulee vähän pohdittavaa. Että miten meinaat asiasi hoidella, kun tulet luostarin viileydestä yhtäkkiä miehen kuumaan syliin, miten meinaat tähän kaikkeen nyt tottua?

Joensuulainen Minna Ronkainen on alun perin tempautunut maailmalle yläsavolaisesta pikkukylästä, jossa oli enemmän lypsykarjaa kuin asukkaita, mutta luovuutta ruokkiva aito meininki. Pohjois-Karjalaan hän on päässyt - omien sanojensa mukaan nimenomaan päässyt - maamme pääkaupungissa sekä Englannissa vietettyjen opinto- ja uravuosien jälkeen.

Minna on taideterapeutti, rentoutusohjaaja, entinen tiedottaja ja nykyinen sosionomi-lastentarhanopettaja. Vapaa-ajalla hän tekee taidetta ja lukee tolkuttomasti. Hän vastustaa palvelujen ja liikenneyhteyksien riistämistä niitä tarvitsevilta ja puolustaa ihmisen oikeutta olla sellainen kuin on, ilman muottiin tunkemista, pienestä pitäen.


Markus Niemi: Mestari - Joensuu-trilogia, osa III

ISBN: 978-952-7142-71-4
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 122 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markus Niemi: Mestari - Joensuu-trilogia, osa III

"Meillä kiitellään sitä Jumalaa joka järjestää hyvinvoinnin suureksi pyramidiksi ja meille siihen omat hissit, kullekin sen mukaan kuin on talentteja ja leivisköjä annettu. Sille paljon, jolla paljon, jolla vähän, sille vähemmän."

Aleksi Ylitalo on tiiviistä uskonnollisesta yhteisöstä vieraantumassa oleva perheenisä, joka tulee tarjonneeksi majapaikan pahamaineiselle kulkurijuopolle. Tämän jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

Aleksin helluntailaisyhteisö on mikrokosmos, eräänlainen oman yhteiskuntamme kupera peili. Risu jää viime kädessä arvoitukseksi, mutta arvoitukseksi vailla mysteeriä. Messiaaksi hän ei suostu.

MESTARI on suppea ja tiivis romaani vallasta ja valtaa käyttävistä ihmisistä, odottavan vallankumouksen aavistelusta.

Romaani on itsenäisistä teoksista koostuvan Joensuu-trilogian päätösosa

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija ja filosofian maisteri. Paitsi uskonto, mytologia ja halu, häntä kiinnostavat ideologiakritiikin ja filosofian alaan kuuluvat kysymykset. Näiden lisäksi tärkeitä oleskelun kiinnekohtia ovat levykauppa Levy-Eskot ja Utran soraharjut. Häneltä on aiemmin julkaistu novellikokoelma Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia (Kirjokansi, 2016) sekä Keskipäivän demonit (Kirjokansi, 2017).

Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta www.kaikkionvaletta.blogspot.com.


Topi Linjama, Pasi Huttunen, Janne Riiheläinen (toim.): Isän kirja - Kasvu vanhemmuuteen

ISBN: 978-952-7142-91-2
Hinta: 19 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 38.1
Nidottu, 75 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Topi Linjama, Pasi Huttunen, Janne Riiheläinen (toim.): Isän kirja - Kasvu vanhemmuuteen

Miten lapsi muuttaa miehen elämää? Mistä mies ammentaa isyyden ainekset? Isän kirjassa miehet kertovat, millaista on tulla isäksi ja olla isä. Kirja sopii perheellistyvän ja perheellistyneen miehen työkalupakkiin.

Isälle kirja tarjoaa tukevan ja kiinnostavan paketin tietoa ja tarinoita isyydestä, eikä holhoa tai paimenna. Kirjan luettuaan saattaa mies olla hiukan valmiimpi elinkaaren suurimpien joukkoon lukeutuvaan haasteeseen.

Isyys on mahtavaa. Ja se on kauheaa. Se antaa paljon, mutta luultavasti myös vie paljon. Ja samalla se on luonnollinen asia jos mikä. Se ei ole rakettitiedettä, vaikka tuntuukin maailman isoimmalta ja vaikeimmalta asialta.

Usein tuntuu siltä, kun yhteiskunta edelleen vähättelee miehen kykyjä vanhempana ja kasaa vastuuta äidin harteille. Tämä on yksi esimerkki niistä lukemattomista asioista, miten lähes kaikki isät käyvät läpi samoja asioita. Tämä kirja avaa näkymää siihen, mikä isyydessä on yhteistä siitäkin huolimatta, että se on niin henkilökohtaista.

Tietoa riittää tässä kirjassa, mutta tarinat ovat myös kiehtovia. Niissä on paljon sellaisia kiinnekohtia, jotka jokainen edes suunnilleen tyypillistä arkea elävä kyllä tunnistaa.

Monenlaiset tarinat isyydestä kertovat, että ei ole yhtä eikä oikeaa tapaa olla isä. Lukeminen, jutteleminen ja kokemusten jakaminen tekee silti mahdolliseksi sen, että ymmärtää paremmin omaa isyyttään ja tulee siinä paremmaksi. Kirjan perusviesti on, että juuri kukaan meistä ei itse asiassa ole kovin huono isä.

Tämä kirja tarjoaa tiedon lisäksi tukea vertaisilta. Me kirjan toimittajat ja kirjoittajat olemme ihan yhtä tunareita vanhempina kuin sinäkin. Ja ihan yhtä hyviä.Tekijät:

Kirjan ovat toimittaneet ja monilta osin kirjoittaneet kolme joensuulaista isää.

Topi Linjama on kokenut isätoimija, joka on vuosia tehnyt isätöitä eri yhteyksissä. Hänelle isyyttä tukevan isäpuheen synnyttäminen suomalaiseen yhteiskuntaan on pitkäaikainen tavoite ja kirja on siihen yksi väline. Topi järjestää isätapahtumia ja käy synnytysvalmennuksissa puhumassa tuleville isille.

Pasi Huttunen on vapaa toimittaja, joka toimi pitkään Itä-Suomen yliopiston ylioppilaslehti Uljaan toimittajana ja päätoimittajana. Yhteiskuntatieteiden gradunsa Pasi teki uudenlaisesta isyydestä uudenlaisessa maailmassa.

Janne Riiheläinen on viestintäasiantuntija, joka toimii luontevasti monilla elämänalueilla isyydestä turvallisuuspolitiikkaan ja markkinoinnista maailmanparannukseen.


Teppo Kulmala: Radio Tuupovaara 6 - Kirjailijan hevosenkenkä

ISBN: 978-952-7142-93-6
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.4
Nidottu, 195 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Teppo Kulmala: Radio Tuupovaara 6 - Kirjailijan hevosenkenkä

Radio jäi auki! Tuupovaaran studio jatkaa lähetyksiään yleisön pyynnöstä!

Teppo Kulmalan kirjasarjassa yhdistyvät elämyksellinen pakinaessee, radioselostus, päiväkirja ja Kuntokomppania -yhtyeen kirjeet.

Kirjailija-toimittaja-filosofi tarkkailee rajaseudun arkea, pohtii luovan työn mieltä ja kuvailee ihmisenä olemista. Kanavana on ainutlaatuinen radiokirjallinen tyylilaji.

Radio-ohjelmien hevosenkengällä risteilevät lapsekkaat hiihtoladut ja öisten aatosten ikääntyvät urat. Elämykset liukuvat pitkin uskovaa idealismia. Kokemukset kapuavat ahdistuksen poikki. Sarjansa finaalissa Teppo Kulmala avaa tuntemuksiaan aiempaakin alastomampina.

Aistikaa ja kuunnelkaa lähetyksiä rauhassa ja ajan kanssa. Luvassa on unohtumaton lukuradiomatka ihmisyyteen!Teppo Kulmala:

Teppo Kulmala (s. 1949 Iisalmi) on monitaitoinen kirjallisuusmies. Hän on kirjoittanut proosaa, näytelmiä ja tietokirjoja. Kulmala oli Keskisuomalaisessa kulttuuritoimituksen päällikkönä, ja hänet muistetaan erityisesti kirja- ja teatteriarvosteluista, maakunnan kirjallisuuden esittelyistä ja kolumneista. Kulmala on Hermann Hessestä väitellyt tohtorismies, esseisti, suomentaja ja järjestötoimija, ja hän on osallistunut useisiin kokoomateoksiin. Asuu nykyisin sekä Jyväskylässä että Iisalmessa.


Markus Niemi: Lautta - Joensuu-trilogia, osa II

ISBN: 978-952-7142-70-7
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 100 s.
Koko: 175 x 210 x 9

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markus Niemi: Lautta - Joensuu-trilogia, osa II

"Jostain, helvetistä ehkä, huokuu murhaavaa himoa joka valuu meihin kaikkiin aivan normaalina tajuttavana asiana; me kääntelemme sitä edestakaisin dialogeissa jotka ovat vähitellen kadonneet muististani. Viha tuo täyteyden ja rauhan ja hiljaisuuden. Mikä syksy se taas olikaan, loputon ja mädänhajuinen vetäytyminen, Jumalan tuomio oksennuksillemme - ja kaikki kelluu yhdessä jotakin kohti, en tiedä mitä."

Intensiivinen, neuroottinen, epäkorrekti. Purkauksenomainen pienoisromaani ihmisen halusta paljastaa ja tulla paljastetuksi. Kertomus yhteisöistä ja yhteiskunnasta, rakkauden pakahduttavasta väkivallasta, politiikasta, kapitalismista. LAUTTA on ruumiillistunutta hurjuutta, täydellistä puolueettomuuden ja viileän objektiivisuuden puutetta. Se on todellisuutta, jota riivaa kaiken liiallinen läsnäolo, puute, jota kutsumme minäksi.

LAUTTA on itsenäisistä teoksista koostuvan Joensuu-trilogian toinen osa.Markus Niemi:

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija ja filosofian maisteri. Paitsi uskonto, mytologia ja halu, häntä kiinnostavat ideologiakritiikin ja filosofian alaan kuuluvat kysymykset. Näiden lisäksi tärkeitä oleskelun kiinnekohtia ovat levykauppa Levy-Eskot ja Utran soraharjut. Häneltä on aiemmin julkaistu novellikokoelma Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia (Kirjokansi, 2016) sekä Keskipäivän demonit (Kirjokansi, 2017).

Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta www.kaikkionvaletta.blogspot.com.Seija Salminen: olkoon nimeni Sade

ISBN: 978-952-7142-94-3
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 47 s.
Koko: 148 x 210
Paino: 80g

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Seija Salminen: olkoon nimeni Sade

Seija Salminen on joensuulainen runoilija ja informaatikko, joka harrastaa lukemista, maalausta, elokuvia ja puutarhanhoitoa mökin portailla istuskelun ohella. Hän on kotoisin Imatralta.

Runokokoelma olkoon nimeni Sade on hänen kolmas teoksensa. Runoissa törmäävät yksityinen ja yleinen, ihmisten sanat ja teot. Ne ovat saaneet aiheensa eletystä elämästä ja luonnosta. Mukana on kuvataiteen ja tanssin innoittamia runoja. Meri ja puutarha ovat toistuvia teemoja.
Kalle Tamminen: Sekasointuinen kitumaa

ISBN: 978-952-7142-85-1
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 45 s.
Koko: 110 x 210
Paino: 80g

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kalle Tamminen: Sekasointuinen kitumaa

Viime yönä tutkin ihmistä.
Rakensin tiedostamatta ystävää
kanaverkosta ja paperimassasta.
Tarvikkeista muodostui joulukuusi.

Metallisen rungon ympärille kiedoin valot
sekä muutamia punaisia palloja.
Se ei ole kaunis.
Se on näköiseni.

Teos keskellä lattiaa.
Huone, jossa lamppu pätkien
jakaa valoaan,
tuntuu jälleen kodilta.

Viikkoja olen keskustellut ihmisen kanssa.
Hiljaisena se on kumartanut korvansa minulle.Kalle Tamminen:

Kalle Tamminen (s. 1990) on valkeakoskelainen runoilija.

Sekasointuinen kitumaa on hänen viides runokokoelmansa.Tuula Vuolle-Selki: Kiekeri - Kansanrunoilija Juhana Ihalainen (1798-1856)

ISBN: 978-952-7142-78-3
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 86.14
Nidottu, 110 s.
Koko: 148 x 210 x 9

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tuula Vuolle-Selki: Kiekeri - Kansanrunoilija Juhana Ihalainen (1798-1856)

Kansanrunoilija Juhana Ihalainen on jäänyt kansanrunoilijoiden Paavo Korhosen, Pentti Lyytisen ja Albert Kukkosen varjoon, vaikka on Rautalammin kansanrunoilijoista sekä runoilijana että ihmisenä särmikkäin. Lisäksi oli vammaisuus, jonka kanssa Juhana oppi elämään, vaikkei vaivojaan salannut. Itseoppineen kansanrunoilijan tuotannosta on säilynyt lähes 6 000 säettä; näistä osa autenttisina, osa muiden kopioimina. Kirja keskittyy henkilöön Juhana Ihalainen, jonka elämää tarkastellaan 1850-luvun alussa kirjoitetun omaelämäkertarunon pohjalta.Tuula Vuolle-Selki:

Tuula Vuolle-Selki on Kangasalta lähtöisin oleva tietokirjailija ja tutkija, nykyään kotkalainen. Teos kansanrunoilija Juhana Ihalaisesta on hänen toinen elämäkertansa ja seitsemäs tietokirjansa. Lisäksi hän toimii avustajana lukuisissa sanoma- ja aikakauslehdissä sekä kirjoittaa historiikkeja.

Kirjailijan kotisivut löytyvät osoitteesta lydianlukupiiri.blogspot.fi.
Lea Liinu Tajakka: Saattajat

ISBN: 978-952-7142-79-0
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 217 s.
Koko: 148 x 210 x 18

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Lea Liinu Tajakka: Saattajat

Hetket tuntemattoman äärellä, olemisen tihentymät, ne oudot siirtymät ja välitilat, joita kehystämme moninaisin eletyn ja koetun kertomuksin ja samalla keräännymme aika ajoin sille samuuden mykälle siirtymävyöhykkeelle, ehkä elämän merkittävimpiin hetkiin, jossa saattajat saattavat saatettaviaan ja saatettavat saattajiaan, missä rukous ja huoli puhuvat toisiaan kumoon, missä eletty puntaroi itseään ja asettuu huomaamattomuuden kaapuun, missä kaikki, mikä on tärkeää, kohtaa näennäisen samuuden ja merkityksellinen asettuu uusiin, odottamattomiin hetkiin ja huokosiin. Mitä, jos jokainen yksilöllinen kuolema sisällytettäisiin osaksi tärkeitä elämänvaiheita? Mitä jos saattajat kirjoittaisivat saattamisistaan muistelmia? Mitä kertomaa saatettavat sanovat itsestään ja saattajistaan saattamisen hetkellä? Saattajat on Lea Liinu Tajakan esikoisteos ja siinä ihmiset ovat erilaisten rajojen ja saattamisten äärellä.Lea Liinu Tajakka:
(s. 1968)

Karjalaiset juuret, metsä ja runolaulu. Siinä pääasiallisia Tajakan elämässä nykyisin vaikuttavia asioita kirjoittamisen, historian harrastuksen ja luovien projektien lisäksi. Lea Liinu Tajakka aloitti rakastumisen kieleen ja kirjoittamiseen jo lapsena ja päätyi sitten joidenkin toimittajavuosien jälkeen tekemään radiodokumentteja, töitä kulttuurin parissa sekä ohjaamaan kirjoittamista. Koulutukseltaan hän on filosofian lisensiaatti.
Hilkka Österberg: Sophia Lorenin matkalaukku

ISBN: 978-952-7142-80-6
Hinta: 20 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 64 s.
Koko: 148 x 210 x 8

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Hilkka Österberg: Sophia Lorenin matkalaukku

Euroopassa tapahtuu jotain. Jotkut särkyvät koko ajan. Kasvot maalta merelle, perusasentoa en kyseenalaista. Ei sukua valolle ei vedelle, vain upota.Hilkka Österberg:

Sophia Lorenin matkalaukku on Hilkka Österbergin (s. 1952) esikoisrunokokoelma. Hän on pitkien ja keskipitkien vuosien lukija ja kirjoittaja Mikkelistä. Toivomuksensa on: ethän pudota tätä, etteivät runot rikkoontuisi - enempää.Kari Rissanen: Siinä nälännäkijä missä tyhjäntekijä

ISBN: 978-952-7142-92-9
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 73 s.
Koko: 125 x 170 x 7

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kari Rissanen: Siinä nälännäkijä missä tyhjäntekijä

Siinä nälännäkijä missä tyhjäntekijä on aforismikokoelma, joka suhtautuu maailmaan, ihmiseen, parisuhteeseen, työhön, rahaan, minuuteen ja ylipäätään elämään ja kuolemaan terävän huvittuneesti.

Satiiri ja vinosti näkeminen ovat voimakkaasti läsnä, mutta kyynisyydenkin takaa pilkistää toivo(mus) paremmasta. Omaääniset aforismit henkivät suurten ajattelijoiden henkeä, mutta kulkevat omia polkujaan, kuten tekijänsäkin. Pieni vaan ei vaatimaton kirja.Kari Rissanen:

Kari Rissanen on Juuassa vuonna 1961 syntynyt kosmopoliitti. On kotonaan kaikkialla yhtä paljon kuin ei missään. Omaa kyvyn olla yksin ja taidon olla sosiaalinen. Vierivä kivi, joka ottaa paikkansa ja järjestää aina toimintaa kaikkialle minne hetkeksi asettuu.

Siinä nälännäkijä missä tyhjäntekijä lisäksi Rissaselta on julkaistu Alaston takinkääntäjä -novellikokoelman (Kirjokansi 2017).Tarja Okkonen: Suon yli

ISBN: 978-952-7142-81-3
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 88 s.
Koko: 148 x 210 x 9

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tarja Okkonen: Suon yli

Kun kohtaat lähiomaisesi, kohtaat menneisyytesi. Törmäät kaikkiin niihin muistoihin, joita kannat mukanasi. Saat silmillesi lapsuudenkotisi, vanhempasi, sisaruksesi, sukulaisesi. Odotukset, jotka ovat omaa elämääsi vastaan. Elämänohjeet ja arvot, jotka saavat vihasi pintaan.

Haluaisin pyyhkiä kyyneleet äidin ylpeiltä poskilta, äiti rakas, mutta rakastan sinua enemmän, rakastan sinua ainoastaan, kun olen poissa. Silloin rakastan sinua, nyt tunnen vain loputonta ristiriitaa, jonka alle rakkaus jää. Ymmärrän, miksi sanotaan, että ihminen on vapaa vasta, kun hautaa vanhempansa.Tarja Okkonen:

Suon yli on kirjailija Tarja Okkosen (s. 1963) ensimmäinen romaani ja kahdeksas teos. Hän asuu Kouvolassa ja toimii toista kautta Kirjoittajayhdistys Paltta ry:n puheenjohtajana. Tarja Okkonen on kiinnostunut myös lavarunoudesta ja esittää mielellään tekstejään livenä.

Rauha Kejonen: Katoamisen kirkkaus

ISBN: 978-952-7142-86-8
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 81 s.
Koko: 148 x 210 x 9

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Rauha Kejonen: Katoamisen kirkkaus

elävien puiden rinnalla kaikki
heidän kuolleensa, kelohongan
latvassa ristiinnaulittu
niin suuri hiljaisuus

niin ylhäälläRauha Kejonen:

Katoamisen kirkkaus on nurmeslaisen kirjailijan Rauha Kejosen kolmas runoteos.

Aikaisemmin Kejonen on julkaissut novellikokoelman Vene kiertää ympyrää (TAI-teos 1995) ja viisi romaania Kivinen lintu (Tammi 2000), Toisenlainen elämä (Tammi 2004), Täydellinen sovitus (Sanasato 2009), Huuto (Sanasato 2012) sekä Jumalaa tapaamassa (Sanasato 2015).

Tänä aikana, jona runous ei puhuttele lukemattomia ihmisiä, Rauha Kejonen antaa sanoille sen mahdin, joka niille kuuluu. Runoilijan kirjoittavat runosormet eivät heristä, eivätkä syytä. Nämä runot sanovat suoraan sen, mikä suoraan pitää sanoa. Maailma on tässä, yhä ja vielä. Vielä pienen hetken.

Tuntematon sotelas

ISBN: 978-952-7142-77-6
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Pehmytkantinen, 234 s.

OSTA KIRJA:

Tuntematon sotelas

HUOM! Kirja ilmestyy 1.12.2017.

Tuntematon sotelas -soteromaanissa seurataan julkishallinnollisen sairaanhoitoyksikön siirtymistä kohti yhtiöittämistä sekä kohti globaaleja terveysbusinessmarkkinoita. Kirjan perimmäinen kysymys kuuluukin: "Suomalainen sairaanhoitaja huolehtii tunnissa kymmenestä potilaasta - mutta mitä tapahtuu kun tulee se yhdestoista?"

Tässä sotehistoriallisessa romaanissa seikkailevat mm. sairaanhoitaja Akan Rontti, ylihoitaja Vilja Koskela sekä ylihoitaja Arja Kammio.Kirjoittajista:

Teoksen on kirjoittanut salanimellä Vaino Linna esiintyvä kirjoittajakollektiivi, joka muodostuu neljästä helsinkiläisestä korkean tason sosiaali- ja terveysalan ammattilaisesta. He toteavat kirjastaan näin: "Halusimme kirjoittaa ajantasaisen sekä ennen kaikkea realistisen surkuhupaisan kuvauksen terveydenhuollon arkipäivän sotekokemuksista. Meille oli kovin luontevaa ottaa soteromaanimme viitekehykseksi Väinö Linnan Sotaromaani -teos".

Aika siskokultia!


Lisätietoja TUNTEMATON SOTELAS -soteromaanista:
Kirjokansi-kustantamo
jussi.virratvuori(at)kirjokansi.fi
p. 050 321 2279


Kanerva Vaakanainen: Requiem

ISBN: 978-952-7142-75-2
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 142 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kanerva Vaakanainen: Requiem

Katson ukkosen kiihdyttämää merta, pilvien runnomaa taivasta ja salamoita, jotka ovat kuin kuivat käppyräiset oksat räpsähdellessään pitkin taivaan kantta. Meri on vihainen. Se syöksyy kohden rantaa, ja haluaisin antautua sille. Vie vain mennessäsi! Olen valmis lähtemään milloin vain, ja se on totta. Olen valmis kaikkeen muuhun paitsi palaamaan entiseen.Kanerva Vaakanainen
Kanerva Vaakanainen (kuva: Tomas Konieczny)

Kanerva Vaakanainen (s. 1968, Helsinki) on Liperissä asuva kirjoittaja. Lukeminen on ollut rakkain harrastus lapsuudesta asti. Lapsuuskodissa oli parhaimmillaan 6000 kirjaa, joten pulaa luettavasta ei ollut. Kirjastossa tuli käytyä siitä huolimatta. Kirjoittaminen tuli mukaan lukemisen myötä. Tähän mennessä Vaakanaiselta on julkaistu kolumneja eri lehtiin ja 1990-luvulla hän käänsi ruotsinkielisiä artikkeleita suomeksi.

Vaakanaisella on kaupallinen koulutus ja hän on toiminut useita vuosia vakuutus- ja pankkialalla. Tällä hetkellä Vaakanainen on kokopäiväinen opiskelija Itä-Suomen yliopistossa. Hän on myös Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry:n puheenjohtaja.

Kirjailijan kotisivut: www.kanervavaakanainen.fi


Pirkko Arola: Vastaan sanaan sanalla

ISBN: 978-952-7142-76-9
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 88 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pirkko Arola: Vastaan sanaan sanalla

Elämän koko orkesteria ei voi tilata. Parasta maksaa viulut.
Suureksi kasvanut unelma synnyttää monta pientä.
Kun on leikkinyt tarpeeksi, ei työn tarvitsekaan sujua kuin tanssi.
Jos et voi sytyttää valoa, kesytä pimeä.
Pimeys halkeaa yhdestä valonsäteestä.Pirkko Arola:

Pirkko Arola (s. 1946) on eläkkeellä oleva teologi ja kirjailija. Vastaan sanaan sanalla on hänen kolmas aforismikokoelmansa. Hän on julkaissut oppikirjoja, musiikkinäytelmiä, lauluja ja kolme runokokoelmaa.

Lisätietoja: www.riihimaki.fi/kirjasto/tietokantoja/riihimakelaiskirjailijoita


Alia Dannenberg: Suurmestari

ISBN: 978-952-7142-74-5
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 472 s.
Koko: 130 x 200 x 35

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Alia Dannenberg: Suurmestari

Todellisen elämän salaliitot eivät ole niin lennokkaita kuin usein kuvitellaan. Mutta niitä on olemassa, ja useimmat niistä saavat alkunsa yhdestä ja samasta syystä: ahneudesta. Oikeiden salaliittojen tarkoituksena on kerätä liittolaisille rahaa. Eikä rahaa koskaan ole tarpeeksi. Usein salaliittolaiset sijoittavat politiikkaan, jotta saisivat vaikutettua lainsäädäntöön tai julkisen sektorin toimintaan - haaliakseen itselleen vielä enemmän rahaa.

Oikeat salaliitot ovat hyvin yksinkertaisia. Pitää vain seurata rahan jälkiä.

Supolta keikkatöitä saanut Tiina Kivisaari päätyy agenttiharjoittelussaan tutkimaan Tangon kaupungin taloudellisia epäselvyyksiä. Rutiininomainen työharjoittelu muuttuu kuitenkin molemminpuoliseksi ajojahdiksi, kun Tiina rahan jälkiä seuratessaan yllättäen löytää jotain, minkä silmäätekevät toivoisivat pysyvän visusti piilossa. Ja mitä he ovat valmiit suojelemaan keinoja kaihtamatta.Alia Dannenberg:

Alia Dannenberg on joensuulaistunut filosofian tohtori, joka on hiljattain vaihtanut akateemisen maailman silpputyöt talousalan yrittäjyyteen.

Hän pelaa Joensuun Shakkikerhon edustusjoukkueessa ja on voittanut kolmesti shakin naisten SM-hopeaa.

Hänellä on pakkomielle totuudesta, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta.


Teppo Kulmala: Radio Tuupovaara, osa 5

ISBN: 978-952-7142-73-8
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 175 s.
Koko: 170 x 240 x 15

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Teppo Kulmala: Radio Tuupovaara, osa 5

Kaikki hyvä päättyy, kun hetki on otollinen, kun kaikki on valmista jäähyväisiin ja uuteen alkuun. Radio Tuupovaaran lähetysaika umpeutuu kvinologian viidenteen ja viimeiseen osaan. Kirjailija-ajattelija Kulmala sanailee eetteriin ylemmille taivaiden aalloille kulkemaan mietteitä ja havaintoja, joita lukija voi silmin, korvin ja avoimin mielin vastaanottaa. Mietteitä perusrytmittää ja taustalaulaa Teppo Kulmalan Kuntokomppania-orkesterin jäsenistä Tiina Pystynen, Markku Karpio ja Kari Levola.Teppo Kulmala:

Teppo Kulmala (1949) on kirjallisuuden moniottelija. Hänen tuotantonsa sisältää proosaa, näytelmiä, esseitä ja tietokirjoja. Hän on väitellyt tohtoriksi, toiminut kultturitoimituksen esimiehenä, kriitikkona, suomentajana.

Tampereella ja Jyväskylässä opiskellut, Jyväskylässä asunut ja työskennellyt Teppo Kulmala on palannut syntymäkaupunkiinsa Iisalmeen ja toimii näkyvästi kulttuurin monilla saroilla.
Markus Niemi: Keskipäivän demonit - Joensuu-trilogia, osa I

ISBN: 978-952-7142-69-1
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 154 s.
Koko: 175 x 210 x 13

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markus Niemi: Keskipäivän demonit - Joensuu-trilogia, osa I

"Ketkä meistä ovat eläviä, ketkä kuolleita? Uneksiessani minusta tuntuu ja olen melkein varma siitä, että olen nähnyt tämän unen hyvin usein, unohtanut nähneeni sen, muistanut unohtaneeni."

Keskipäivän demonit aloittaa itsenäisistä teoksista koostuvan Joensuu-trilogian, joka jatkaa kirjailijan debyytissään (Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia, 2016) avaamien halun ja vallan horisonttien luotaamista. Se on triptyykkimuotoinen pienoisromaani vapauden traumaattisuudesta, ihmisen yrityksistä tulla toimeen sisuksissaan vaanivan tuntemattoman kanssa ja neuvottomuudesta tämän viime kädessä ratkaisemattoman Toisen äärellä.Markus Niemi:

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija ja filosofian maisteri. Paitsi uskonto, mytologia ja halu, häntä kiinnostavat ideologiakritiikin ja filosofian alaan kuuluvat kysymykset. Näiden lisäksi tärkeitä oleskelun kiinnekohtia ovat levykauppa Levy-Eskot ja Utran soraharjut. Häneltä on aiemmin julkaistu novellikokoelma Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia (Kirjokansi, 2016).

Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta www.kaikkionvaletta.blogspot.com.Mikko Haaksluoto: Jäätelökioskilla

ISBN: 978-952-7142-67-7
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 183 s.
Koko: 148 x 210 x 15

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Mikko Haaksluoto: Jäätelökioskilla

Miten hengellinen kasvatus kohtaa rikkoutuneen television? Kuinka lapset pyytävät korjausapua korkeimmilta voimilta ja mitä oivalluksia se herättää? Miten aikuinen voi osoittaa todellista laupeutta vähäosaisia kohtaan? Onko nyrkki joskus opettajan ainoa keino kasvattaa ihmisenlasta? Mitä suvaitsevaisuus ihan oikeasti on? Miten sietää militantin appiukon katteettomia sankaritarinoita? Millaista on elämä ilman mitään ongelmia? Miten ahdistavaa voikaan pornoaddiktoituneen saarnamiehen elämä olla maallisten houkutusten ympäröimänä? Ja onko naurulla sijaa tekopyhyyden keskellä?

MIKKO HAAKSLUOTO on kirjoittanut kahdeksan elämänkokoista novellia, joissa maailmanmenoa tarkastellaan nuoren ihmisen näkökulmasta. Novellien aiheet koskettavat kaikkia ja ajattomuudessaan niissä on suurta sanottavaa. Lisäksi kertomukset sisältävät pienen, oleellisen naurun ja hymyn.

MIKKO HAAKSLUODON kieli on tarkkaa ja hersyvällä eteläsavolaisella puheenparrella höystettyä - kerrassaan vastustamatonta!Mikko Haaksluoto
Mikko Haaksluoto

MIKKO HAAKSLUOTO (s. 1974, Kerimäki) on Kotkassa asuva kirjailija. Jäätelökioskilla on hänen kolmas teoksensa.

Tomi Sonster: Koska olen täydellinen

ISBN: 978-952-7142-60-8
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 53 s.
Koko: 160 x 200 x 8

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tomi Sonster: Koska olen täydellinen

Kirkko työntää unilääkepiikin
pitkään sääreni.
Tehtaan piippu suhauttaa puuterit
korkeille poskipäilleni.
Aikani on koittanut.
Papisto uhraa minut jumalilleen,
koska olen täydellinen.

Tämä runokokoelma on peilisali, joka avaa lukijalleen yhden maailman kuvajaiset.

Jokaisessa runossa, jokaisella rivillä on kauneus ja kauheus. Jokaisessa runossa, jokaisella rivillä on nauru, itku & parku.

Tomi Sonsterin kieli ja mieli ovat luoneet ehjän runoteoksen, joka rikkoo normiperseellisen arjen väriopit.

Lue! Nauti! Koe! Ajattele! Tunne! Hämmenny!Tomi Sonster:

Tomi Sonster on syntynyt Oulussa 1976 ja asuu nykyisin Vantaalla. Häneltä on aikaisemmin julkaistu runokokoelmat Siihen mihin tonttu astuu (ntamo 2009) ja Luonnos seikkailuksi (ntamo 2012).

Tomi Sonster on kirjallisuuden oppiaineesta valmistunut filosofian maisteri ja hän tekee väitöskirjaa Oulun yliopistoon suomalaisen spekulatiivisenfiktion kognitiivisuudesta. "Kirjoitan koska haluan vapauttaa ihmiskunnan järjen kahleista."

Siihen mihin tonttu astuu -kokoelmasta sanottua:

"Suosittelisinkin, että äidinkielen opettajat vilkaisisivat oppitunneille luettavaa etsiessään Sonsterin suuntaan. On varsin vahvistava kokemus ymmärtää - ehkä opettajaakin paremmin - mihin runossa viitataan." Henriikka Tavi/Helsingin sanomat

"Kokoelmassa on hienoa sen nokkeluus ja huumorintaju. Pitemmätkin runot koostuvat erillisistä, löyhästi yhteen liitetyistä sutkauksista tai surrealistisista aforismeista, joista parhaat ovat loistavia: 'Murretaan kuu, polvilumpio, jottei tämä ihana yö jättäisi meitä.'" -Jarkko Lauri, Kaltio

"Sonsterin maailmaan kiteyttää hyvin esimerkiksi ajatus poliisista joka 'ei jahdannut kuristajaa vain koska laki vaati vaan koska halusi/ tehdä tämän käsistä jarrut polkupyöräänsä'". -Saara Oranen, Kulttuurivihkot

Luonnos seikkailuksi -kokoelmasta sanottua:

"Jo ensimmäisessä runossa esiintyy karjaa lassoavia sikiöitä, jotka syntyvät uudestaan ja uudestaan lehmien sisältä - leikaten lihan pihveiksi. Tämä on vasta alkua riemastuttavan surrealistiselle fantasialle, joka sisältää runsaasti sekä tuttuja populaarikulttuuriviitteitä että absurdeja kielikuvia." Toni Jerrman/Tähtivaeltaja

"Parhaimmillaan ne [runot] sisältävät nokkelia oivalluksia, jotka nyrjäyttävät ajattelemaan tutusta asiasta aivan uudella tavalla". Erkka Leppänen/Portti

"Erikoinen runokokoelma, mutta pidin siitä." Mikko Saari/Kirjavinkit

"Mikäli ajoittain varsin rankka spefistinen runous kiinnostaa, kannattaa tutustua tähän kokoelmaan." Marko Ikäheimo/Kalaksikukko

"Sonster on todellakin surrealisti" Reijo Valta/Kaltio

"Runojen toiminnallisuus taas takaa sen, etteivät ne jää pelkiksi merkityksiksi, kuviksi ja symboleiksi (...) Runot ovat pääsääntöisesti hyviä." Pauli Tapio/Kiiltomato

Raili K. Miettinen: Yönsisar

ISBN: 978-952-7142-68-4
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 244 s.
Koko: 130 x 200 x 17

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Raili K. Miettinen: Yönsisar

En ollut ikinä ajatellut ihmisen tappamista...

Kirsillä on menneisyys, jonka hän on jo unohtanut. Teko tulee kuitenkin pyytämättä Kirsin kotiin lapsuuden ystävän tuliaisina sekä Kirsin töihin sairaalaan potilaan hahmossa.

Miten vaientaa totuus lopullisesti? Miten pitää kiinni siitä kulissista, jonka on itselleen rakentanut? Kirsin elämän näköalattomuus ja piilevä luonnehäiriö vievät tekoihin, joita hän ei ole ajatellut koskaan tekevänsä. Kuten elämällä yleensä, myös tässä tarinassa sattumilla on osansa tapahtumien kulkuun.

YÖNSISAREN yhteiskunnallinen ulottuvuus on siinä, että se kertoo, kuinka ihmisen käyttäytymiseen voi vaikuttaa työn rasittavuus, rutiininomaisuus, uupumus ja väärä ammatinvalinta. Ajankohtaiseksi tarinan tekee viime vuosina esille tulleet uutiset murhaajahoitajista.

Raili K. Miettinen on kirjoittanut viiltävän tarkkanäköisen kuvauksen ihmisestä, joka on valmis hintaan mihin hyvänsä ylläpitämään rakentamansa kulissin, ihmisestä, joka toisenlaisissa olosuhteissa olisi voinut saada täysin erilaisen elämän.

Romaani, jossa on vahva psykologinen jännite ja julmilla teoilla raadolliset motiivit. Sairaalanhoitajan äärimmäiset teot palauttavat mieleen todellisuudessa tapahtuneet julmat teot.Raili K. Miettinen:

Raili K. Miettinen (s.1953) on Iisalmessa syntynyt, Leppävirran Oravikoskella asuva kirjallisuusterapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Hänellä on pitkä ja monipuolinen työkokemus sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon tehtävistä. Hän on toiminut alansa opetustehtävissä ja kansalaisopistossa luovan kirjoittamisen ja kirjallisuusryhmien opettajana.

Miettinen ohjaa elämänkaarellisia ja voimaannuttavia kirjoittajaryhmiä eri puolella Suomea. Kolmen ammatillisen tutkinnon ja lukuisten ammatillisten lisäkoulutusten lisäksi Miettinen on opiskellut luovaa kirjoittamista ja kirjallisuutta Jyväskylän Avoimessa yliopistossa, Valamon kansanopistossa ja Oriveden Opistossa.

Hän on kirjailija Matti Pulkkisen muistoseuran puheenjohtaja ja pitää omaa Raili kirjoittaa -blogia.

Lisätietoja www.railimiettinen.fi

Veikko Huotarinen: Olona - rajapapin jaakobinpaini

ISBN: 978-952-7142-72-1
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 162 s.
Koko: 130 x 200 x 15

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Veikko Huotarinen: Olona - rajapapin jaakobinpaini

Olonan ja rajapapin yhteinen tarina saa arvoisensa päätöksen tässä teoksessa, joka kietoutuu uskomisen, toivomisen ja rakastamisen sävykkäisiin säikeisiin.

Rajapapin sielukas voimainmittelö vallan, tunteiden ja oman vakaumuksen kesken on todellinen suurten henkien taistelu. Vaimon vankeus on täynnä epätietoa ja ahdistusta. Hengen lisäksi myös liha tulee punnituksi.

Sarjan aiemmissa teoksissa olleet teemat syvenevät entisestään. Kerronnan ytimessä on ihmisyys ja ihmisen ainutkertainen yksi elämä haasteineen, vaateineen, tarpeineen ja unelmineen.

Veikko Huotarisen sanat elävät sointuvasti, pientä ihmistä kunnioittaen.Veikko Huotarinen:

Veikko Huotarinen on Nurmeksessa asuva, Suomussalmella vuonna 1937 syntynyt kirjailija.

Olona - Rajapapin jaakobinpaini on hänen 17 teoksensa. Lisäksi hän on avustanut vuosikymmenten aikana lukuisi sanoma- ja aikakauslehtiä.


Tony Laine: Samuuksiin samuuksiin

ISBN: 978-952-7142-66-0
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 48 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tony Laine: Samuuksiin samuuksiin

Samuuksiin samuuksiin on proosarunokokoelma, joka kertoo ennen kaikkea samuudesta. Samuus asuu meissä. Se tuntuu meidän jalkapohjissamme arkuutena, joka ei katoa. Erikoisuuden tavoittelussakin jäämme kiinni samuudesta. Kaikki ottamamme persoonalliset tatuoinnit ja huomiota herättävät lävistyksetkin näyttäytyvät loppujen lopuksi vain merkkeinä siitä, että me olemme kaikki samoja. Haluamme olla. Haluamme, vaikka emme sitä välttämättä ollenkaan tahdo. Kaiken aikaa me kaipaamme samuuden kosketusta.

Samuuksiin samuuksiin, sinne me tässä ympärillämme vaeltavassa tyhjyydessä yhdessä kummeksitaan, orpoina parkoina ja klenkkaavina jalkapuolina kaikki, koska vuosisadan temppu ei onnistunutkaan aivan niin kuin piti. Samuuksiin samuuksiin, sinne me tässä ympärillämme vaeltavassa tyhjyydessä yhdessä kummeksitaan, homoina merimiehinä ja linnakundeina kaikki, koska persoonallinen tatuointi ei onnistunutkaan aivan niin kuin piti, vaan siitä tuli väärällä tavalla persoonallinen.

Samuuden lisäksi toiseksi keskeiseksi teemaksi nousee todellisuuden vääntymät. Hyvinä esimerkkeinä näistä todellisuuden vääntymistä käyvät runot Metallica ja Pari faktaa tammenterhosta. Niissä Metallica ja tammenterho ovat jotain ihan muuta kuin tunnettu bändi ja tammen tuottama pähkinä.Tony Laine:

Tony Laine (s. 1971) on kangasalalainen kirjailija ja runoilija.

Edellisestä teoksesta sanottua:

"Laulullisesta tekstistä on miellyttävä tarttua kiinni, ja nopeiden havaintojen jatkumosta muodostuu paikoitellen sellainen virtaava ja yhtenäinen rytmi, jonka tahdissa tekee mieli heiluttaa päätään." kriitikko Veera Koivaara, Nuori Voima, 2/2016

"Tony Laineen Mustaa metallia ja muuta sirkutusta -novellikokoelman absurdit tekstit eivät kunnioita fysiikan lakeja eivätkä selity perinteisen logiikan ilmenemismuodoilla. Sattua voi mitä vaan, ja sattuukin. Samalla tulee mieleen Daniil Harms ja hänen kokoelmansa Sattumia. Varmaan tuttu kirja Laineellekin." kriitikko Kimmo Rantanen, Turun Sanomat, 28.12.2015

"Arjen terävyyden viillot ja kivut tulevat teoksesta lukijan iholle. Tätä tuntumaa kuvaa kokoelman nimessä mainittu musta metalli sekä sirkutus, joka näyttäytyy linnunlaulun sijaan ennemmin raapivana teräksenä tai särkyvänä lasina." kriitikko Heidi Haapasalo, Lumooja, 2/2016

"Tekstit voi kuvitella livenä luettaviksi, kuin jonkinlaiseksi mielipuoliseksi stand up -esitykseksi. Absurdius ja mielipuolisuus tavoittavat paikoitellen jotain olennaista ihmisenä olemisesta." kriitikko Juri Nummelin, Kiiltomato, 28.8.2016

Kari Rissanen: Alaston takinkääntäjä

ISBN: 978-952-7142-65-3
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 203 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kari Rissanen: Alaston takinkääntäjä

Alaston takinkääntäjä on novellikokoelma, josta on riisuttu pois kaikki turha, nimet, paikat ja ajat, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Huomion kohteena ovat ihmiset, useimmiten nainen ja mies ja heidän toimintansa, ajatuksensa, motiivinsa, asenteensa, jotka hiipivät viekkaasti osaksi lukijan omaa kokemuspiiriä.

Omaperäiset tarinat leikkaavat suoraan asiaan, etenevät tuhlailevan suoraviivaisesti ja lopuksi yllättävät. Novellit päättyvät usein hetkeen, josta ne voisivat vasta alkaa. Kerrotut tarinat jatkavat matkaansa lukijan ajatuksissa ja haastavat tämän miettimään omia ratkaisujaan ja asenteitaan kussakin tilanteessa. Ne eivät todellakaan jätä välinpitämättömäksi. Novellit ovat yhdistelmä luovan ihmisen mielikuvitusta ja tämän aistimaa ja kokemaa, elämän tylyyttä, hyvyyttä ja huvittavuutta, eroottisuutta unohtamatta.Kari Rissanen
Kari Rissanen

Kari Rissanen on Juuassa vuonna 1961 syntynyt kosmopoliitti. On kotonaan kaikkialla ja ottaa paikkansa, minne hetkeksi asettuukin, maalle, kaupunkiin, Suomeen, ulkomaille.

On luova ihminen (kirjoittaminen, teatteri, musiikki), levoton sielu ja vierivä kivi (50 työpaikkaa ja osoitetta), organisaattori (omia yrityksiä ja yhdistyksiä, teatteria ja bänditoimintaa, Blueberry Hill Festival). Tunnustautuu myös haihattelijaksi ja yltiöoptimistiseksi ekstrovertiksi.

Kirjoittajana Rissanen on keskittynyt viime aikoina proosaan, lauluihin, kolumneihin, lehtijuttuihin, aforismeihin ja päiväkirjaan. Alaston takinkääntäjä on Rissasen esikoisnovellikokoelma.

Kiinnostunut ihmisistä, maailmasta ja historiasta. Elämää ohjaa vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Omaa kyvyn olla yksin ja taidon olla sosiaalinen. Tärkeää elämässä on selviytyminen. Motto: Toissijainen on ensisijaista.

Elämästä ei puutu käänteitä. Heti novellikokoelman julkaisun jälkeen Rissanen paketoi taas elämänsä ja muuttaa Portugaliin kirjoittamaan ja harrastamaan omavaraistaloutta.

Maaseudun näkökulmasta

ISBN: 978-952-7142-47-9
Kirjastoluokitus: 30.144
Nidottu, 193 s.
Kirjan voi tilata postikulut 6,00 € maksamalla.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Maaseudun näkökulmasta - tarkennuksia hyvinvointipalveluiden muutoksiin
Toim. Silva Tedre, Sonja Pöllänen, Mari Voutilainen

Suomi on maaseutumaa. Suurista kaupungeista katsoen syrjäseutua, maaseutupolitiikassa harvaanasuttua tai ydinmaaseutua on paljon. Yhteiskunnan isossa kuvassa niiden kohdalla voi monin paikoin ja monessa mielessä puhua menetyksistä ja luovuttamisesta.

Alueiden omakuva on toisenlainen. Lähempää katsoen maaseudulla voi kyllä kohdata alakuloista ja katkeraakin muutokseen sopeutumista. Yhtä lailla siellä tapaa toiveikkuutta, uhmaa, vastarintaa, vireää toimeliaisuutta, intoa, luovuutta ja sinnikästä eteenpäin katsomista.

Tauno Naumanen: Ympyrä sulkeutuu

ISBN: 978-952-7142-63-9
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 255 s.
Koko: 147 x 210 x 18

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tauno Naumanen: Ympyrä sulkeutuu

Yksi mies, kaksi naista, kolme rakkautta. Miten moinen yhtälö voi toimia?

Elämä yllättää Jeren ja hänen lähimmäisensä. Menneisyys ei ole sitä, mitä on kerrottu. Nykyhetki mullistuu, kun elämää suurempi ottaa päätäntävallan käsiinsä.

Tauno Naumanen punoo koskettavasti elämänmaksuisen tarinan, jossa on läsnä kaikki se, mikä tekee meistä ihmisiä.

YMPYRÄ SULKEUTUU päättää trilogian, jonka aiemmat osat ovat TIEMESTARIN TESTAMENTTI (2014) sekä MESTARISTA JOHTAJAKSI (2015).Tauno Naumanen:

YMPYRÄ SULKEUTUU on Tauno Naumasen (s. 1940 Outokummun Kuusjärvellä) kahdeksas romaani.
Markku Kailaheimo: Brutuksesta - stoalaiskirjeitä

ISBN: 978-952-7142-62-2
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 11.1
Nidottu, 159 s.
Koko: 148 x 210 x 12

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markku Kailaheimo: Brutuksesta - stoalaiskirjeitä

Edellisen teoksen tapaan kirjoittaja yhä "hiipparoi Stoa Poikilella" mutta stoalaisen tunneteorian sijaan tarkastelut punoutuvat nyt Brutuksen - historiallisen henkilöhahmon ympärille. Antiikin käsikirjan määritelmät jossa Brutuksen sanotaan olleen stoalaisen ja edustaneen puhetyyliltään attikismia, herättivät ihmetystä ja uteliaisuuden lähteä tutkimaan mihin väitteet perustuvat.

"Päätin lähestyä aihettani ikään kuin arkeologi joka on saanut vainun jostakin esiintymästä. Jos hakkuni osuu johonkin, ristivalaisen löytöäni useammasta suunnasta, tämän jälkeen panen eri lähteet kommentoimaan, kritisoimaan ja tulkitsemaan toisiaan. Tätä tapahtuu niin esseitten sisällä kuin niiden välilläkin - esseet kommunikoivat keskenään. - En usko kuitenkaan osuneeni mihinkään kultasuoneen, kiehtovinta on juuri etsiminen." (Lukijalle)Markku Kailaheimo:

Markku Kailaheimo (s. 1956) on kontiolahtelainen filosofiaa ja kirjoittamista harrastava maalari. Hän on aiemmin julkaissut Kirjoituksia stoalaisuudesta-teoksen (Kirjokansi, 2015) sekä kirjoittanut näytelmiä harrastajateattereille.Minna Ronkainen: 82140 Kiihtelysvaara

ISBN: 978-952-7142-57-8
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 438 s.
Koko: 150 x 240 x 34

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Minna Ronkainen: 82140 Kiihtelysvaara

Elämä. Rakkaus. Suojärviseuran bessodat.

Katin piti nuorena päästä Pohjois-Karjalasta mahdollisimman kauas, mutta nyt kutsuu Timo ja Kiihtelysvaara. Pariisissa kasvanut Timo Bräysy ei ole ihan perinteinen tapaus, vaikka kääntyykin ikoninurkkaan päin ja vaatii perjantaisin pottuvelliä. Mukana vaaramaisemassa heiluvat Timon taitelijaveli nudistivaimoineen, mielen sairautta poteva hyvä-sydäminen naapuri ja vanhan kyläkoulun ostanut vaihtoehtohoitaja. Katia tämän varhaiskeski-iän kasvukivuissa tukee paras kaveri Pinja, joka puhuu Bonnie Tylerin lauluäänellä ja nauraa kuin neukkutraktorin moottori. Rakkaus ja elämän järjestämä pikku yllätys tuovat Katille menneisyyden käsiteltäväksi oikein kunnolla. Kaikki kuona on turistettava sielusta ulos että se ei sotkisi elämää Timon kanssa, mutta puhdistumisen keskellä on myös valtavasti iloa ja nautintoa.

- Kato Timpsuli, Mikko ja Chande pellaa alasti sulkapalloo, Kati naurahti kun he pääsivät pihalle.
- Myö pelataan kans kunhan nuo lähtee ulkomaille.
- Saanko ees pittää liivit päällä kun muuten sattuu.
- Saat siinä tappauksessa. Kunhan pylly on paljaana.
- Sie olet Timppa ihan hullu ja Mikko on kans.
- Niin ollaan, mutta eiks oo kiva.
- On. on se.


Minna Ronkainen
Minna Ronkainen (kuva: Samu Aarnio)

Joensuulainen Minna Ronkainen on alun perin tempautunut maailmalle yläsavolaisesta pikkukylästä, jossa oli enemmän lypsykarjaa kuin asukkaita, mutta luovuutta ruokkiva aito meininki. Pohjois-Karjalaan hän on päätynyt - omien sanojensa mukaan nimenomaan päässyt - maamme pääkaupungissa sekä Englannissa vietettyjen opinto- ja uravuosien jälkeen. Minna on taideterapeutti, rentoutusohjaaja, entinen tiedottaja ja kohta valmis sosionomi-lastentarhanopettaja. Vapaa-ajalla hän tekee taidetta ja lukee tolkuttomasti. Hän vastustaa palvelujen ja liikenneyhteyksien riistämistä niitä tarvitsevilta ja puolustaa ihmisen oikeutta olla sellainen kuin on, ilman muottiin tunkemista, pienestä pitäen.

Aimo Salonen: Väkevä kuin kuolema

ISBN: 978-952-7142-51-6
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 159 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Aimo Salonen: Väkevä kuin kuolema

Shemeikka, pienen yliopistokaupungin rokkitähti ja naistenkaataja on vainajoitunut. Hänen elämänsä jatkuu kuitenkin ystäväpiirin moniulotteisissa muistoissa ja ristiriitaisissa tunteissa. Shemeikka saatellaan vihonviimeiselle keikkamatkalle ortodoksisin kirkkomenoin. Avoimen arkun äärellä läheiset hyvästelevät toisilmaisiin siirtyneen, grobun päänsä päälle saavan rakastettavan rentun.

Muistotilaisuudessa ja sen jatkoilla avautuu eletty tarina: 1980-luvun opiskelijaelämä, suhteilu, politikointi... Ihmiselon polut risteilevät sattumineen ja johdatuksineen. Siten kenestäkin tuli juuri sitä kun tuli. Jotkut tiet valitaan, toisille teille ajaudutaan.

Aimo Salonen kirjoittaa suoraan ja koruilematta tarinan, jossa on elämän kaikki mausteet läsnä. Ihmiset, miljööt ja tapahtumat kuvautuvat elokuvallisesti: karun kauniisti. Tässä tarinassa ei ylenpalttisesti tunteilla ja siksi lukukokemus on ennen kaikkea tunteellinen. Osuu ja uppoaa, koskee ja kirpaisee, itkettää ja naurattaa.

Lukukokemuksen jälkimakua voisi hyvinkin kuvailla "Ginin ja Vermutin jumalaiseksi yhdistelmäksi".Aimo Salonen:

Karjalaisista juurista kasvanut, Savossa varttunut, Hämeessä opiskellut, Pohjois-Karjalaan kotiutunut ja Joensuussa journalistina leipäänsä luova Aimo Salonen tunnetaan tarkasta, oivaltavasta ja oikeudenmukaisesta sanalla sivaltamisestaan.

AIMO SALOSEN toinen romaani osoittaa, että tarinankertojan vikaa miehessä on viljalti. VÄKEVÄ KUIN KUOLEMA on moni-ilmeinen tarina eräästä kaupungista, jossa elämä kuljettaa eläjiään. Kerronnassa ja henkilöissä on syvyyttä ja syvällisyyttä. Eikä pidä syyttää kirjailijaa, jos lukiessa silmät hikoilevat ilosta sekä surusta. Sillä kaikenmakuisista kyyneleistä on meidät tänne tehty.

Markus Niemi: Labyrintin profeetta

ISBN: 978-952-7142-52-3
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 224 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markus Niemi: Labyrintin profeetta

Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia sisältää kaksitoista tarinaa halusta, vallasta ja kuolemasta. Novellien maailma on tummasävyinen, henkilöt eksentrisiä ja monenlaisine pakkomielteineen sijoiltaan nyrjähtäneitä. Mitä tapahtuu, kun kiltti helluntailainen yliopisto-opiskelija Evald kohtaa ainejärjestön hipoissa liian viehättävän naisen? Millä tavoin arvostettua kirjailijaa nöyryytetään teoreettisessa keskustelussa niin, että tämä päättää ryhtyä itselleen ja muille tuhoisiin toimenpiteisiin? Mikä kumma on Tapulikosken Labyrintti - paikka, josta uskolla parantajat hakevat Hengen voitelua ja jossa kirjailijat sukeltavat länsimaisen alitajunnan painajaisvisioihin? Voiko anteeksianto olla koston ja kidutuksen väline? Ja KUKA on "K"? Labyrintin profeetta ja muita kertomuksia tematisoi eurooppalaista ihmistä vaivaavan antagonismin: halun ja vapauden traumaattisuuden, Toisen hehkuvan arvoituksen, elämää kannattelevan kuoleman todellisuuden.Markus Niemi:

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija ja filosofian maisteri. Paitsi uskonto, mytologia ja halu, häntä kiinnostavat ideologiakritiikin ja filosofian alaan kuuluvat kysymykset. Näiden lisäksi tärkeitä oleskelun kiinnekohtia ovat levykauppa Levy-Eskot ja Utran soraharjut. Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta www.kaikkionvaletta.blogspot.com.Tapio Puhakka: Romanialainen prinssi

ISBN: 978-952-7142-58-5
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 268 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tapio Puhakka: Romanialainen prinssi

Romanialainen prinssi on ajaton romaani 1980-luvun Suomesta. Idealistinen opiskelija sotkee asiansa ja joutuu kohtaamaan luentosaleissa tuntemattoman ikiaikaisen hulluuden. Hän saavuttaa pieniä voittoja, mutta myös pettää periaatteensa ja ihmiset ympärillään. Hänen sotaorvot vanhempansa elävät tahollaan lapsuuden menetysten ja poikansa valintojen varjossa, kunnes evakko-isän sota vyöryttää alleen pojan kamppailun.

Romanialainen prinssi on erilainen sotakirja; synkeän hauska, eleetön ja lukijaansa luottava. Se seisoo riviväliensä varassa ja nauraa kaulan katkeamisen uhallakin sille, mille ei sovi nauraa.Tapio Puhakka:

Tapio Puhakka on Raumalla vuonna 1962 syntynyt, kalliolainen maailmanulkopuolinen.

Hän on opiskellut taidetta, tiedettä, tekniikkaa ja kestävyysjuoksua.

Henkensä edestä hän on jakanut postia, piirtänyt pila- ja sarjakuvia, siivonnut konttoreita, ripustanut näyttelyitä, rakentanut elementtikerrostaloa, lastannut laivoja, kuvittanut, animoinut, opettanut ja viimeiset vuodet taivuttanut tietojärjestelmiä ihmisen asentoon.

Romanialainen prinssi on Helsingissä asuvan Puhakan esikoisromaani ja trilogian avaus.Teppo Kulmala: Radio Tuupovaara 4

ISBN: 978-952-7142-61-5
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 298 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Teppo Kulmala: Radio Tuupovaara 4

"Oodi, Tuupovaaralle pitää kirjoittaa oodi, rakkausrunojen helminauha, ketjukirje, unientulkinta, digitön filmi, värikuunnelma, uusia kirjeitä kirjeiden jälkeen, esseitä, pakinan kahdeskymmenesyhdeksäs jakso, luonnonaatoksia, veisuja, filosofiaa, radiojuontoja ja urheiluselostuksia. Kyllä minä olen psalmi ja tunnelmilla."

Kirjailijatoimittaja Teppo Kulmalan radio risteilee öistä kanavaa aamuja kohti. Kari Levolan sanoin Kulmala luo kalenterikiertoon uuden vuodenajan: sarastuksen.

Levolan lisäksi kirjallisia ohjelmia komppaavat Radio Tuupovaara -sarjan neljännessä osassa Tiina Pystynen ja Markku Karpio Kuntokomppania-orkesterista.

Tuupovaara on ajattelevien ja tuntevien ihmisten lähikaipuun kohde ja kaukokatseen symboli. Teppo Kulmalan lähetyksissä kohtaavat tosiradio ja filosofia, kirjailijat, eläinsielu ja Shangri-La.Teppo Kulmala:

Teppo Kulmala (1949) on kirjallisuuden moniottelija. Hänen tuotantonsa sisältää proosaa, näytelmiä, esseitä ja tietokirjoja. Hän on väitellyt tohtoriksi, toiminut kultturitoimituksen esimiehenä, kriitikkona, suomentajana.

Tampereella ja Jyväskylässä opiskellut, Jyväskylässä asunut ja työskennellyt Teppo Kulmala on palannut syntymäkaupunkiinsa Iisalmeen ja toimii näkyvästi kulttuurin monilla saroilla.

Sulo Laamanen: Emeliensyrjän äärimmäinen tarkoitus - pohjoiskarjalaisten paikannimien perimmäiset merkitykset

ISBN: 978-952-7142-54-7
Hinta: 20 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 87
Nidottu, 142 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Sulo Laamanen: Emeliensyrjän äärimmäinen tarkoitus - pohjoiskarjalaisten paikannimien perimmäiset merkitykset

Ala-Liukku? Elimo? Hökkä? Itkiinpohja? Jäsys? Kusuri? Lapalie? Munatsu? Paalihta? Rapa-Ryysä? Sorveus? Tölppä? Yöttäjä? Öllölä? Emeliensyrjä? Mitä ihmettä!?!

POHJOISKARJALAINEN PAIKANNIMISTÖ on kielellisesti, mielikuvallisesti sekä historiallisesti valtava kulttuuriperintö. Maakunnan kylien, niemien, notkojen ja saarelmien nimet vilisevät menneisyydestä kumpuavia ja nykyajassa uusia sisältöjä hakevia merkityksiä.

Maamme johtavat sananiekat ovatkin rikastuttaneet ilmaisuaan ja Suomen kieltä ottamalla käyttöön pohjoiskarjalaisten paikkojen nimistöä. Tässä teoksessa esitettävien paikannimien yhteyteen on etsimällä löydetty ainoiden oikeiden alkuperäisten selitysten lisäksi myös viralliset lähteet: ne kirjoittajat ja syvälliset ajattelijat sekä ne syvälliset kirjalliset lähteet, joissa kyseistä paikannimeä on oivaltavasti osattu käyttää.

Lähestulkoon 315 sudeettisavolaesen paikannimen merkityksiä käsittelevä teos tulee avaamaan hämmentäviä näköaloja pohjoiskarjalaiseen itseymmärrykseen sekä maakunnallisen identiteetin vahvistamiseen.Sulo Laamanen:

Teoksen kirjoittaja SULO LAAMANEN (s. 1941) on Ilomantsin Emeliensyrjässä asuva, eläkkeellä oleva metsäkoneenkuljettaja ja harras paikallishistorioitsija.

Veikko Huotarinen: Kuolinhuuto

ISBN: 978-952-7142-59-2
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 52 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Veikko Huotarinen: Kuolinhuuto

Ainoastaan kuolema on elämää suurempi. Ja ainoastaan rakkaus on suurempi kuin kuolema. Se kestää kaiken ja se kestää meidän jälkeemmekin.

Teoksen ensimmäisessä osassa kohdataan elämän päättyminen tässä hetkessä, meidän ajassamme. Kirjan jälkimmäinen osa kuvaa kuoleman kohtaamista entisaikaisessa Karjalassa.

Kirjailija Veikko Huotarinen osoittaa sanojensa voimalla suurta ihmisyyttä kuvatessaan surua; sen kohtaamista ja sen kanssa elämistä. Tämä meillä kaikilla on vielä edessä.Veikko Huotarinen:

Veikko Huotarinen (s. 1937, Suomussalmi) on eläkkeellä oleva, Nurmeksessa asuva opettaja. Häneltä on julkaistu aiemmin 15 teosta.

Rauha Kejonen: Esteiden evankeliumi

ISBN: 978-952-7142-56-1
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 106 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Rauha Kejonen: Esteiden evankeliumi

omana itsenäni tämä
            alastomuus
ei pelota,
roolihenkilön suojassa pelottaisi

tämän minä haluaisin sanoa
mutta en minä sano

Rauha Kejosen runoista on riisuttu turha symboliikka. Ainutkertaisessa maailmassa ainutkertaisesti eläminen tulee ilmeiseksi ajattelevin, tuntevin ja tarkoin sanoin. Helpolla ei runoilija lukijaansa päästä. Riveille on kirjattu muistutus siitä vastuusta, joka meillä tietoisina ihmisinä tästä kaikesta on.Rauha Kejonen:

Esteiden evankeliumi on Rauha Kejosen toinen runoteos. Esikoiskokoelma Jos näkisi sen hiljaisuuden ilmestyi 2015. Aikaisemmin Kejonen on julkaissut novellikokoelman Vene kiertää ympyrää (TAI-teos 1995) ja viisi romaania Kivinen lintu (Tammi 2000), Toisenlainen elämä (Tammi 2004), Täydellinen sovitus (Sanasato 2009), Huuto (Sanasato 2012) sekä Jumalaa tapaamassa (Sanasato 2015).

Kirjailija Rauha Kejonen (s. 1955 Nurmes) on opiskellut muun muassa Mikkelin kirjoittajaopistossa (1979) sekä Tove Idströmin, Outi Nyytäjän, Reko Lundanin ja Pauliina Hulkon vetämillä kursseilla. Vuodesta 2010 lukien hän on ollut vapaa kirjailija. Kirjailijantyönsä ohella Kejonen vetää Nurmeksen kansalaisopistossa Luovan kirjoittamisen piiriä sekä toimii kirjallisuuskriitikkona. Sanomalehti Karjalaisen kolumnistina Kejonen toimi vuosina 1996-2000. Paikallislehti Ylä-Karjalan kolumnistina hän on toiminut vuodesta 2006 lukien.

Kejonen on myös taidemaalari. Nurmeksessa hänellä on ollut kaksi omaa taidenäyttelyä vuosina 1997 ja 2010, sekä runotaulujen näyttely Helsingissä vuonna 1992 ja Nurmeksessa vuonna 1993. Suomen Näytelmäkirjailijaliiton jäsen Kejonen on ollut vuodesta 1987 lukien, Suomen arvostelijain liiton jäsen vuodesta 1986 ja Suomen Kirjailijaliitto r.y:n jäsen vuodesta 2001.

Raimo S. Virtanen: Puut kuuntelevat meitä

ISBN: 978-952-7142-53-0
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 124 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Raimo S. Virtanen: Puut kuuntelevat meitä

Raimo S. Virtasen harkitusti ajatellut ja tyylillä ylöskirjoitetut sanat osoittavat, että runous on todellakin täysin turhaa ja hyödytöntä - kansantalouden, bruttokansantuotteen, kvartaalitalouden ja voitonpyynnin näkökulmasta. Ja juuri siksi me tarvitsemme tässä ajassa runoutta.

"Kirjojen myynti on
metsänmyynnin
jaloimpia muotoja"Raimo S. Virtanen:

Raimo S. Virtanen on Somerolla 1947 syntynyt kirjailija. Siellä hän vietti 15 ensimmäistä ikävuottaan, ja sitten kymmenen Helsinki-vuoden ja yhden Hankoniemi-vuoden jälkeen hän muutti perheineen 1974 Keski-Pohjanmaalle, jossa hän työskenteli 31 vuotta teollisuuden palveluksessa, pörssiyhtiössä.

Hän on aiemmin julkaissut viisi teosta sekä julkaissut myös antologioissa ja kirjoittanut runokokoelmien arvosteluja Taite- ja Tuli&Savu-lehtiin. Virtasen runoja on luettu myös YLE 1:n Päivän mietelauseissa. Virtanen voitti vuonna 2004 Keski-Pohjanmaan Pränttärien 30-vuotisjuhlakilpailun runosarjan.

Arvi Perttu: Kuningattaren vuosi

ISBN: 978-952-7142-49-3
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 233 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Arvi Perttu: Kuningattaren vuosi

Venäjän Karjalasta Suomeen muuttaneen kirjailija Arvi Pertun uusin teos Kuningattaren vuosi rikkoo modernisti kirjallisuuden lajityyppejä. Sitä voi kutsua vaikka "sähköpostiromaaniksi". Tekijä käy villiä monologi-postailua naistensa, kustantajiensa sekä suomalaisten että venäläisten tuttujensa kanssa. Taustalla vilahtelee myös Putinin Venäjä ja sen monet ongelmat, joihin otetaan reilusti kantaa.

Alussa on epätoivo, tulossa avioero ja kirjallinen umpikuja. Sen tuskaa lievittää viina, mutta pian myös uusi "Kuningatar", jonka jalkojen juureen Pertun alter ego eli Lesonen vaipuu kiimaisen haaveellisena, tosin lähinnä virtuaalisti sähköposteissaan. Lesosen seksuaalisuuteen kuuluvat korostetusti alistuminen, palvonta ja sadomasokismi, jotka olivat keskeisiä teemoja myös edellisessä romaanissa Kipu.

Kuningattaren vuosi avaa repaleiset nais- ja ihmissuhteet aidosti. Vaimon, Kuningattaren ja kirjoittamisen välimaastossa rimpuillaan vuosi. Arjen raadollisuus kuten Lesosen itseruoskintakin ovat välillä lähellä inhorealismia. Sähköpostiromaani kasvaa silti ehyeksi raastavaksi kokonaisuudeksi yhdestä elämänvaiheesta eikä päähenkilö siinä itseään säästele.


Arvi Perttu
Arvi Perttu

Arvi Perttu Arvi Perttu (s. 25. helmikuuta 1961 Petroskoi) on Karjalan tasavallasta kotoisin oleva kirjailija ja suomentaja joka on asunut Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Arvi Pertun vanhemmat ovat vienankarjalainen kirjailija Pekka Perttu ja inkerinsuomalainen kansanrunouden tutkija Unelma Konkka. Perttu opiskeli kirjallisuutta Moskovan Gorki-instituutissa ja Suomessa Oriveden Topelius-akatemiassa. Hän oli 1990-luvulla toimittajana Karjalan suomen- ja karjalankielisissä lehdissä, muun muassa Carelia-lehdessä. Suomessa Perttu on asunut muun muassa Lappeenrannassa, Parkanossa ja viimeksi Lieksassa.

Helmi Järviluoma: Ja katsella hain hampaita

ISBN: 978-952-7142-48-6
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 197 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Helmi Järviluoma: Ja katsella hain hampaita

Suuri rakkaus muuttuu irvokkaaksi roolileikiksi eukalyptuspuiden varjossa. Äidin kuolema tuo lapsuuden kuolemanpelon pärjääjänaisen Lontoon elämään. Lomaan Skibotnissa tihkuu perheen traumasaumoja. Nuori mies löytää seksuaalisen suuntautumisensa ystävyyskuntamatkalla.

Yhdentoista novellin kokoelman henkilöt tavoittelevat sinnikkäästi hyvää elämää, rakkauttakin. Kirjailija kuvaa heidän sisäistä ja ulkoista matkaansa vaurastuvassa ja hitaanvarmasti globaalistuvassa Suomessa. Sukupolvien yli kulkee kipu, toisaalta päähenkilöiden toisteiset valinnat hymyilyttävät.

"Ja katsella hain hampaita" on Helmi Järviluoman esikoisnovellikokoelma.


Helmi Järviluoma
Helmi Järviluoma (kuva: Jefunne Gimpel)

Helmi Järviluoma (s. 1960) on kulttuurintutkimuksen professori Itä-Suomen yliopistossa. Novellikokoelma on musiikintutkijan koulutuksen saaneen kirjailijan ensimmäinen fiktioteos. Hänen tähänastinen julkaisu-pinonsa koostuu yli 160 artikkelista, kirjasta ja toimitetusta teoksesta. Hän on käsikirjoittanut, ohjannut ja/tai suomentanut kuusi taidetta ja tiedettä yhdistävää radiofeaturea YLE:n Radioateljeelle. Myös kolumneja syntyy tekijän kynästä.

Pasi Hirvonen: Sadan päivän työttömyys

ISBN: 978-952-7142-50-9
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 102 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pasi Hirvonen: Sadan päivän työttömyys

Olen ollut työttömänä kaksikymmentäyhdeksän vuorokautta. Päivät ja yöt. Silti koko ajan tehnyt jotain, mitä nyt välillä vähän nukkunut. Voiko työttömällä olla stressi. Epäilen tämän johtuvan kaikenlaisista eroista. Oletko sinä, ystävä lukijani, joutunut luopumaan jostain? Jostain, mistä et ollut koskaan kuvitellut luopuvasi? Mihin olit tottunut, nojannut ja turvannut, ehkä turtunutkin? Puhun sinulle näin sanojen kautta, koska minulla ei ole enää mitään muuta. Vielä.

PASI HIRVOSEN kymmenes teos on kuvaus miehestä, jolta menee ensin työ, sitten rahat ja lopulta taitaa mennä vaimokin. Elämän kivijalka horjuu, heiluu ja huojuu kuin kaatokännisen mielialat. Sata pitkää päivää, sata pitkää yötä. Ei toimetonna, ainoastaan ilman työtä. Ilman palkkatyötä. Ilman kollektiivista merkitystä. Ilman julkista hyväksyntää.

Teos osoittaa, että mies ilman työtä ei ole pelkästään työtön mies. Hän on huomattavasti vähemmän ja siksi paljonkin enemmän.


Pasi Hirvonen
Pasi Hirvonen

Pasi Hirvonen (s. 1970 Polvijärvi) on suomalainen, pohjoiskarjalainen ja joensuulainen kirjailija.

Lisätietoja kirjailijasta:

http://pkkirjailijat.jns.fi/show.cgi?id=41
http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123175968288428
Matti Oittila: Mustalampi

ISBN: 978-952-7142-43-1
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 269 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Matti Oittila: Mustalampi

Ihminen ei aina ymmärrä, mutta onneksi meillä on nauru.

Matti Oittilan toinen novellikokoelma jatkaa omalaatuisen maailmankuvan piirtämistä. Tarinat kuvaavat nimetöntä tunnetta, joka jää naurun ja outouden kolkkoon välimaastoon. Sitä tunnetta, jossa ihminen nauraa, kun ei enää muuta voi.

Tervetuloa San Martinlaakson rauhanalueelle, jossa kaikki ei ole kohdallaan. Vastaako hälytysfilosofien arki heidän odotuksiaan? Keski-Euroopan rajojen välissä on jotain kummaa, samoin Lapin sodan päättymishetkessä.

Mitä mieltä ihminen on maailmaan saapumisestaan? Entä Jumala sieltä poistuessaan? Miksi Kemppinen ei saa vastausta, entä onko Koistisen aina pakko vastata?

Kaikkea ei aina tarvitse yrittää ymmärtää. Usein riittää tunne. Matkalla näiden tarinoiden ja maailmojen läpi tunnelmat vaihtelevat, mutta tylsää siitä ei tule. mustalampi tarjoaa kuolemanvakavaa kohellushuumoria.

Suomessa on 391 Mustalampea. Jokaisen rannalla on eletty - syöty, juotu, rakastettu ja tapeltu. Mutta mihin katosi Mikkelin mustalampi?Matti Oittila:

Maailmankaikkeus kohtasi Matti Oittilan vuonna 1970. Syntymäpaikkakunta on Lohja eli Lojo.

Oittila asuu nykyisin maailmankaikkeuden Helsingissä. Hän on monialainen harrastelija erityisesti kultuurin eri saroilla. Erityisenä mielenkiinnon kohteena hänellä on ranskankielen opinnot Ahvenanmaalla, Kokärisssä, jonne hän motorisoi itsensä kahdella pyörällä.

Mustalampi on Oittilan toinen novellikokoelma. Ensimmäinen eli aiempi kokoelma on "Kulkijat" (2013).

Pentti Stranius: Leijonasillalla, vähän vaille viisi

ISBN: 978-952-7142-44-8
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 241 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pentti Stranius: Leijonasillalla, vähän vaille viisi

Leijonansillalla, vähän vaille viisi on viiden laajahkon novellin kokoelma, lähimain romaani. Novelleja yhdistävät samat henkilöt ja sama miljöö - Neuvostoliitto ja Leningrad 1970-luvulla. Tarinoissa ei jälkiviisastella, joskaan ei heittäydytä nostalgiseksikaan.

Arkea ja juhlaa tutkaillaan Pietarissa nuoren suomalaisopiskelijan silmin. Kaikki henkilöhahmot ovat todellisuudesta ja eläviä. Paitsi ne jotka ovat kuolleet. Vain muutamat nimet on muutettu. Myös novellien sisältö heijastelee aitoja tapahtumia, joihin tekijällä on tietenkin oma subjektiivinen näkökulmansa. Se voi olla joskus naivi ja mustavalkoinen, kuten vähän yli kaksikymppisen maailmankuva yleensä. Koska novellit perustuvat tiukasti aikalaismuistiinpanoihin ja päiväkirjoihin, kokoelma on samalla dokumenttiromaani olemattoman todellisuuden eli neuvostososialismin ajasta, ihmisistä ja ilmiöistä.Pentti Stranius:

Pentti Stranius on kirjoittanut ja toimittanut tiedekirjojaja avustanut vakituisesti useita kulttuuri- ja sanomalehtiä artikkelein.

Kaunokirjallinen esikoisteos oli novellikokoelma Vähän karvas jälkimaku (2014). Sitä seurasi Takaa vähän äkkiä - rakkautta edes vähän (2016, yhdessä Mirjami Mohellin kanssa). Leijonasillalla, vähän vaille viisi (2016) on hänen ensimmäinen romaaninsa.Yhdessä & yksityisesti - 60 vuotta yhteiselämää Leinikkitien Selvaag-taloissa

ISBN: 978-952-7142-46-2
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 92.876
Nidottu, 164 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Yhdessä & yksityisesti - 60 vuotta yhteiselämää Leinikkitien Selvaag-taloissa

Norjalainen arkkitehti Olav Selvaag kehitti sotavuosien jälkeen edullisen tavan rakentaa kestäviä rivitaloasuntoja. Tämän mallin Joensuuhun toi rakennusmestari, vuorineuvos S. A. Tervo. Tervon rakennusliike rakensi Joensuuhun kaksi taloyhtiötä vuosina 1955-1957. Taustahistoriansa vuoksi taloja kutsutaan selvaageiksi tai norjalaistaloiksi.

Ensimmäinen Joensuun Selvaag-taloyhtiöistä asutettiin keväällä 1956 ja rivitalot olivat kaupungin ensimmäiset. Taloyhtiössä on 60 vuoden aikana asunut noin 750 sekä omistajien että vuokralaisten roolissa.

Kirja rakentuu Joensuun kaupunginosan Kanervalan alueen rakentamishistoriasta, Selvaag-talojen arkkitehtuurista, Asunto Oy Leinikkitie 3:n perustamis- ja rakentamisvaiheista sekä taloyhtiön eri vuosikymmenten historian esittämisestä. Mukana on toki tietoa asujista sekä asunnoista ja tapahtumat on pyritty sitomaan omaan aikaansa - siihen muutokseen, mihin metsälähiö on sopeutunut.

Teos perustuu taloyhtiön erinomaiseen arkistoon vuosilta 1955-2016. Paikallisten sanomalehtien Karjalaisen ja Karjalan Maan aikalaisartikkelit luovat tarinaan ajankuvaa ja lisäväriä.

Kirja on runsaasti kuvitettu.

Vastaavia Selvaag-taloja on rakennettu Ouluun, Vaasaan, Kankaanpäähän (Niinisalon varuskunta-alueelle), Tampereelle, Kuopioon ja Jyväskylään.

Alia Dannenberg: Kuningatargambiitti

ISBN: 978-952-7142-38-7
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 473 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Alia Dannenberg: Kuningatargambiitti

Tuntuuko sinusta koskaan, ettei kaikki ole sitä, miltä näyttää? Saati sitä, mitä muut väittävät sen olevan? Sisäinen pakko vaatii sinua puuttumaan asiaan, vaikka aavistatkin, ettei mikään enää ikinä sen jälkeen ole ennallaan...

Joensuulaisen taloustieteilijä Alia Dannenbergin esikoisteos Kuningatargambiitti aloittaa dekkarisarjan, joka tarkastelee yhteiskunnallisia ongelmia uudenlaisesta näkökulmasta. Romaanissa punoutuvat yhteen kansainvälisen talousrikollisuuden kiemurat ja sukupuolten tasa-arvon ongelmat, jotka ovat lukemattomille ihmisille arkipäivää vielä 2010-luvullakin. Oman mustavalkoisen lisävärinsä tarinaan tuo shakki, jonka maailmaa kaksinkertainen naisten SM-mitalisti kuvaa elävästi vuosikymmenten kokemuksella.Alia Dannenberg:

Alia Dannenberg on joensuulaistunut filosofian tohtori, joka on hiljattain vaihtanut akateemisen maailman silpputyöt talousalan yrittäjyyteen.

Hän pelaa Joensuun Shakkikerhon edustusjoukkueessa ja on voittanut kahdesti shakin naisten SM-hopeaa.

Hänellä on pakkomielle totuudesta, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta.
Tarja Leinonen: Talvivaara Strawberries

ISBN: 978-952-7142-37-0
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 148 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tarja Leinonen: Talvivaara Strawberries

Talvivaara Strawberries on sotkamolaisen kirjailijan ja toimittajan Tarja Korhosen (Tarja Leinosen) näkemys kaivoskylän kohtalosta 2030-luvulla.

Kaivoksen alueella viljellään luomumansikkaa, jota siivittää kasvuun uraanipitoinen lähdevesi. Marjoista ja lemmestä tienestin saavat kongolaiset maahanmuuttajanaiset tanssittavat rakkaudenjanoisia korhosia ja heikkisiä miten haluavat.

Sotkamon päättäjiä kiinnostaa ainoastaan matkailupitäjän maineen tahriva lihavien joukko.

Kylän koirat haukkuvat ja vanhat kaunat nousevat heinäkuun helteillä pintaan. Jossain joku hautoo kostoa ja toisaalla jonkun elämää helpottavat ainoastaan Lukkarin muorin atroppitipat.


Tarja Leinonen
Tarja Leinonen

Tarja Korhonen on aiemmin julkaissut Tarja Leinosen nimellä neljä romaania, yhden novellikokoelman ja yhden lastenromaanin. Lisäksi hän on kirjoittanut runoja, näytelmiä ja käsikirjoituksia. Korhonen on Suomen Kirjailijaliiton jäsen.

Pertti Lehes: Ailigas

ISBN: 978-952-7142-39-4
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 212 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pertti Lehes: Ailigas

Eletään vuotta 2016. Suomen valtio kieltäytyy yhä hyväksymästä ILO 169 -alkuperäiskansojen oikeuksia koskevaa sopimusta, joilla lopultakin turvattaisiin saamelaisten yhdenmukainen kohtelu Suomessa.

Kansainväliset kaivosfirmat tuhoavat saamelaisten maat ja uusi metsähallituslaki alistaa Saamenmaan metsät ja vedet. Maa- ja metsätalousrikollisten etuja ajava hallitus ajaa Vuotoksen altaan rakentamista, uusia kaivoshankkeita - pohjoisen luonnon lopullista raiskaamista.

Suomalaisen valtiovallan saamelaisiin kohdistama poliittinen ja taloudellinen riisto sekä saamelaista kulttuuria kohtaan osoittama halveksunta saavuttaa lakipisteensä. Saamelainen aktivistiryhmä ryhtyy ottamaan oikeutta omiin käsiinsä ja hyödyntää median mahtia tekojensa julkistamisessa.

Samaan aikaan Jäämeren syvyyksissä on meneillään peruuttamaton tapahtumaketju, joka muuttaa kaiken modernin elämän.

Emme kykene kuvittelemaan sitä, mitä aivan kohta lähitulevaisuudessa tulee tapahtumaan. Ja siksi kaikki tähän kirjaan kirjoitettu on vasta alkua...


Pertti Lehes
Pertti Lehes

Pertti Lehes (s. 1945 Kuopio) on perin juurin itäsuomalainen, vaikka viettikin nuoruudessaan useita vuosia Lapissa. Hän toimi yli kolmekymmentä vuotta historian ja yhteiskuntaopin opettajana Joensuun normaalikoulussa. Häneltä on aiemmin julkaistu kaksi romaania - Syvärin enkeli 2011 sekä pakolaisromaani Toivo 2015.

Mika Kivelä: Elukkavaunu

ISBN: 978-952-7142-40-0
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 170 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Mika Kivelä: Elukkavaunu

Mies, näätä ja härkä. Siis kolme urosnisäkästä. Ja ainakin yksi nainen. Siis useampi. Ja paljon jaloja aineita, joita nautitaan oraalisesti päihtymistarkoituksessa.

Boheemia vaihtoehtoelämää, jossa elanto hankitaan vaihtoehtoisin työtehtävin. Samanaikaista nautintoa ja kipua, iloa ja tuskaa. Pyllistelyä normiperse-elämää suorittaville lajitovereille.

Juoppo, suutari, pikkurikollinen, poliisi. Ja muutama muu ammattikuntalainen.

Turku.

Jos ei näistä aineksista saa aikaiseksi hulvatonta kirjallista humalaa, niin mistä saisi?

Elukkavaunussa haisee pelko. Me syömme lisäaineita ja geenimuunneltua paskaa elääksemme. Seisomme kiltisti jonossa ja odotamme viimeistä iskua päähän.


Mika Kivelä
Mika Kivelä

Mika Kivelä (s.1971) on turkulainen kirjailija. Elukkavaunu on hänen esikoisromaaninsa. Kivelä on julkaissut aiemmin kymmenen runokokoelmaa. Hän voitti vuonna 2015 Indie Book Awards -kilpailun runoteoksellaan Räkäkännirakkautta.


Mika Kivelän teokset:
 • Revittyjä sivuja (1996)
 • Aivoja kaupan (1997)
 • Kuu on kuollut (1998)
 • Huone 3 (1999)
 • Sääriluut ristissä (2001)
 • Hirttosilmukan läpi (2003)
 • Nyrkit puhuvat (2006)
 • Haudattu (2010)
 • Dumdum (2012)
 • Räkäkännirakkautta (2015)
 • Elukkavaunu (2016)
mikakivela.com

Risto Mikkonen: Bhang, Mezz, kukka ja Sativex - kannabiksen vapautuksen historia

ISBN: 978-952-7142-36-3
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 37.62
Nidottu, noin 460 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Risto Mikkonen: Bhang, Mezz, kukka ja Sativex - kannabiksen vapautuksen historia

Elämme murrosvaiheessa suhtautumisessamme yhteen ihmiskunnan vanhimmista hyötykasveista. Tämä murros vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään: puolustivat he laillistamista, vastustivat sitä tai ovat ymmällään kaikesta siitä ristiriitaisesta tiedosta, mitä huumepolitiikkamme on tuottanut.

Tuhansien vuosien hampun viljelyn ja hyötykäytön jälkeen poliitikot päättivät 1900-luvulla lopettaa sen kasvatuksen ja käytön kokonaan, juuria hamppu maan päältä lopullisesti. Mutta ajat muuttuvat: vuonna 2012 ensiksi Coloradon ja Washingtonin osavaltiot ja myöhemmin näiden esimerkin innoittamina Alaska, Oregon, Washington DC, Uruguay ja Kanada laillistivat kannabiksen.

Mitkä tekijät voivat aiheuttaa sadan vuoden aikana näin ristiriitaista toimintaa yhden kasvin kanssa? Miksi kannabiksen kieltolain toteuttamiseen on uhrattu niin valtavasti aineellisia ja inhimillisiä resursseja? Ja millaiseksi kannabiksen uudelleen laillistamisen hyötyjen on arvioitu olevan yksilöiden, yhteiskunnan ja valtion kannalta?

Teoksessa valotetaan niitä 1900-luvun yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtuma-ketjuja, jotka ensiksi veivät ihmiskunnan huumesotaan ja jotka 2000-luvun alussa saivat tämän pyrkimyksen vaikuttamaan turhalta, jopa tragikoomiselta resurssien tuhlaamiselta.


Risto Mikkonen
Risto Mikkonen

Risto Mikkonen (1956) opiskeli sosiologiaa Turun yliopistossa ja hänen vuonna 1989 julkaisema gradunsa "Muuttuvat kuviot. Huumeiden käyttö ja yhteiskunnan kehitys" käsitteli huumepolitiikkaa ja kansainvälistä huumevalvontaa sosiologisesta näkökulmasta.

Hän on kirjoittanut artikkelit "Vankila ratkaisuna huumeongelmaan" Osmo Kontulan toimittamaan kirjaan "Huumeiden käyttäjät Suomessa" vuonna 1992 ja "Kannabiksen kriminalisoinnin kansainvälinen tausta" Tapio Onnelan toimittamaan kirjaan "Pyhä huumesota. Huumepolitiikan pelkoja ja utopioita" vuonna 2001.

Hän on lisäksi toimittanut Suomen kannabisyhdistyksen ja Turun seudun kannabisyhdistyksen kotisivuille uutisia, artikkeleita ja kannanottoja, joihin tämän kirjan materiaali perustuu.

Risto Mikkonen on myös kirjoittanut seksuaalisuudesta, kasvissyönnistä ja uskonnoista sekä työskennellyt eri kansalaisliikkeissä.

Ulla-Maija Vänttinen: Omatoimimatka

ISBN: 978-952-7142-35-6
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 154 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Ulla-Maija Vänttinen: Omatoimimatka

Ihmismieli on ikuinen arvoitus, varsinkin kun se mieli tuottaa ristiriitaisia tunteita, joista kumpuaa ennakoimattomia tekoja.

Perheväkivalta. Lapsen suuri ymmärrys elämän hauraasta ainutkertaisuudesta. Koulumaailman julmat leikit. Omista vanhemmista irti kasvaminen. Luopuminen. Rakkauden kyltymättömät vaatimukset. Arjen tyhjyydestä kumpuava neurottisuus. Loputtoman ikiaikainen ja turha miehinen taistelu luontoa sekä sen voimia vastaan. Talo, jonka perustus on valettu suon päälle. Marsalkalle uskollinen nainen. Tavaroita inhimillistävä rouva...

Novellikokoelman tarinat kertovat arjesta, joka on aina sysiharmaudestaan huolimatta yksilöllinen ja poikkeuksellinen. Näennäisistä itsestäänselvyyksistä kumpuaa riveille ja niiden väliin yllätyksellisiä käänteitä ja ratkaisuja.

Ulla-Maija Vänttinen kirjoittaa ihmisen elämästä tarkasti ja humaanisti. Novellit huokuvat ymmärrystä ja toivoa, uskoa ihmisen mahdollisuuksiin vaikuttaa omaan ja läheistensä elämään.Ulla-Maija Vänttinen:

Ulla-Maija Vänttinen on mikkeliläinen opettaja. Omatoimimatka on hänen esikoisnovellikokoelmansa.Antti-Pekka Sonninen: Oikeus omassa kädessä

ISBN: 978-952-7142-34-9
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 219 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Antti-Pekka Sonninen: Oikeus omassa kädessä

Kiusaaminen on vallankäytön muoto, joka jättää aina lähtemättömät jälkensä kiusattuun - uhriin. Siksi kiusaaminen on julmaa väkivaltaa, laitonta ja raakaa peliä, joita eri-ikäiset ihmiset harjoittavat kouluissa, työpaikoilla, naapurustoissa, kotona, ihmissuhteissa...

Matti on joutunut lapsena pienessä kyläkoulussa luokkalaistensa kiusaamaksi. Kokemus ei ole jättänyt Mattia rauhaan, vaan hän on kantanut kiusatuksi tulemistaan aikuisuuteen saakka. Kun Matin poikaa Eliasta aletaan kiusata koulussa, isän oma kokemus purkautuu. Matti ei suostu kuuntelemaan opettajien ja sosiaaliviranomaisten ympäripyöreitä lupauksia ja selityksiä, vaan päätyy itsenäiseen ratkaisuun.

Lopulta Matti joutuu kohtaamaan omat nuoruuskokemuksensa läheltä, kasvokkain.

Kirjan lukemisen jälkeen herää kysymys siitä, mitkä ovatkaan ne keinot, joilla kiusaamisen kulttuuri saadaan kitketyksi pois meidän kaikkien elämästä.


Antti-Pekka Sonninen
Antti-Pekka Sonninen

Antti-Pekka Sonninen on vuonna 1964 syntynyt tamperelainen toimittaja, jonka juuret ovat syvällä Lapinlahden maaperässä.

Toimittajana Sonninen on erikoistunut urheiluun, mutta kirjoittanut paljon varsinkin henkilöjuttuja muiltakin aloilta. Hän tunnustautuu silppujournalismia kavahtavaksi pitkän proosan mieheksi.

Oikeus omassa kädessä on Sonnisen esikoisromaani, joka kertoo tummanpuhuvan tarinan sukupolvesta toiseen ulottuvasta koulukiusaamisesta, työelämän muutoksista, maaseudun näivettymisestä ja arvojemme pinnallistumisesta. - Koulukiusaaminen on minusta niin vastenmielinen ilmiö, etten voi ymmärtää, miksi sen kitkemiseksi ei edelleenkään tehdä juuri muuta kuin projektiluontoisia julistuksia, Sonninen ihmettelee.

Ratkaisevan sysäyksen tämän kirjan kirjoittamiseen Antti-Pekka Sonninen sai, kun häneltä hävisi pitkäaikainen työpaikka vuonna 2015 media-alan turbulenssimaisessa myllerryksessä.

Annikki Vesivalo: Rauhan Kyyhky - Nuoren lotan päiväkirja 1939-1942 (toimittanut Paula Sainio)

ISBN: 978-952-7142-30-1
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 163 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Annikki Vesivalo: Rauhan Kyyhky - Nuoren lotan päiväkirja 1939-1942 (toimittanut Paula Sainio)

"Rauhan Kyyhky" perustuu Annikki Vesivalon päiväkirjoihin, joissa kuvataan sodan tapahtumia nuoren naisen näkökulmasta vuosina 1939-1942. Tähän aikaan sisältyy paljon huolta, mutta myös hauskoja kommelluksia ja syvenevää rakkautta.Annikki Vesivalo:

Annikki Vesivalo (s. 1921) asui talvisodan syttyessä Joutsenon Rauhassa. Hän oli tuolloin 18-vuotias lukiolainen. Kun koulunkäynti sodan takia keskeytyi, Annikki liittyi lottiin. Hän palveli aluksi monenlaisissa tehtävissä, mutta pääosin kanslialottana Ruokolahdella ja Itä-Karjalassa.


Teppo Kulmala & Kuntokomppania: Radio Tuupovaara 3

ISBN: 978-952-7142-23-3
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 272 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Teppo Kulmala & Kuntokomppania: Radio Tuupovaara 3

Myöhäyölliset kirjalliset radiolähetykset pienen puisen talon uumenista jatkuvat. Kolmannessa osassa kirjailija ja hänen lajitoverinsa pohtivat musiikin lomassa kirjailijan perustehtävää, taiteen merkitystä, ihmisen monenkirjavaa olemista sinivihreällä taivaankappaleella.

Vuorovaikutteisessa teoksessa luodaan ajatuksia, luodaan lunta, tunnetaan eloa ja älyä. Ollaan ihmisiksi.

Mielet kuvittelevat ja kirjaavat havaintonsa ensin bittipaperille ja sieltä näiden kansien väliin.

Koska kyseessä on kirjallinen radio, tarjoaa tämä moniulotteinen opus ennen kaikkea yhteen-kuuluvuutta, yhdessä ja erikseen.

Kirjailija Teppo Kulmala on kirjallisen bändinsä kanssa luonut uuden kirjallisuudenlajin. Kaikille tunteville ja ajatteleville tämä kirjallinen lajityyppi suo tyveniä miettimisen mahdollisuuksia. Kera musiikillisten nautintojen.

Radio Tuupovaara todistaa sanan mahdilla, että Tuupovaara on aivan erityisen ihmeellinen paikka. Todellinen kirjallinen El Dorado!Teppo Kulmala:

Kirjailija, kriitikko, esseisti, suomentaja, kulttuurin moniottelija, FT Teppo Kulmala (s. 1949) on vaikuttanut Iisalmessa, Tampereella ja Jyväskylässä sekä Tuupovaarassa. Hänen kirjalliseen tuotantoon kuuluu tietokirjoja, proosaa sekä näytelmiä.

Radio Tuupovaara 3 kuuluu neliosaiseen romaanisarjaan, jonka viimeinen osa julkaistaan keväällä 2017.

Teoksessa osakirjoitajina ovat myös ns. Kuntokomppania, johon kuuluvat kirjailijat Tiina Pystynen, Tuula Mai Salmela, Irja Sinivaara, Markku Karpio ja Kari Levola.

Mika Saranpää: Rakkaus, kutina, runous

ISBN: 978-952-7142-32-5
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 74 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Mika Saranpää: Rakkaus, kutina, runous

"kirjoitan runoja niin kuin kuolleita puetaan".

Rakkaus ja runous kutittavat ihmisen mieltä, ihmisen kehoa, ihmiselämää. Jos ei ole kutinaa, ei ole elämää.

Tämän kokoelman runoihin tiivistyy ihmetyksiä ihmisestä. Mitä ihmettä me oikein olemme? Miksi ihmeessä me oikein olemme tässä nyt? Mitä ihmettä me oikein koemme ja tunnemme? Olemmeko oikein vaiko väärin?

Mika Saranpään runoissa on läsnä tarkka katse, ymmärtävä mieli. Runoilijan kielen ja mielen kuvat piirtävät lukijan eteen ihmisen maailmaa, joka on kaikkea. Joka on kaikki.Mika Saranpää:

Mika Saranpää (s. 1969), isä, puoliso, vaari, filosofi, opettajankouluttaja, koulutuspäällikkö, työnohjaaja, muusikko, lauluntekijä, puuveitsien veistäjä, nuotioilla istuskelija. Maanviljelijöiden lapsi, kaupunkeihin kulkeutunut syrjä- kyläinen, asuu nyt Helsingissä. Julkaissut aiemmin musiikkia (Viti siloonen) ja tietokirjoja.

Pentti Stranius & Mirjami Mohéll: Takaa vähän äkkiä - rakkautta edes vähän

ISBN: 978-952-7142-33-2
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 120 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pentti Stranius & Mirjami Mohéll: Takaa vähän äkkiä - rakkautta edes vähän

"Takaa vähän äkkiä - rakkautta edes vähän" on intiimi kirja erilaisista suhteista ja seksi-kokemuksista. Rakkaus, intohimo, halu - miten ne liittyvät toisiinsa. Miten Mies liittyy Naiseen, Nainen Mieheen. Mies ei puhu omista tarpeistaan tai fantasioistaan vaan siitä, millaista erotiikkaa naiset ovat halunneet, millaisia salaisia toiveita naisilla on ollut.

Mies tyydyttää tai ainakin kuvittelee tyydyttävänsä naisten haluja ja kiimaa, paitsi sen yhden, vaimonsa. Miksi näin? Onko syy vaimossa, miehessä, arjen tylsyydessä, turvallisuuden ja tuttuuden turruttavuudessa? Miehen sitoutumisen pelossa, miehen pelossa naista ja naisen valtaa kohtaan? Yhteiskunnassa vallitsevassa kaksinais-moralismissa?

Vai onko kyse enemmänkin Naisen tarpeesta rajata oma yksityisyytensä ja tilansa? Silloin, kun Mies on vain käypäläinen naisten, myös vaimonsa elämässä.

Niin, mitä me oikeastaan tiedämme rakkaudesta, intohimosta ja halusta? Eikö jokaisella ole oikeus tulla onnelliseksi tai onnettomaksi omalla tavallaan? Onko onni elämässä sittenkään tärkeintä? Novellikokoelman tavoitteena on herättää keskustelua ja lisätä avoimmuutta ikiaikaisen teeman ympärillä.Pentti Stranius & Mirjami Mohéll:

Lieksalaiset Mirjami Mohéll ja Pentti Stranius kirjoittavat rohkeasti auki naisen ja miehen kohtaamisen solmukohtia.

Mies vaeltaa muistoissaan ja tilittää villejä kokemuksiaan. Naisen näkökulma on toinen. Vagina ja nainen, vakinainen. Lihaa ja verta, hikeä ja kyyneleitä, seksin täyttämiä äkkikäänteitä.

"Lue tämä kirja. Kaikki on totta, niin totta - paitsi oletko koskaan nähnyt rehellistä paperia?"

Tarja Tuovinen: Hermeksen Siivet

ISBN: 978-952-7142-42-4
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 120 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tarja Tuovinen: Hermeksen Siivet

"Naiset, antakaa miesten olla rauhassa. Älkää olko niin huonoja matematiikassa että yritätte selvittää mahdotonta yhtälöä. Jos pukkien on kiimassaan päästävä tarpeilleen - antakaa heidän mennä. Jos he rakastavat teitä, he tulevat kyllä takaisin. Älkää tehkö naimisesta draamaa. Älkää tuottako itsellenne kärsimystä siksi, että miehen täytyy kokeilla testosteroidejaan jokaiseen seksuaalisesti kiinnostavaan naiseen. Jos olette sellainen nainen, saatte tekin siitä osanne. Jos miehet todellakin naisivat enemmän, olisi useampi nainenkin tyytyväinen".

Eeva työskentelee kriisialueilla Afrikassa ja Aasiassa. Äärimmäisissä olosuhteissa elämän suurimmat tunteet nousevat luontaisesti läsnäoleviksi ja vaikuttaviksi. Eeva rakastuu ja rakastaa, ei yhtä, vaan montaa miestä. Henriä, Juhaa, Danielia, Thomasia...

Eeva käy läpi tuntemuksiaan ja ajatuksiaan entisistä ja nykyisistä miesuhteistaan. Hän pohtii parisuhteen mahdottomia mahdollisuuksia, omistautumista toiselle ihmiselle ja toisen ihmisen omistamisen absurdiutta.

Eeva kohtaa oman naisellisuutensa kehityshistorian. Ilman naisenmallia kasvaneena hän joutui hakemaan naisrooleja feministikirjailijoilta. Kirjallisten esimerkkien myötä hänestä tuli estoton ja vapaa nainen. Keski-iässä Eeva havahtuu kokemuksiinsa ja päättää luopua kaikenymmärtävästä kiltteydestä.

Naiset ja miehet ovat eri planeetoilta, mutta elävät yhdellä ja samalla planeetalla. Yhteisen ymmärryksen, kielen ja mielen löytäminen ei ole helppoa, jos mahdollistakaan. Silti on yritettävä, muuta mahdollisuutta ei ole.

"Eikö kahta ihmistä voinut rakastaa samanaikaisesti tuntematta syyllisyyttä tai mustasukkaisuutta?"


Tarja Tuovinen
Tarja Tuovinen

Tarja Tuovinen on kahdeksankymmentäluvun lopusta lähtien maailmaa kiertänyt avustustyöntekijä. Hänen ensimmäinen teoksensa, Hikeä, kyyneleitä ja sideharsoa: naisena kriisipesäkkeissä (LIKE Pystykorvasarja 2013) perustuu päiväkirjamerkintöihin.

Hermeksen siivistä hän kirjoittaa: Milan Kunderan ohjaamana kirjoitin elämäni uusiksi. Anni Polva kasvatti sisukkuuteen ja periksiantamattomuuteen. Albert Schweitzer toimi ammatinvalinnanohjaajana ja Bruce Chatwin kehotti kiertämään maailmaa ja kävelemään. Simone de Beauvoir ja Doris Lessing opettivat jotain miehistä ja ohjasivat vapauteen. Anaïs Nin neuvoi seksissä. Erica Jong opetti kirjoittamaan rohkeasti. Virginia Woolf opetti luottamaan itseensä. Germaine Greer neuvoi vanhenemisessa. John Gray sekoitti pääni lopullisesti höpinällään Miehet on Marsista ja Naiset Venuksesta -kirjallaan. Ja Suzanne Brøgger näytti esimerkkiä, kuinka vapaudutaan jumalista Hermeksen siivin.

Pasi Hirvonen: Irti sanottu mies

ISBN: 978-952-7142-31-8
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 98 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pasi Hirvonen: Irti sanottu mies

Hirvonen on kirjoittanut ilkikurisen koskettavan romaanin työelämästä ja sen ulkopuolelle pääsemisestä. Jokaisen YT-neuvottelujen maalitauluksi joutuneen tai joutuvan on helppo sukeltaa tähän tarinaan.

Sillä kun valtaapitävät puuhaavat pakkolakeja, välimatka työn ja pakkotyön kesken lyhenee merkittävällä tavalla... Ja kun samaan aikaan eläkeikä nousee vuosi vuodelta, hypyt tuntemattomaan tulevat yleisimmiksi.

Totta se on: työnteko vahingoittaa vakavasti sinua ja ympärilläsi olevia. Sillä jos työnteko olisi terveellistä, ei sitä herkkua rahvaiden iloksi suotaisi!


Pasi Hirvonen
Pasi Hirvonen

Irti sanottu mies on kirjailija Pasi Hirvosen (s. 1970) yhdeksäs kirja.

"Tämän romaanin kirjoitin todella irtonaisesti... tai... siis irtomiehisesti. Olin nimittäin kirjoittaessani irti ihan kaikesta, välillä melkein itsestänikin.

Omistan kirjan niille ihmisille, joille byrokratian säännöistä kiinni pitäminen ja omien aivojen maalaisjärjellinen käyttämättömyys antavat suurimman mahdollisimman tyydytyksen ja kokemuksen ihmisenä olemisesta."

Anna Ahmatova: Olen äänenne. Kootut runot 1904-1966

ISBN: 978-952-7142-00-4
Hinta: 40 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Pehmytkantinen, 832 s.
Anna Ahmatova: Olen äänenne. Kootut runot 1904-1966

KIRJA ON MYYTY LOPPUUN.

Anna Andrejevna Ahmatova, hieno ja monipuolinen kirjailija, kuului runoilijoiden suureen kvartettiin, jossa hänen lisäkseen olivat Marina Tsvetajeva, Osip Mandelštam ja Boris Pasternak. Heidän runoutensa hallitsi Venäjän kirjallisuutta vallankumouksen jälkeen puolen vuosisadan ajan.

Ahmatovan huumaava runotuotanto on nyt vihdoinkin suomennettu kokonaisuudessaan. Suuren ja mahtavan käännöstyön on taiteilijan intohimolla suomentanut Anneli Heliö. Työn tuloksena on 840-sivuinen teos, joka sisältää lähes 600-sivua runoja, Ahmatovan laajan elämäkerran sekä ainutlaatuisen Ahmatovan elämästä kertovan valokuvaliitteen.Anna Andrejevna Ahmatova:

Anna Andrejevna Gorenko syntyi 11. (23.) kesäkuuta 1889 Bolšoi Fontanissa lähellä Odessaa ja kuoli Domodedovossa, lähellä Moskovaa 5. maaliskuuta 1966. Hän oli Venäjän runouden Sapfo ja samalla sen Kassandra. Hänen elämäänsä sävyttivät pakanallinen lapsuus Krimillä, boheemi nuoruus Pietarin avantgarde-taiteilijoiden piireissä, läpimurto 1910-luvulla nimellä Ahmatova, maailmansodat, Venäjän vallankumoukset, ensimmäisen aviomiehen teloitus 1921, Stalinin terrori, ainoan pojan toistuvat vangitsemiset ja leirituomiot, kolmannen miehen menehtyminen vankileirillä 1953, omien runojen julkaisukiellot ja maanalainen kirjoitustyö sekä alituinen pelko vangitsemisesta. Olojen vähitellen vapauduttua Stalinin kuoleman jälkeen hänelle myönnettiin Italiassa kansain-välinen Etna Taormina kirjallisuuspalkinto 1964 ja Oxfordin yliopiston kunniatohtorin arvo 1965.

Ahmatovan isä oli ukrainalainen, äiti venäläinen, isomummo tataariruhtinatar ja isänäiti kreikkalainen. Runoilija itse oli kuin kotonaan eri vuosisatojen ja vuosituhansien kulttuureissa, vuosisadat olivat hänelle käsillä olevaa nyt-aikaa. Ahmatova kävi runoissaan dialogia eri aikakausien runoilijoiden ja taiteilijoiden kanssa eikä hänellä ollut minkäänlaisia ajallisia tahi maantieteellisiä rajoja. Oli vuosikymmeniä, jolloin runot oli kotietsinnän pelossa kätkettävä, jopa poltettava, mutta koskaan Ahmatova ei vaiennut.Anneli Heliö:

Joensuulainen Ahmatova-tutkija ja taiteilija Anneli Heliö on uppoutunut Anna Ahmatovan runouteen ja elämään vuodesta 1992 alkaen. Hänet on palkittu Ahmatovaan liittyvästä käännöstyöstä vuonna 2010 Kareliaani-palkinnolla. Palkitsemista perusteltiin seuraavasti: "Heliö on yksi uusi tien avaaja Venäjän kulttuurin syvempään tuntemiseen".

VALEKSANTERI STUBBIDO: Valehtelijoiden stubin laskuoppi. Ministeritason prosenttilaskennon todella tiivis oppimäärä.

ISBN: 978-952-7142-29-5
Sähköinen julkaisu.
Sivumäärä: 7
Hinta: täysin ilmainen, sis. alv

Kirjan voi ilmaiseksi ladata ja lukea TÄÄLTÄ.
VALEKSANTERI STUBBIDO: Valehtelijoiden stubin laskuoppi. Ministeritason prosenttilaskennon todella tiivis oppimäärä.

Tiivistelmä

Valtiovarainministerin tehtävä on vastata valtion talouspolitiikasta. Vastuullisen talouden toteuttamiseen ja ymmärtämiseen ministerikin tarvitsee ihan rehellistä matematiikkaa.

Yhteenlasku, vähennyslasku, kertolasku ja prosenttilasku ovat usein talouspolitiikasta vastaavan ministerin jokapäiväisiä perustyökaluja. Aina nämä laskemisen perusvälineet eivät näytä olevan ministerin halussa...

Koska Suomen koulutusjärjestelmä on päätetty ajaa alas, päätimme julkaista vastineeksi oheisen ministeritason laskuoppia koskevan perusteoksen. Toivomme tällä teoksella olevan suotuisan vaikutuksen Suomen talouden kehittymiseen ja kilpailukykymme edistymiseen.

Tämä kirja ja sen sisältö ei – ymmärrettävistä syistä johtuen – sovellu minkään koulutusasteen oppikirjaksi.

Keskusrikospoliisi, Valtakunnanvoudinvirasto, Valtakunnansyyttäjänvirasto, Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikkö, Poliisihallitus, Helsingin poliisilaitos, Verohallinto, Valtiovarainministeriön vero-osasto, Finanssivalvonta ja Oikeusministeriö saattavat hyvinkin olla eri mieltä tässä kirjassa esitettyä matemaattista oppia kohtaan.

Silti ja siitä huolimatta: NO SORI!Kirjoittajasta

"Valeksanteri Stubbido" on kirjoittajakollektiivi, joka seuraa erityisesti kotimaista päivänpolitiikkaa. Kollektiiviin kuuluu kuusi eri alojen asiantuntijaa, jotka asemansa vuoksi eivät voi kirjoittaa omalla nimellään. Esikuvanaan kollektiivi pitää Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan poliittista dokumenttiteatteria sekä ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Hurmeen valloittavan viisasta näkemystä ihmisestä.

Tarvittaessa "Valeksanteri Stubbido" -kirjoittajakollektiiviin saa yhteyden kustantajan kautta.

Kirjoittajakollektiivi
Tauno Naumanen: Mestarista johtajaksi

ISBN: 978-952-7142-22-6
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 242 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tauno Naumanen: Mestarista johtajaksi

Tiemestari Jeren tarina jatkuu. Jeren isän paljastumisen jälkeen asema perheyhtiössä asettuu uomiinsa. Myös uusioperhe-elämä Päivin ja pikku-Sarin kanssa luo turvaa ja tunnetta. Mutta sitten yrityksen johdossa olevien sisarpuolten Jarkon ja Raijan elämään tulee ihmisiä, jotka asettavat kaiken vaakalaudalle.

Uudet ihmiset tuovat uusia tuulia, mutta pitääkö niihin sopeutua ja mitä se merkitsee yhtiön toimintatavoille ja arvoille? Omille arvoille?

Tauno Naumanen kirjoittaa uutuusromaanissaan tarkasti ja taloudellisesti. Tarina kuljettaa henkilöitä jouhevasti ja houkuttaa lukijan mukaansa.

Romaanin huikea loppuratkaisu varmistaa, että lukija jää jännityksellä odottamaan trilogian päätösosaa.Tauno Naumanen:

Mestarista johtajaksi onTauno Naumasen (s. 1940 Outokummussa) seitsemäs romaani.

Anne Jokinen: Lapsenkasvoiset aikuiset

ISBN: 978-952-7142-27-1
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 50 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Anne Jokinen: Lapsenkasvoiset aikuiset

Niin pienessä ajassa
kasvavat pienet pojat.
Lapsenkasvoisiksi miehiksi.
Takintaskussa perhosveitsi
ja nyrkkirauta.
Poissa elämänhalu ja usko.
Pienessä ajassa
elämä kulkee
jättäen haavaumat,
herkkään nahkaan
ja mieleen.

Anne Jokisen runot kuvaavat vanhemmuutta, ihmisyyttä, aikuisuutta, ihmisen vastuuta toisesta ihmisestä. Hänen runojensa näkökulma on arkinen kokemus. Ja siksi nämä runot huokuvat pyhyyttä elämää itseään kohtaan.

Me kaikki olemme pieniä ihmisiä. Ensiparkaisusta viimeiseen huokaisuun saakka.Anne Jokinen:

Anne Jokinen (s.1957) on lieksalainen lähihoitaja, äiti ja isoäiti.

Kirjoittamisestaan hän kertoo näin: "Kirjoittaminen on kuulunut aina elämääni. Runoni kertovat aiheesta tai asiasta, joka on koskettanut minua jollain tavoin, välittömästi tai välillisesti. Asia jää mietityttämään, purkautuu paperille, muotoutuu runoksi. Ystävieni ja sukulaisteni usko minuun ja teksteihini on syy ja seuraus siihen, että tämä kirja on tässä. Valmiiksi syntyneenä ja pöytälaatikosta esille ponnahtaneena".

Pirjo Ahlberg: Minussa on kaksi minua

ISBN: 978-952-7142-28-8
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Sidottu, 119 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pirjo Ahlberg: Minussa on kaksi minua

Tahdon uskoa, etteivät asiat vain tapahdu. Niillä on merkityksiä. Se, kuinka suhtaudumme elämämme kokemuksiin, on ratkaisevaa. Jopa ratkaisevampaa kuin se, mitä sinulle lopulta tapahtuu. Merkitystä on myös sillä, kuinka käsittelemme ja kohtelemme itseämme. Uskallammeko rohkeasti tarttua toivon mahdollisuuteen, kun sellainen eteemme ilmaantuu? Selviytyäksemme.

Kirjan tapahtumat ja henkilöt ovat mielikuvitukseni tuotetta. Yhtä omavaltaisesti valitsin tapahtumille paikat ja ajat. Yhteydet todellisuuteen ovat silkkaa sattumaa.

Pirjo Ahlberg on kirjoittanut voimaannuttavan romaanin siitä, kuinka rikotusta lapsuudesta rakentuu ehjä ja rakkaudellinen aikuisuus. Se ei ole koskaan helppo eikä kevyt tie kulkea, mutta se matka on vaivannäön arvoinen.

"Minä olen selviytyjä
ja kannan toivon siementä.
Tarinani ei ole vielä kokonaan kirjoitettu".Pirjo Ahlberg:

Pirjo Ahlberg on espoolainen tiedottaja. Hän on syntynyt Enossa 1953.

Hänen tekstinsä Merellä voitti Juhani Aho 150 vuotta -juhlakilpailun Lastujen Laineet aikuisten sarjan vuonna 2011.

"Työura alkoi valtion virkatehtävissä eteläisessä Suomessa, ja vuosien vieriessä viestintäalan työt tulivat vastaan. Kirjoittaminen kulki mukana purjehdusmatkoilla ja luonnossa liikkuessa. Niistä syntyi proosaa ja artikkeleita eri julkaisuihin".

Minussa on kaksi minua on Pirjo Ahlbergin esikoisteos.

Tony Laine: Mustaa metallia ja muuta sirkutusta

ISBN: 978-952-7142-26-4
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 140 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tony Laine: Mustaa metallia ja muuta sirkutusta

Arki on teräksenharmaata ja teräksenkovaa. Arki vaatii eläjältään välillä teräksiset hermot. Opettajan työpäivän raskaimmat hetket ovat kollegojen kanssa opettajanhuoneessa.

Väkivalta on meidän mielissämme. Se vain odottaa sitä hetkeä, kun mieli muuttuu teoiksi. Mitä tapahtuu, kun sana tulee vihaksi ja matka pimeään alkaa?

Mielisairauksia jaetaan jo. Valitse niistä oma suosikkisi. Mihin nyt vedät normin rajan? Miksi juuri siihen? Oletko aivan varma, että se normin paikka on juuri siinä?

Kuinka tasata tilit ympäröivän maailman kanssa? Kuinka olla sujut myös itsensä kanssa? Yksin se on hankalaa. Ihminen tarvitsee toista elollista. Se toinen voi olla mies tai nainen. Fani tai idoli, pelkkä tärisevä ääni radiossa. Yläkerran mummu. Tai kissa, ja miksei vaikka marsu, jos se on tarpeeksi vaaraton ja pehmeä?

Likaisen työn tekijää tarvitaan aina, mutta entä kuningasta? Tarvitaanko mihinkään enää kuningasta?

Tony Laine kuvaa novelleissaan perusihmisen peruselämää niin pistävästi, että lukijaan osuu. Uppoaako lukija, se on hänen asiansa. Se on kuitenkin varmaa, että tämän kirjan luettuaan arkiset havainnot näyttäytyvät toisin.

Nämä novellit ovat samanaikaisesti julmia ja herkkiä, kauniita ja rujoja. Ennen kaikkea näillä riveillä on syvästä surusta kumpuava vapauttava nauru.Tony Laine:

Tony Laine (s. 1971) on kangasalalainen kirjailija ja runoilija. Häneltä on aiemmin julkaistu kaksi runokokoelmaa.

Hän voitti valtakunnallisen Runo-Kaarina -kilpailun vuonna 2009 flarf-henkisellä runokokoelmallaan. Voittajakokoelma Mäyräkoirakulkuetta odotellessa julkaistiin Kaarinan kaupungin kustantamana. Vulgaari parveketervehdys, avantgardistinen toinen runokokoelma, ilmestyi ntamolta vuonna 2013.

"Laineen runous on hengästynyttä ärsyketulvaa, jota lukiessa saavuttaa jotain katharsikseen verrattavaa silloin kun kirja on pakko laittaa hetkeksi sivuun. Sisäinen monologi parodioi hyperkapitalistisen yhteiskunnan järjetöntä mielikuvasaastetta, ja samalla auttaa lukijaansa tiedostamaan, että elämä on muutakin. Rytmi on säälimätön, kirjoitus läpäisemättömän tiheää, ja saavutat rauhan juuri kun se ylittää sietokykysi. Laineen tinkimättömyys ansaitsee kiitoksen. Hänellä ei tunnu olevan tarvetta miellyttää mitään tai ketään, ja juuri siksi tekstille avoin lukija voi saada siltä paljon."
Kriitikko Vesa Rantama, Nuori Voima, 2/2014

Novellikokoelma Mustaa metallia ja muuta sirkutusta on hänen ensimmäinen proosateoksensa.

Veikko Happonen: Ristiriipunta

ISBN: 978-952-7142-24-0
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 208 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Veikko Happonen: Ristiriipunta

Ihminen ei ole toiselle ihmiselle susi eikä ahma eikä karhu. Ihminen on toiselle ihmiselle vain ja ainoastaan toinen ihminen. Itsensä ja lajitoverinsa peili ja mitta.

Ihmisen kohtaamiseen ja ymmärtämiseen ei tarvita kieltä, pelkkä mieli ja sen ymmärtäminen riittävät. Sillä pohjimmiltaan me olemme nisäkkäitä, viettien mukaan toimivia eläimiä.

Tässä novellikokoelmassa ihmisen mitta ilmenee eri kulisseissa, eri taopahtumasarjoissa, eri ihmisille. Silti jokaisessa tarinassa on yhteinen nimittäjä, johon lukija – ihmisyytensä ansiosta – voi samaistua.

Ja jos näistä tarinoista haluaa nostaa esille yhden opetuksen, kuuluu se näin: "Törmäyksiltä välttyy, kun toinen osapuoli älyää väistää".

Mikkeliläinen Veikko Happonen osoittaa eskoiskokoelmassaan hallitsevansa laadukkaan suomalaisen novellistiikan kielen ja mielikuvituksen. Tarinat ovat moniulotteisia, surumielisen hauskoja, opettavaisia ja ennen kaikkea humaaneja.Veikko Happonen:

Veikko Happonen (s. 1943) on mikkeliläinen, eläkkeellä oleva lukion äidinkielen ja psykologian lehtori, perhokalastaja ja lausuja, on kirjoittanut ensimmäisen novellikokoelmansa.

"Harrastan ympäristöoppia ja askartelua", hän sanoo ja jatkaa: – "Sanat ovat kiinnostavampia askartelun välineitä kuin höyhenet, kivet tai puu. Lause on lyhyt vastine sille, mitä tapahtuu silmien takana!"

Topi Linjama & Pauliina Kainulainen: Kohtuus vaarassa. Onnen aikoja kohtuullisella planeetalla

ISBN: 978-952-7142-13-4
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 36.15
Nidottu, 216 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Topi Linjama & Pauliina Kainulainen: Kohtuus vaarassa. Onnen aikoja kohtuullisella planeetalla

Ihmisen tavaton puuhakkuus on aiheuttanut massiivisen sukupuutto-aallon, ilmakehän lämpenemistä ja muita kohtuuttomuuksia. Systeemi on mätä. Luonto on loppuunmyynnissä. Suunnan on muututtava.

Tämä pamfletti esittelee uuden kohtuuden kulttuurin alkuja. Huomio siirtyy talouskasvusta hyvinvointiin ja onnellisuuteen, minästä meihin ja aineellisesta aineettomaan.

Pamfletissa käsitellään mm. kestämätöntä kasvua, eläintuotannon rajattomuutta, ekologisen kriisin haasteita koulumaailmalle ja kasvatukselle, ilmastonmuutoksen yksilöllisiä ratkkaisuja tekojen tasolla, kaupunkiviljelyä, talvikalastusta, Suomen ensimmäistä yhteisömetsää, kaivosmanifestia, mainonnan kieltämistä lailla, muovikasseista luopumista, hiljaisuuden kohtuullisuutta, karjalaista luontoa, Sammon murusia, omaehtoista kasvokkaistoimintaa sekä Salon seudun kohtuustoimintaa.Topi Linjama & Pauliina Kainulainen:

Kirjoittajat ovat pohjoiskarjalaisen Kohtuusliikkeen aktiiveja.

Lisätietoja Kohtuusliikkeestä: www.kohtuusvaarassa.com

HUOM!! Kohtuuspamflettia voi ILMAISEKSI lukea ja ILMAISEKSI ladata tästä linkistä: http://www.e-julkaisu.fi/kohtuusvaarassa/onnen_aikoja_rajallisella_planeetalla/

Katja Väänänen: Jumalanpuisto

ISBN: 978-952-7142-11-0
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 260 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Katja Väänänen: Jumalanpuisto

Jumalanpuisto kertoo sukutarinan, jossa kolmekymppinen Silva etsii vastauksia niihin kysymyksiin, joita ei lapsena saanut ääneen esittää. Nyt, oman perheen perustamisen äärellä, hän rohkaistuu avaamaan suvun sanomattomia salaisuuksia.

Katja Väänänen on kirjoittanut tyylikkään, ihmisen kokoisen tarinan, jossa elämä näyttäytyy vaativana, antoisana ja koskettavana matkana. Matkana, jolle meidät ovat saatelleet ne, jotka ovat edeltämme jo kulkeneet.

Heidät meidän on tunnettava, jotta voisimme omaa tietämme edetä. Jotta osaisimme tuntuvasti askeltaa.Katja Väänänen:

Katja Väänänen (s. 1975) on kuopiolainen teatteriohjaaja-opettaja (FM).

Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta, jossa opiskeli teatterin ja draaman tutkimusta, kotimaista kirjallisuutta ja puheviestintää. Draamakasvatusta hän opiskeli Jyväskylän yliopistossa.

Jumalanpuisto on Katja Väänäsen esikoisromaani.

Katja on ihanan tyttären äiti.

Ja lisäksi hän rakastaa teetä, villasukkia ja kuunsiltoja.

Marja Simola: Jäähyväiset Viipurille

ISBN: 978-952-7142-12-7
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 150 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Marja Simola: Jäähyväiset Viipurille

Tämä kirja kertoo Marja Simolan isoisän Otto Kotilaisen ja hänen perheensä elämästä talvisodan ja jatkosodan aikana. Kirja perustuu Simolan äidin Hellin ja tädin Aino kertomuksiin, Otto-isän muistiinpanoihin sekä heidän kaikkien kirjeisiinsä sodan ajalta. Erityisesti kirjassa liikutaan Viipurissa.

Kaikki asiat eivät ehkä ole oikein. Ihmiset muistavat asioita eri tavalla. Kaikki kirjan henkilöt ovat jo kuolleet. Heiltä ei voi kysyä enää mitään.

Ehkä Sinulla on samanlaisia kokemuksia, ja kirja rohkaisee Sinua muistamaan vanhoja asioita. Muistojen ei tarvitse olla aivan oikein, mutta sinulle ne ovat oikein ja tärkeitä.

Kirjassa on myös suvun omia valokuvia.

Mukavia muisteluhetkiä.Marja Simola:

Joensuulainen tietokirjailija Marja Simola on koulutukseltaan filosofian lisensiaatti (geologia) ja valtiotieteen maisteri (kansantaloustiede).

Hän on kirjoittanut lukuisia järjestöhistoriikkeja sekä erikoistunut myös selkokirjojen kirjoittamiseen. Hän toimii myös Selkokeskuksen kouluttajana Itä-Suomessa.

Aino-Räty Hämäläinen: Kynnyksillä

ISBN: 978-952-7142-07-3
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 176 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Aino-Räty Hämäläinen: Kynnyksillä

Fil.tohtori Aino Räty-Hämäläinen kuvaa avoimesti kirjassaan elämänsä matkaa. Kun koulun päättymisen jälkeen pieneen matkalaukkuun oli varaa pakata vain vähäistä tarpeellista, jäi tilaa ottaa mukaan ilo, innostus ja suunnaton kiinnostus kaikkeen uuteen.

Usein kolminkertaisiksi venyneet työpäivät ovat verottaneet terveyttä, mutta ovat lahjoittaneet elämälle mitä ruhtinaallisimman sisällön. Hän kertoo niistä voiman lähteistä, jotka antavat toivoa myös vaikeina päivinä.

Ikääntyminen on ihmiselämän mielenkiintoinen jakso, jossa itse kukin punnitaan. Taiteilijat eivät jää "eläkkeelle", koska heillä on luomispakko ja vimma jatkaa työtään. Myös moni eläkkeelle jäänyt haluaa päiviinsä uusia haasteita ja toteuttaa unelmiaan, joihin aiemmin aika ei riittänyt. Tutkimusten mukaan vireys lisää terveyttä ja innostuneisuus karkottaa yksinäisyyttä.

Aino Räty-Hämäläinen oli kuusi vuotta miehensä omaishoitajana ja tuon ajan kuvaus on yksi kirjan kiinnostavimpia. Asiat ovat täysin ajankohtaisia edelleen ja panevat kyselemään, miten yhteiskunta arvostaa ikääntyneitä.

Kirja on kirjoittajansa selviytymistarina, jossa eletyt vuosikymmenet kuitataan kiitollisuudella.Aino-Räty Hämäläinen:

Aino Räty-Hämäläinen (s. 1929) on suomalainen kirjailija ja teatterihistorioitsija. Hän on työskennellyt muun muassa Yleisradion kulttuuri- ja taidetoimittajana sekä Espoon ja Turun kulttuuritoimenjohtajana ennen jäämistään eläkkeelle Helsingin kulttuuritoimenjohtajan virasta vuonna 1991. Räty-Hämäläinen on toimittanut runokokoelmia ja kirjoittanut lukuisia taiteilijaelämäkertoja sekä Karjalaa käsitteleviä teoksia. Lisäksi hän on käsikirjoittanut vuonna 1973 valmistuneen Matti Tapion ohjaaman pitkän televisiodokumentin Elän tätä päivää - lähikuva näyttelijä Tauno Palosta.

Aino Räty-Hämäläisen teoksia ovat muun muassa vuonna 1969 ilmestynyt Tauno Palon omaelämäkerta Käsi sydämellä, jonka toimitustyöstä hän vastasi, sekä vuonna 2000 julkaistu Räty-Hämäläisen aviopuolison Tapio Hämäläisen elämäkerta Pohja se on miunkii säkis. Hänen viimeisin teoksensa on 2010 julkaistu Arvoituksellinen muusa - inspiraation lähteillä, jossa Räty-Hämäläinen käsittelee muusan käsitettä ja sen historiaa.

Leo Tolstoi: Mitä on raha?

ISBN: 978-952-7142-18-9
Hinta: 20 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 36.01
Nidottu, 80 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Leo Tolstoi: Mitä on raha?

Leo Tolstoi (1828-1910) oli sekä kirjailija, filosofi, maanviljelijä, suutari, mystikko, pasifisti että anarkisti.

Yhteiskunnallisena ajattelijana ja vaikuttajana hän piti yhtenä pääteemanaan köyhyyden vastustamista sen kaikissa muodoissaan. Valtio ja kirkko edustivat hänelle koneistoja, jotka mahdollistivat ihmisten eriarvoistamisen. Sen, että yläluokka - rikas ja vähälukuinen eliitti - eli muiden tekemän työn hedelmillä.

Vuonna 1886 Tolstoi julkaisi rivakan yhteiskunnallisen teoksen ТАК ЧТО ЖЕ НАМ ДЕЛАТЬ. Teos julkaistiin Suomeksi 1908 nimellä Mitä meidän siis on tekeminen? (Otava, suom. K. W. Järnefelt). Aiemmin samana vuonna kirjan neljästä pääluvusta oli jo julkaistu erillispainoksena pamfletti nimellä Mitä on raha?, jonka suomensi Sulo Wuolijoki.

Tässä yhä vain ajankohtaisemmaksi käyvässä pamfletissa Tolstoi osoittaa kynän voimalla sen, kuinka väkivaltainen ja orjuuttava väline raha on. Ja kuinka rahalla alistetaan kokonaisia kansoja. Työntekijän alistamisen välinettä Tolstoi kutsuu rautaiseksi palkkalaiksi. Tätä termiä Suomen hallitus ei ainakaan syksyyn 2015 mennessä ole vielä keksinyt ottaa käyttämäänsä uuskieleensä, vaikka teoillaan rautaista palkkalakia toteuttaakin.

Näinä kvartaalitalouden ja kuoliaaksisäästämisen aikoina Leo Tolstoin anarkistinen eli tervejärkinen näkemys rahasta, omistamisesta ja luonnonvarojen riistämisestä osoittautuu viiltävän tarkaksi, ajattomaksi ajankuvaksi. Vai mitä olette mieltä näistä Tolstoin lauseista, jotka hän kirjoitti 130 vuotta sitten?

"Voin hyvin kuvitella mielessäni ihmisiä, joilta riistetään vesi ja raitis ilma, koska toiset ihmiset tahtovat ottaa itselleen yksinomaisen vallan veteen ja ilmaan, vaikka viimemainitut toisille ovat aivan välttämättömät".

"Terveelle ihmisjärjelle on aivan selvää rahan olevan syynä siihen, että toiset voivat orjuuttaa toisiaan".Leo Tolstoi:

Leo Tolstoi (1828–1910) on yksi tunnetuimmista venäläisistä kirjailijoista. Tolstoin tunnetuimpia teoksia ovat Sota ja rauha (1865-1869) sekä Anna Karenina (1875-1877). Tyyliltään hän edustaa realismia.

Aimo Salonen: Golgatasta itään

ISBN: 978-952-7142-21-9
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 331 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Aimo Salonen: Golgatasta itään

Kuvitteellinen ellei peräti mielkuvituksellinen pieni kaupunki jossain päin Suomea. Maakunnallisen sanomalehden utelias toimittaja kiinnostuu yhteisten asioiden hoitamisesta siinä määrin, että isona virkanaisena kaupungin palkkalistoilla toimiva vaimo sekä paikalliset valtamiehet eivät tykästy. Lisukkeensa tuo tarjous, josta toimittaja ei voi kieltäytyä. Kukapa meistä ei haluaisi olla Pontius Pilatus, joka pääsee käyttämään historian suurinta päätäntävaltaa?

Kaksi aikaa kohtaa toisensa pääsiäisenä kaupungin Golgatalla. Ja kaksi ihmistä kohtaa toisensa. Historia sen sijaan ei koskaan toista itseään, ainoastaan me ihmiset toistamme itseämme.

Joensuulaisen toimittajan Aimo Salosen fiktio on riemastuttava fantasia siitä, millaista elämä saattaisi joskus jossain olla.

Golgatasta itään osoittaa sanan voimalla, että elämä on pohjimmiltaan yhtä suurta teatteria, jossa me olemme yhtä aikaa käsikirjoittajia, ohjaajia, kuiskaajia, lavastajia, puvustajia, näyttelijöitä, avustajia ja katsojia. Olkaamme siis tässä isossa teatterissa ja suuressa näytelmässä armollisia - taputtakaamme ja naurakaamme itsellemme sekä toisillemme.

Romaani voisi sijoittua mihin tahansa suomalaiseen kaupunkiin. Siten kyseessä on yleissuomalainen tarina siitä, millaista yhteisten asioiden hoitaminen saattaisi olla. No, onneksi kyse on vain kirjoittajan mielikuvituksen vapaasta liihoittelusta. Sillä eihän tämmöistä oikeasti voisi tapahtua!Aimo Salonen:

Evakkokarjalaisista juurista kasvanut, Ylä-Savossa varttunut, Pirkanmaalla opiskellut, Pohjois-Karjalaan kotiutunut ja Joensuussa journalistina leipäänsä luova Aimo Salonen tunnetaan tarkasta, oivaltavasta ja oikeudenmukaisesta sanalla sivaltamisestaan.

Aimon arvostettua kirjallista vaikuttamista päästään nyt nauttimaan myös fiktion muodossa. Golgatasta itään - Fantasia joenvarren kaupungista on tekijänsä esikoisromaani ja jos ennustaa saa, se on vasta alkua.

Kari Tahvanainen: Ei haittaa

ISBN: 978-952-7142-15-8
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82
Nidottu, 67 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kari Tahvanainen: Ei haittaa

Runoilija menee metsään ja katsoo sieltä käsin ihmistä itsessään, ihmistä lajitovereissaan. Runoilija katsoo, kokee ja ihmettelee. Kirjaa ihmettelynsä sanoiksi.

Syntyy runoja, jotka tekevät tietoiseksi. Syntyy runoja, joiden kieleen lukijan on rauhaisaa hukuttautua.

Kari Tahvanainen luo runoillaan maailmalle mitan ja ihmiselle mittasuhteet yhtenä pienenpienenä luontokappaleena.Kari Tahvanainen:

Kari Tahvanainen on joensuulainen kirjailija, kolumnisti, freelance-toimittaja ja kulttuurin monitoimimies.Karin aiempia teoksia ovat:
 • Kosmoskynällä. Runokokoelma (Kustannuskynnys, 2009)
 • Eläimenkaltaiset ystäväni - ja muita kertomuksia (Ilias, 2006)
 • Erasmus - kertomuksia humanismin hengessä (Ilias, 2003)
 • Nomadi, runokokoelma (Ilias, 2002)
 • Armas aika (omakustanne, 1997, toinen painos 2000)
 • Tähdenlento leimalla (omakustanne, 1997, toinen painos 2000)
 • Vuosi kertaa (omakustanne, 1997, toinen painos 2000)
Karin blogi osoitteessa: http://kartsanlokikirja.blogspot.fi/

Kalle Tamminen: Enkelten baari

ISBN: 978-952-7142-14-1
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82
Nidottu, 34 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kalle Tamminen: Enkelten baari

"Runous nousee höyrynä suista, se on tarpeen kaikkialla", lauloi suomalainen lyyrikko vuonna 1990, ja on yhä oikeassa.

Kalle Tamminen toteuttaa tuota mainittua viisautta. Hänen runoissaan arkea katsotaan toisin ja nähdään sen harmauden monikirjavaisuus. Se, mitä oli ja se, mitä on, kirjautuvat selkeinä ja suorina havaintoina riveille lukijan tulkittavaksi ja kuvitettavaksi.

Kalle Tammisella on omintakeinen kieli, jonka suoruus samanaikaisesti sivaltaa, satutaa ja sivelee.

Ja juuri sehän on runouden, sanataiteen ja elämän itsensä perimmäisiä tarkoituksia: sivaltaminen, satuttaminen ja siveleminen.Kalle Tamminen:

Valkeakoskelainen Kalle Tamminen on syntynyt vuonna 1990.

Enkelten baari on hänen neljäs runokokoelmansa.Pirkko Arola: Puu muistaa kasvunsa

ISBN: 978-952-7142-08-0
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 92 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pirkko Arola: Puu muistaa kasvunsa

KUUNTELEN SYNTYMÄTÖNTÄ

Kuuntelen syntymätöntä
      aavistan menneiden ääniä

astun maisemaan, se tulee minuun
laskemaan pilviä, poimimaan metsätähtiä
      poutaisena päivänä.

Pirkko Arola ( s. 1946 ) on riihimäkeläinen runoilija.

Hän on julkaissut myös laulu-ja aforismikokoelmia.

Puu muistaa kasvunsa on hänen kolmas runokokoelmansa.


Anne Siikaluoma-Tervonen: Suuret Sateet tulevat

ISBN: 978-952-7142-15-8
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 60 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Anne Siikaluoma-Tervonen: Suuret Sateet tulevat

Mutta vuoretkin järkkyvät
ja viisaus katoaa
kun tyhmyys on tiivistynyt
tarpeeksi paksuksi kerrokseksi
vuorten ylle.

Anne Siikaluoma-Tervonen kirjoittaa klassisista ja iättömän ajattomista aiheista modernisti.

Runot ovat eeettisesti ja esteettisesti vahvoja, surmielisen kauniita kuin ihmiselo itse.

Pääteemoiksi nousevat luonto sekä ihmisnisäkkään valtava vastuu maapallosta, kaikesta elävästä. Nykyaikaan luodaan perspektiiviä antiikin myyttien kautta.

Toivoa ei ole, se on menetty. Ja siksi se toivo on luotava ja synnytettävä uudestaan.


Anne Siikaluoma-Tervonen
Anne Siikaluoma-Tervonen

Anne Siikaluoma-Tervonen (s. 1960) on oululainen historian ja yhteiskuntaopin opettaja.

Hän on harrastanut runojen kirjoittamista viitisentoista vuotta. Suuret sateet tulevat on hänen esikoisteoksensa.

Hän on erikoistunut antiikin historiaan ja arkeologiaan ja ollut myös arkeologisilla kaivauksilla Italiassa. Hän on opiskellut ja myös opettanut Italian kieltä sekä opettanut lisäksi filosofiaa.

Anne Siikaluoma-Tervonen on ollut stipendiaattina sekä Villa Lantessa Roomassa että Suomen Ateenan instituutissa Ateenassa, joissa hänellä on ollut tutkimuksen kohteena Antiikin mytologia on ollut tutkimusteni kohteena.

Ennen opettajan töitä hän työskenteli free lance -radiotoimittajana Yleisradion Oulun toimituksessa.

Runoteoksen kaksi runoja on käännetty ja julkaistu italiaksi. Ne löytyvät Andante -lehden verkkosivuilta osoitteesta: www.oulundanteseura.fi/andante/

Päivi Nenonen: Maleskelulupa

ISBN: 978-952-7142-09-7
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 186 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Päivi Nenonen: Maleskelulupa

Oon kuullut, on kaupunki tuolla! Siis Pietari, aiemmin Leningradiksi kutsuttu. Sinne suuntasi elämänpiirinsä 1990-luvulla lopussa Päivi Nenonen, joka hurmaantui Venäjästä niin, että päätti oppia maan tavoille.

Kulttuuriin sisällepääsemisen myötä Päivi Nenonen on ottanut haltuun venäläisen kielen ja venäläisen mielen, venäläiset tavat syödä ja juoda, venäläiset tavat iloita ja surra, venäläisen tavan elää.

Hän on myös syvällisesti tutustunut kulttuuriin ja erityisesti kirjallisuuteen. Ensin opiskelemalla ja myöhemmin suomentamalla venäläistä kirjallisuutta. Päivi Nenonen on kirjoittanut Venäjästä ja venäläisyydestä 27 upeaa tarinaa. Näiden tarinoiden myötä lukija ymmärtää, että meidän on aktiivisesti unohdettava rajat ja aktiivisesti muistettava olla tekemisissä naapureittemme kanssa. Siten me muistamme ihmisyyden, joka ylittää kaikki rajat.

"Minun elämääni Venäjä tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Vaikka olin syntynyt ja kasvanut Pohjois-Karjalassa, Venäjä oli aina ollut minulle jokin suuri ja merkityksetön tyhjä. Suomen raja päättyy tuohon, ja sen jälkeen on valkoista aluetta. Enkä tarkoita tällä vain karttaa, vaan kaikkea muutakin. Ja sitten äkkiä se valkoinen alue otti ja heräsi minulle eloon".Päivi Nenonen:

Päivi Nenonen on syntynyt Kiteellä vuonna 1971.

Hän on kirjailija, runoilija ja suomentaja.

Häneltä on ilmestynyt kaksi runokokoelmaa: Takatalvi (Runogalleria 2008) ja Kynttilän päivä/День свечи (St-Peterburg, Juolukka 2010) ja venäjänkielinen novellikirja Мелочь, но приятно (St-Peterburg, Oblik 2008).

Hannu Sivonen: Sairas kertomus

ISBN: 978-952-7142-16-5
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 202 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Hannu Sivonen: Sairas kertomus

Kaikki on vonksinvinksin & keikunheikun! Sairaan kipeitä tarinoita tosiolevaisesta!

Viikatemies, jolta palavat hihojen lisäksi vähän muutakin. Presidentinkaltainen mies, jonka muisti häröilee. Hiekkamies. Mittamies. Mustaviiksinen mattokauppias Istanbulissa. Jumala. Kulmahammaskeiju. Reproof Organization for Disturbingly Behaving People...

Hannu Sivosen oudoissa tarinoissa ja sairaan kipeältä näyttäytyvässä maailmassa seikkailee ihmeellisiä ihmisiä. Kun kirjan rivejä vähän raaputtaa, alkaa päähenkilöiden ja tarinoiden outous näyttää normaalilta. Siltä maailmalta, jossa me elämme.

Missä kulkeekaan outouden ja normiperseyden välinen raja? Ei missään.Hannu Sivonen:

Kiteeläinen moniosaaja Hannu Sivonen (s. Ilomantsissa 1968) hallitsee sanansäilän ja tarinaniskennän lisäksi mm. varastomiehen, autonkuljettajan, sairaalatarviketyöntekijän, puusepän, metallimiehen, puutarhatyöntekijän, vastaanotto-virkailijan, lääkintämiehen, pintakäsittelijän sekä basistin tietotaidot.

Ja ennen kaikkea - hän on isä.Aliisa Engdahl: Olitko sinä - olinko Minä?

ISBN: 978-952-7142-17-2
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 128 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Aliisa Engdahl: Olitko Sinä - olinko Minä?

Tässä teoksessa vahvasti eletyistä tunteista kirjoitetut runot kuvaavat matkaa, jota kirjoittaja on kulkenut.

Rakastettu mies on mennyt pois, lopullisesti. Rakastava nainen on jäänyt yksinsalaisuuksien, selittämättömyyksien, surunsa, tuskansa ja kaipauksensa kanssa.

Intiimit ja tiivistunnelmaiset runot antavat lukijalle mahdollisuuden peilata tekstejä henkilökohtaisiin kokemuksiinsa ja merkityksiinsä. Omaan polkuunsa.Helvi Ahvenainen: Kukkia lumessa

ISBN: 978-952-7142-19-6
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 188 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Helvi Ahvenainen: Kukkia lumessa

Mitä on syntyä vaikeasti liikuntavammaisena tyttölapsena pohjoiskarjalaiseen suurperheeseen sodanjälkeisessä Suomessa? Perheellä ei ole valmiuksia selviytyä tilanteesta, mutta siihen sopeudutaan.

Varhaislapsuus perhepiirissä antaa suojaa ja vapautta liikkua omilla ehdoilla, koulunkäynti tulee mahdolliseksi vain erityiskoulussa Helsingissä. Sisäoppilaitoksesta tulee toinen kasvuympäristö. Se on suljettu 1950-lukulainen laitosympäristö, joka mahdollistaa 8-vuotisen kansakoulun oppimäärän suorittamisen. Koulu tarjoaa myös myönteisiä ihmissuhteita ja virikkeitä taiteellisten sekä kirjallisten harrastusten parissa. Vieraantuminen kotiympäristöstä on väistämätöntä.

Kirja on tekijänsä esikoisteos. Vasta vuosikymmenien takaa on ollut mahdollista nähdä, miten kiinteästi oma lapsuustarina on liittynyt suomalaisen yhteiskunnan kehittymiseen. Havainto on auttanut pääsemään yli lapsuuteen liittyneistä kipukohdista.

Oma tarina on ollut tarpeen kertoa senkin vuoksi, että se on samalla erään lapsiyhteisön tarina, jota aikaisemmin ei ole kerrottu.Helvi Ahvenainen:

Helvi Ahvenainen on syntynyt Juuassa vuonna 1941. Synnynnäinen liikuntarajoitteisuus on asettanut tiettyjä kehyksiä hänen mahdollisuuksiinsa opiskella ja osallistua työelämään. Hän on koulutukseltaan diakoni.

Hän harrastaa myös applikaatio-ompelua, jonka tuotoksina hänellä on ollut useita näyttelyjä. Ahvenainen on tehnyt kuvituksen lastenkirjaan Mitä tapahtuikaan Unimaassa.

Kirjoittamista hän on harrastanut 1950-luvulta lähtien. Nuoren Voiman Liiton kirjallisen harrastuspiirin jäseneksi hän pääsi runokokoelmalla 1958. Helvi Ahvenainen on osallistunut kirjoittajakoulutuksiin ja muutamiin kirjoituskilpailuihin. Kelan valtakunnallisessa kirjoituskilpailussa 1981 hän sain 2. palkintosijan kirjoituksella Kotiäidin elämänkoulu (julkaistu teoksessa Jos jokainen putoaisi paikaltaan).

Viimeksi kuluneet 18 vuotta hän on harrastanut mietiskelyä elämän ilmiöiden moninaisuudessa ja opiskellut vastavuoroista sosiaalista kanssakäymistä vapaaehtoistyöhön perustuvassa yhdistyksessä, jota aikanaan oli perustamassakin.

Pentti Laasonen: Kadonnut isoäiti ja Pietarin vetovoima

ISBN: 978-952-99939-9-4
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.3
Nidottu, 176 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pentti Laasonen: Kadonnut isoäiti ja Pietarin vetovoima

Eräänä päivänä äiti uskoutuu pojalleen, ettei sukuhistoria ole sitä, mitä on kerrottu. Mieheksi kasvettuaan poika ryhtyy selvittämään sukunsa historiaa – keitä olivat isoäiti ja isoisä, miksi äiti joutui vieraiden kasvattamaksi. Alkaa tiedonkeruu, johon yhdistyvät dokumentoitu ja tulkittava historia. Se, mistä ei ole asiakirjoja, on kuvitettava mielellä.

Syntyy tarina, jonka keskiössä on kadonnut isoäiti – kiteeläisen torpparin tytär. Hänestä löytyy jälkiä Pietarin kaupungista, jonne hänen veljensä oli muuttanut parempien aikojen perässä. Suurkaupunkiin näin syntynyt suku tarjosi isoäidille turvapaikan, kun elämä ja kohtalo pakottivat tekemään vääjäämättömiä valintoja.

Kiteen kirkkoherran U.W. Télenin muodostama säätyläissuku sivusi vaikutuksellaan isoäidin sukua, eritoten isoäitiä itseään. Näiden kahden suvun sosiaalinen kohtaaminen tarjoaa kiinnostavan kuvan 1800-luvun loppupuolen säätyläisten ja yhteisen kansan suhteista. U.W. Télenin elämäkerta kietoutuu isoäidin tarinaan välttämättä ja laajoin vedoin. Tarinan loppu on arvoituksellinen, sillä historian lehdet eivät suo lopullista totuutta.

Suomalainen historiantutkija ja kirkkohistorian professori Pentti Laasonen yhdistää henkilökohtaista sukuhistoriaansa käsittelevässä teoksessaan säätyläisten ja kansanihmisten elämänvaiheet. Näistä elementeistä punoutuu hieno ja suuri kertomus ihmisistä ajan virrassa. Ihmisistä, joiden on tehtävä valintoja joskus pakonkin edessä.Pentti Laasonen:

Pentti Laasonen (s. 1928) on suomalainen historiantutkija. Hän oli 1980–1992 Helsingin yliopiston Suomen ja Skandinavian kirkkohistorian professori. Hänen tutkimusalaansa oli kirkollinen kansankulttuuri, luterilainen ortodoksia ja vanha suomalainen oppihistoria.


Anja Koivunen: Tankako vaiko hai ku?

ISBN: 978-952-7142-06-6
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 78 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Anja Koivunen: Tankako vaiko hai ku?

"Suomenkielikin suostuu japanilaiseenrunoilumuottiin." Näin toteaa Anja Koivunenrunokirjassaan, jonka hän on sommitellut tanka- ja haikumuotoon.

Japanilaisen perinteen tavoin runojen aiheita ovat luonto ja kaipaus.

Kirja on tekijän toinen runokokoelma.Anja Koivunen:

Joensuulainen Anja Koivunen on syntynyt Juuassa. Työuransa hän teki erikoissairaanhoitajana.

Kirjoittamisen ja lausunnan opintoja Anja Koivunen on toteuttanut V.A. Koskenniemen "Ah, enkö ma hautaan asti myös koululainen lie?" lauseen viitoittamana.

Lisätietoja: http://pkkirjailijat.jns.fi/show.cgi?id=346
Veikko Huotarinen: Viattomien surmavirret

ISBN: 978-952-7142-05-9
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 94 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Veikko Huotarinen: Viattomien surmavirret

Ihminen on toiselle ihmiselle ihminen, kaikessa pahuudessaan, kaikessa hyvyydessään.

Historia ei toista itseään, vaan ihminen toistaa itseään eri aikakausina. Antiikin Colosseumista on lyhyt taival Auschwitziin, My Laihin, Srebrenicaan, Groznyyn...

Ihmiskunnan matka halki ajan on jättänyt jälkeensä niin kauneutta kuin kauheuttakin. Kulttuurit ovat kukoistaneet ja raunioituneet. Ja aina on raunioilla kuulunut itku, aina raunioihin valunut ihmisen tuskainen kyynel.

Kirjailija Veikko Huotarinen käy uutuusteoksessaan runon voimakeinoin julmuuden ja diktatuurin kimppuun. Säälimättömän surullisilla ja totisilla sanoillaan Huotarinen muistuttaa meitä siitä, että me kaikki olemme sekä syyllisiä että vastuullisia siihen, mitä on tapahtunut. Ja mitä tulee tapahtumaan.

Teos on hiljainen huuto syyttömien ja viattomien uhrien puolesta. Vahvan moraalisena ja omakohtaisena tekstinä Veikko Huotarisen runoteos haastaa lukijan pohtimaan henkilökohtaisen vastuun merkitystä elämässä.Veikko Huotarinen:

Nurmeslainen eläkkeellä oleva opettaja Veikko Huotarinen on julkaissut 13 kirjaa. Hänen teoksissaan on vahvasti läsnä ihmisyys – se, mitä ihmisenä oleminen meiltä vaatii.

Hän on teoksissaan käsitellyt myös paljon Vienaa ja Karjalaa – Suomea ja Venäjää, rajamaan kieltä ja kulttuuria.

Monityylisenä tekstitaiturina kirjailija Veikko Huotarinen hallitsee niin asiatekstin, proosan, esseismin kuin lyriikankin.

Lisätietoja: http://personal.inet.fi/koti/huotarinen/index.htm
Markku Kailaheimo: Kirjoituksia stoalaisuudesta

ISBN: 978-952-7142-02-8
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 11.1
Nidottu, 238 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markku Kailaheimo: Kirjoituksia stoalaisuudesta

"Kun puhutaan filosofiasta niin yleensä ensimmäiseksi tulee mieleen akateeminen yliopistomaailma professoreineen ja tutkijoineen. Mutta filosofia ei ole vain – ei ainakaan saisi olla – tiedeyhteisöjen yksityisomaisuutta. Filosofia kuuluu meille kaikille ja kaikki me sitä elämässämme käytämme ja harjoitamme, joko tietoisesti tai tietämättämme. Käsillä oleva kirja voitaneen määritellä kuuluvaksi filosofian alaan, mutta se on siitä erikoinen, että sen kirjoittajan nimen edessä ei ole akateemista titteliä eikä perässä opinahjoa." Näin Markku Kailaheimo esittelee lukijalle esikoisteoksensa Kirjoituksia stoalaisuudesta lähtökohtia.

Teoksen nimivalintaan sisältyy ajatus sen ns. moniäänisyydestä. Teoksessa esitellään erilaisia filosofisen esittämistavan muotoja antiikista nykypäivään. Antiikkia edustavat pastissit Senecan kirjeistä ja Epiktetoksen diatribeista. Tutkielmat ja esseet taas ovat tämän päivän yleisimpiä esitystapoja. Alaotsikolla Epätieteellisiä tarkasteluja tekijä haluaa korostaa, että kirja ei sisällä eksakteja tieteellisiä artikkeleita vaan filosofian harrastajan omaa intohimoista mutustelua. Niinpä tekijän `ohjelmanjulistus´ kuuluukin:

"Silloin kun lukija – ensin, ties miten laajan ja monipuolisen kirjallisuuden eri lajien kirjon läpi kahlattuaan – löytää kotinsa ja turvasatamansa filosofisten teosten parista, hän, ei ainoastaan halua solmia liittoa filosofian kanssa, luottaa siihen, sitoutua siihen vaan – tämä on tärkeää – astua myös itse sen palvelukseen. Tästä ymmärtääkseni juuri kumpuaa lukijan oma tarve – ainakin itseni – kirjoittaa jotakin. Ei niin, että tuntisin olevani oikea henkilö ajamaan jotakin niin suurta ja valtaisaa asiaa vaan enemmänkin – kuten toteat kirjeessäsi – "merkitsemään muistiin" asioita, jotka ovat lukemisen myötä herättäneet ja kiinnittäneet erityisesti huomiotani, oikaisseet erheellisiä käsityksiäni, sanalla sanoen saaneet minut ikään kuin omavastuullisesti itsenikin ajattelemaan. Filosofian lukeminen näet ei suinkaan vapauta itseäni ajattelemasta – päinvastoin se jopa velvoittaa siihen. Velvoittaa vaan ei pakota, ja velvoittaakin vain, jos omat vaikuttimeni ovat aidot – filosofiaa ei lueta riippukeinussa ajankuluksi ja ikävystymisen karkoittamiseksi." (Kirje Senecalle lukemisesta ja kirjoittamisesta)Markku Kailaheimo:

Markku Kailaheimo on kontiolahtelainen filosofiaa ja kirjoittamista harrastava maalari.

Hän on aiemmin kirjoittanut mm. näytelmiä harrastajateatterille.

Arvi Perttu: Lesonen & naiset

ISBN: 978-952-7142-04-2
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 164 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Arvi Perttu: Lesonen & naiset

"Se LESONEN. Siitä on kerrottu niin paljon pötyä, että monet ihmiset luulevat häntä eräänlaiseksi taruolennoksi. Tosiasiassa hän on todella yksinkertainen mies, aistien varassa elävä primitiivinen eläin. Minäpä kerron kaiken toden siitä luuserista".

LESONEN on sovinisti ja feministi, inhorealistinen umpiromantikko. LESONEN on mies ja LESONEN on nainen. LESONEN olet sinä ja minä. LESONEN on ME. LESONEN & NAISET on huikea uppoaminen mieheen ja naiseen – ihmiseen.

Arvi Perttu kuvittaa vapaalla mielellään ja riisuu vallattomalla kielellään tarinoittensa miesten ja naisten sukupuoliset roolit. Niinpä riveille piirtyy henkilöhahmojen alaston olemus, joka mahdollistaa muodon muuttumisen, mielen ja kehon vapautumisen.

Arvi Perttu kirjoittaa naisista ja miehistä kauniimmin ja oivaltavammin kuin Pedro Juan Gutiérrez, hauskemmin ja intiimimmin kuin Henry Miller.

Lopputuloksena on tyylikäs ja fantastisen yllätyksellinen kokonaisuus, jota lukiessaan Daniil Harms olisi taatusti ollut riemuissaan. Kuten kuka tahansa näihin filosofista pornoa huokuviin tarinoihin uppoutunut tulee olemaan.Arvi Perttu:

Arvi Perttu (s. 1961) on Petroskoissa syntynyt kirjailija ja suomentaja, joka on asunut Suomessa vuodesta 2001. Häneltä on julkaistu muun muassa romaanit Petroskoin symposiumi (2001), Papaninin retkikunta (2006), Skumbria (2011) ja Kipu (2014) sekä novellikokoelma Kertomuksia Lesosen elämästä ja kuolemasta (2008). Vuodesta 2014 Perttu asuu Lieksassa.

"Arvi Pertulla on kirjailijana jännittävä ominaisuus liikkua alkuvoimaisen ja lyyrillisen, suorastaan menneen romanttisen ilmaisun suunnasta kohti groteskeinta ja hillittömintä naturalismia ja ironiaa." – Keskisuomalainen

"Arvi Pertun tyylissä on harvinaista alkuvoimaa, jota joku voisi erehdyksissä pitää vaikka sovinismina. Perttu nimittäin kirjoittaa seksistä reippaan ronskisti mutta myös mehukkaan aistikkaasti. Hän on kuin herkempi versio Charles Bukowskia." – Karjalainen

Päivi Atjonen: Kehittävä arviointi kasvatusalalla

ISBN: 978-952-7142-03-5
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 38.6
Nidottu, 340 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Päivi Atjonen: Kehittävä arviointi kasvatusalalla

Kehittävä arviointi kasvatusalalla on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisesitys, miten tila-, teema- tai ohjelma-arviointi voi osallistamisen, tulevaisuuteen suuntautumisen ja moniarvoisuuden keinoin edistää nykyistä parempia opetus- ja kasvatuskäytäntöjä.

Teoksessa analysoidaan arvioinnin paradigmoja, menetelmiä, funktioita ja ajoittamista. Laajan kansainvälisen tutkimuskirjallisuuden ja kasvatusalan kansallisten esimerkkien avulla tarkastellaan, miten kehittävällä arvioinnilla voidaan edistää arviointitulosten hyödyntämistä, vähentää arvioinnin kielteisiä vaikutuksia ja voimaannuttaa toimijoita rakentaviin ratkaisuihin.

Kehittävän arvioinnin periaatteita ja edellytyksiä käsitellään kriittisesti. Sitä ei esitetä yhtenäisenä tai oikeana menetelmänä, joka soveltuu kaikkiin arviointitehtäviin. Teos tarjoaa tieteellisesti jäsennettyä teoriaperustaa erilaisten käytännön sovelluksien pohjaksi.

Teos on tarkoitettu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Se soveltuu myös sekä arvioijan työtä aloittaville ja siinä jo kokemusta saaneille ihmisille, jotka haluavat päivittää ja syventää arviointiosaamistaan.Päivi Atjonen:

Päivi Atjonen on Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen professori. Hänet tunnetaan pitkältä ajalta arvioinnin tutkijana, tekijänä ja vaikuttajana, jonka kynästä on lähtenyt myös suosittu arviointieettinen tietokirja "Hyvä, paha arviointi"

Hannu Hakonen: Ahneet likaiset kädet

ISBN: 978-952-7142-01-1
Hinta: 26 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 340 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Hannu Hakonen: Ahneet likaiset kädet

Ahneella on tunnetusti epäsiisti loppunsa. Kun tsaarittaren arvokorut kiertävät historian saatossa erinäisten käsien kautta Pietarista Lontooseen, ehtii koruihin tarttua monta sormea, monta halua ja monta tarinaa.

Niin - mitä yhteistä on tsaarin ajan Pietarilla, rajakarjalaisella Kulisman evakkoperheellä, joka luostariretkellä vedetään yllättäen mukaan tapahtumiin, salaperäisellä, valkopartaisella vanhuksella sekä Raja-Karjalassa kuohuvalla yksinäisellä Jukakoskella? Entä mihin johtavat itärajan takana tapahtuva verinen karhunmetsästys, pohjoiskarjalaiset hurjat kyläjuhlat tai suuret setelit rakastavaisten Pariisissa ja hotelli, jonka tunnetuin kuollut on maailmankuulu kirjailija?

Antaako tämä ahneita, huijareita, kurjia, rehellisiä, rakastajia, auttajia, salaisuuksia, kirouksia, seksiä, väkivaltaa, kuolemaa… sekä yllätyksiä täynnä oleva rikosromaani edellä esitettyihin kysymyksiin vastaukset? Se selviää vain lukemalla tämä huikea historiallisia jännitteitä huokuva romaani.


Hannu Hakonen
Hannu Hakonen

"Luovalla ihmisellä ei ole eläkeikärajaa, vaan ainoastaan viimeinen käyttöpäivä"

Hannu Hakonen (s. Jämsä 1950) on Joensuussa asuva luovan toiminnan moniottelija. Hän on toiminut käsi- ja taideteollisuuden parissa mm. hopeaseppänä, muotoilijana, lehtorina, opetusalan eri työtehtävissä sekä vapaana kirjoittajana. Hänen uniikkeja töitä ja teollisia tuotteita on ollut esillä useissa näyttelyissä ja messuilla Euroopassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa, jne.

Kirjailijana häneltä ovat ilmestyneet mm. sukukirja Mammu, Parkkinahkoja ja hopeaa, lasten satukuvakirja Taiteilija Vesinokka: Voihan Pariisi!! ja romaani Tuntemattomat polut. Hakosen kirjoituksia on julkaistu myös lehdissä ja yhteisteoksissa.

Hannu Hakonen on saanut useita stipendejä ja muotoilukilpailuissa palkintoja sekä myönnetty P - K:n Mestarikillan Kunniamestarin arvo v. 2005.

Hakonen on Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys UKRI ry:n jäsen

Rauha Kejonen: Jos näkisin sen hiljaisuuden

ISBN: 978-952-99939-8-7
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 77 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Rauha Kejonen: Jos näkisi sen hiljaisuuden

ei voi kiirehtiä
silloin kun on särkynyt, ei voi kiirehtiä
      silmänräpäys
      ja kaikki muuttuu
särkymisen viivat, ne tulevat näkymään aina
vaikka huudahtavatkin:
ihan niin kuin ehyt
ja kuljettavat sormeaan viillossa, joka on
      tuskasta karhea


Jos näkisi sen hiljaisuuden on Rauha Kejosen ensimmäinen runoteos. Aikaisemmin Kejonen on julkaissut novellikokoelman Vene kiertää ympyrää (TAI-teos 1995) ja neljä romaania Kivinen lintu (Tammi 2000), Toisenlainen elämä (Tammi 2004), Täydellinen sovitus (Sanasato 2009) ja Huuto (Sanasato 2012).

Lisäksi Kejonen on kirjoittanut neljä kuunnelmaa, kaksi näytelmää ja kaksi elokuvakäsikirjoitusta, joista Kivinen lintu voitti Yleisradion Sukupolveni unta -draamakilpailun 1998 ja esitettiin TV 1 Kotikatsomossa 1999. Kejosen runoja ovat säveltäneet mm. Eero Ojanen ja Seppo Paroni Paakkunainen. Lahden runomaratonin hän voitti 1991.


Rauha Kejonen
Valokuva: Martti Timonen

Kolumnien ja kirjakritiikkien teko sekä kirjoittajapiirin vetäminen ovat hyvää vastapainoa yksinäiselle kirjoitustyölle. Kirjoittamisen lisäksi Rauha Kejonen myös maalaa jonkin verran. Silloin kun sanat kuolevat, maalaan ja kun kuvat kuolevat, kirjoitan. Kaksi omaa maalausnäyttelyä on ollut Nurmeksessa ja runonäyttelyitä Nurmeksen lisäksi myös Helsingissä ja Jyväskylässä.

Vapaaksi kirjailijaksi Kejonen jäi Nurmeksen käräjäoikeudesta vuoden 2009 lopussa, jossa toimi 35 vuotta toimistosihteerinä, viimeiset vuodet kiinteistöosastolla.

"Näiden runojen mukana kuljen vuosia, pohdin Juudasta ja hämmästelen arjen hohtoa.
Metsä, synkkä, pimeä ja hiljainen on rakkain paikkani tässä maailmassa, Valamon luostari
voimien latauspaikkani. Entisissä munkkien rukouskammioissa mietin painajaisiani."

Rauha Kejonen - Pohjois-Karjalan nykykirjailijoiden matrikkeli
Rauha Kejonen - Yle.fi
Kalevi Asikainen: Leipurin parempi laulu

ISBN: 978-952-99939-6-3
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 120 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kalevi Asikainen: Leipurin parempi laulu

"Mennään niin paljon etelään, että ei porolla päälle ajeta". Näillä sanoilla ohjeistaa sodanjälkeisessä Kainuussa isä kahta aikuista poikaansa suuntamaan kulkunsa leivän perässä kohti etelän laulumaita.

Työpaikka löytyy pienen itäsuomalaisen kaupungin leipomosta. Asettuminen uuteen maisemaan sekä uusien ihmisten keskelle sujuu työn myötä ja veljekset ovat mukana monenlaisissa "seurakunnissa". Työyhteisön lisäksi on saunaseuraa, kalastusporukkaa, mieskuoroa...

Kalevi Asikainen kuvaa elämänmakuisesti, rikkaalla kielellä ja saunanlämpimällä huumorilla 1940–1960-lukujen ihmisiä sekä pikkukaupunkielämää. Myös leipomotyö näyttäytyy arvoisessaan valossa.

Leipurin parempi laulu on komea kunnianosoitus niin ihmisen arkiselle työlle kuin meidän jokapäiväiselle leivällekin.Kalevi Asikainen:

Olen syntynyt 1937 Mikkelissä. Opiskelin Jyväskylän yliopistossa ja suoritin työn ohella maisterin tutkinnon (estetiikka, ruotsi, latina ja kasvatustiede). Työuraa aloin lyhentämään jo 1962 Ilomantsissa, Ilomantsin yhteislyseon nuorempana lehtorina ja parin vuoden kuluttua tuntiopettajana peruskoulun tuloon saakka, jolloin taas sain lehtoraatin. Neljännevuosisadan aikana opetin mm. ruotsia, latinaa, saksaa, historiaa, luonnontietoa, maantietoa ja äidinkieltä. Vuodesta 1986 vuoteen 2000 toimin Tohmajärvellä koulutoimen/sivistystoimenjohtajana.

Vuonna 2012 ilmestyi ensimmäinen kirjani: Suomalainen henkilöhakemisto (Mediapinta). Se on kirjaston hyllyssä luokassa 99.1. Siinä esitellään 18 suomalaista ihmistä. Joku uskalsi verrata sitä lievästi Matti Kurjensaaren teokseen Kansakunnan kaapin päällä.

Vuosien mittaan olen kirjoitellut muutamaan sanomalehteen ja pariin paikallislehteen aika säännollisesti. Kansakoulussa voitin raittiuskilpakirjoitukset lauseella: "Alkoholi vaikuttaa aivoihin kuin hiekka laakereihin". Oppikoulussa taas voitin säästäväisyyskilpakirjoitukset kuvauksella, jossa kerroin ihmisistä pankissa: "Ihmisten kasvoilta näkyy helposti, kuka on tallettanut tai kuka on joutunut nostamaan tililtään".

Kivi, Linna ja Meri ovat suosikkejani. Itse olisin mielelläni pehmeän savolais-suomalaisen huumorin viljelijä. Satiiri on liian vaikea laji, ja ironia ei taas sovi lempeälle luonteelleni.


Nina Rintala: Paperiperho
Nina Rintala: Paperiperho

ISBN: 978-952-99939-7-0
Hinta: 25 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 135 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Nina Rintala: Paperiperho

Nina Rintalan kieli riisuu sanat turhista vaatteista ja vaateista.

Paperiperhon sivuilla lukijalle avautuvat alastomat, paljaat ja vilpittömät ajatukset, koristelemattoman karut ja kauniit tunnelmat. Runoissa otetaan askeleita kohden kuoleman mysteeriä samalla matkalla rakkautta etsien.


Nina Rintala
Nina Rintala

Pohjanmaalta kotoisin oleva Nina Rintala (s. 1970) asuu ja runoilee nykyään Raumalla.

Ensimmäinen runokokoelma Kuukorento (2014) keskittyi naisnäkökulmaan.

Paperiperho-runoteoksesta Nina Rintala on ohjaamassa myös runotanssiteosta.


Pentti Stranius: Vähän karvas jälkimaku

ISBN: 978-952-99939-5-6
Hinta: 24 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pentti Stranius: Vähän karvas jälkimaku

Kuolema, tuo syntymässä saatu pakkotuliainen, on Öisinajattelija Pentti Straniuksen novellikokoelman teema.

Elämältä maistuvia kuolemanovelleja yhdistää se, että kirjailija lähestyy kerronnan kohteitaan lämpimän surumielisen ilkikurisesti.

Kertomuksissa liikutaan suomalaisella maaseudulla, Suurella Kirkolla ja myös itänaapurissa.

Ihmiselo on toisinaan ihan tahtomattaan haudanvakavaa. Siksi kuolemallekin voi nauraa, vaikka kuinka tekisi kipeää.

Makaaberi nauru vapauttaa meidät elämään.


Pentti Stranius
Valokuva: Jaakko Kilpiäinen

Pentti Stranius syntyi Lahdessa 1951, mutta kasvoi aikuiseksi Keski-Pohjanmaalla. Sittemmin hän opiskeli 1970-luvulla kuusi vuotta Neuvostoliitto-nimisessä utopiassa. Tuo olematon todellisuus oli ryysyköyhälistön kasvatille riemukkaan monitahoinen elämänkokemus: toisinajattelijatkin tulivat tutuiksi.

Työt ovat vaihdelleet arkisto- ja koulumaailmasta yleisradioon ja sosiaalialan hommiin. Pisimmät putket täyttyivät elokuva-arkistossa Helsingissä ja Karjalan tutkimuslaitoksella Joensuussa. Sittemmin pätkätyöläisen, lisensiaatti-freelancerin niukka elämä on opettanut Straniuksen vaatimattomaksi sivulliseksi. Nykyinen kotipaikka Lieksa on tarpeeksi syrjässä aitoon öisinajatteluun ja outoihin mielipiteisiin: kun muuttaa pienempiin ympyröihin, maailmankuva saattaa laajentua.

Stranius on toimittanut tiedekirjoja ja lehtiä, kirjoittanut satoja lehtiartikkeleita, runoja ja nyttemmin siis novellejakin. Jokunen radio-ohjelma ja dokumenttielokuvan käsikirjoituskin on väsätty. Hän on myös laiskansitkeä blogikirjoittaja nimimerkillä Öisinajattelija.

Pentti Stranius: Öisinajattelija -blogi

ps. parhaat keholliset tuotokset ja rakkaat ihmiset vuonna 2014: 6 lasta, 5 lastenlasta, 4 vaimoa.

Ulla Vaarnamo: Yksitoista ovea ulos

ISBN: 978-952-99939-4-9
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Ulla Vaarnamo: Yksitoista ovea ulos

Odotan kuten ikikatajat.
Täytän keuhkot hitaasti, kuulen
sydämen sykkeen, veren kohinan.
Tarvitsen hiljaisuuden jotta kuulen viestit,
hien jotta tunnistan kehoni rajat.
Yksi tähti riittää.


Yksitoista ovea ulos on Ulla Vaarnamon ensimmäinen runoteos.

Kokoelman runot kertovat yrityksestä raivata alkuperäinen luomuluonto esiin itsestä ja ympäristöstä.

Aikaisemmin Vaarnamo on julkaissut kaksi romaania (Honkain keskellä, Tammi 2002 ja Jäniskuu, Tammi 2007) sekä kaksi novellikokoelmaa (Pyörre, Tammi 2000 ja Tähtien välinen pimeys, Tammi 2005).

Ulla Vaarnamon kirjoittamista näytelmistä Naiset pihalla esitettiin viimeksi Seinäjoella 2014.

Hänen runojaan ja novellejaan on julkaistu alan lehdissä.

Me emme kysy tarpeeksi isoja kysymyksiä, emme etsi riittävän yksinkertaisia vastauksia.

Kirjasampo - Ulla Vaarnamo
Kaltio Kirjailijaviesti - Ulla Vaarnamo
Ulla Vaarnamo - Honkain keskellä
Paula Sainio: Koivikkoyö

ISBN: 978-952-99939-3-2
Hinta: 22 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 82.2

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Paula Sainio: Koivikkoyö

Metsän kirja avautuu sinulle puu puulta,
niin kuin ihminen voi lukea toista lause lauseelta,
hengähtää pisteitten kohdalla kuin kivien.

Tuuli luonnostelee maisemaa alituisin muutoksin.
Et voi tietää mihin pilvet pysähtyvät,
mihin varjo pystyttää huojuvan veistoksensa
ja miten se kestää.

Olet uskottu mies. Vaikka taivutkin,
jää näkyviin runkosi anagrammi.


Paula Sainion runo- ja aforismikokoelma maalaa vaikuttavin sanoin eteemme ainutkertaisen maailmamme, ainutkertaisen elämämme.

Se, mistä ei voi puhua, tulee tiettäväksi ja tunnettavaksi kirjoitetuin sanoin.

Paula Sainio on Joensuussa asuva pastori. Sainio on julkaissut neljä aforismikokoelmaa: Avainsanoja (1987), Arkisanoja (1989), Saatesanoja (1991) ja Sellaiseksi kuin olet (1999). "On kuin aallot yhä etsisivät paikkaansa, vaikka se niillä jo on".

Aforistiblogi - Paula Sainio
Paula Sainio - Ajatelmia

Pikkujoutsen © Kirjokansi 2015